Želiš postati cutman ??Prijavi se !!!!

 

Priznani Hrvaški borec in od nedavno tudi cutman, Matija Blažičević prireja seminar ,kako postati cutman.


Seminar bo vodil eden izmed najuspešnejših Evropskih cutmanov Roland Aicher.
vse informacije kje,kdaj kako so v priloženem textu…

Poštovani prijatelji MMA sporta,
obraćam Vam se kao osoba koja je kroz godine bavljena borilačkim sportovima uvidjela problem koji se često pojavljuje na borilačkim priredbama i eventima.
Naime, kod organizacije takvog eventa, organizator je dužan osigurati doktora, liječnika ili medicinsko osoblje, kako bi se zaštitilo borca od eventualnih ozljeda. Te angažirane osobe, obično su liječnici opće prakse ili medicinski tehničari u sklopu lokalne zdravstvene ustanove i kao takvi nisu se susretali sa ozljedama u borilačkim sportovima. To često završi prekidom borbe iako ona ne bi trebala biti prekinuta ili završi teškom traumom iz razloga jer je trebala biti ranije prekinuta.
U oba slučaja dolazi do nezadovoljstva i posljedica kojih ne bi trebalo biti u borilačkom sportu.
Kako bi spriječili takve događaje, inicijator sam ideje da se održi osposobljavanje osoba specijaliziranih za sanacije ozljeda u borilačkim sportovima, prepoznavanje težine ozljeda, prevencije ozljeda i postupanje prilikom ozljeda.
Stoga dostavljam upit za interesni broj osoba koji bi prisustvovao takvom osposobljavanju ( seminaru ). Mišljenja sam, kao i većina renomiranih trenera, da bi svaki klub trebao imati osobu koja bi znala ove vještine i time pomogla u raznim situacijama kako na borilačkim priredbama tako i u trening dvoranama.
Ideja je da se organizira seminar u Zagrebu. Seminar bi napravio gospodin Roland Aicher, iskusni profesionalni CUTMAN, sa dugogodišnjim iskustvom u svom poslu. Seminar bi trajao dva dana, bio bi vrlo intenzivan. Uključivao bi obuku profesionalnog bandažiranja ruku, sanaciju posjekotina arkade i područja oko očiju, pripremu pribora za posao Cutmana, medicinske savjete, trikove i tajne posla Cutmana.
Svi sudionici seminara bili bi osposobljeni sa znanjem da praktički odmah mogu obnašati posao Cutmana na borilačkoj priredbi. Također, za to bi dobili certifikat koji bi imao težinu i legitimnost kod organizatora, a MMA zajednica u regiji uvjetovala bi certificiranog Cutmana na svakoj priredbi.
Nadam se da ćete prepoznati dobrobiti ove inicijative i odazvati se u što većem broju.
Molim kontakt podatke i pitanja dostaviti na mail: [email protected] najkasnije do 17.10.2020.
Matija Blažičević
CUTMAN – CROATIA

Share this post: