Zakaj je Rakas odpovedal svoj nastop na GMC …

Preberite si izjavo Aleksandra Rakasa o veliki sramoti,ki se mu je zgodila na prireditvi GMC..
Vsak komentar je odveč !!!
Dragi prijatelji i pratitelji, kao sto znate sutra sam se trebao boriti na GMC priredbi u Münchenu, ali od te borbe, na žalost, nema nista. Borbu sam otkazao ja, u dogovoru sa svojim teamom i menagerom. Razloge otkazivanja cu vam detaljno obrazloziti. Jucer smo moj trener i ja krenuli na put iz zagrebacke zracne luke gdje smo odmah bili neugodno iznenadjeni. Naime, kada smo checkirali svoje karte ostali smo zapanjeni da nam u let nije ukljucena prtljaga (valjda su mislili da nam ne treba). Nakon naseg placanja prtljage ukrcali smo se na let za München te javili “organizaciji” da smo stigli na avion i da nas cekaju na aerodromu za 1h. U 19:30h smo sletjeli u München, uzeli prtljagu i u 19:45 smo izasli s terminala nadajuci se da nas ceka prijevoz koji ce nas odvesti do hotela. Posto nas nitko nije cekao, a u ugovoru stoji da će nas čekati, pozvali smo organizaciju da smo stigli i da pitamo gdje je osoba, tj. vozac koji ce nas odvesti do hotela. Iz te iste “organizacije” su nam rekli da je vozac na 10min od nas. Nakon 45min (20:30h) opet smo zvali da vidimo gdje je problem i ako covjek ne moze doći da ćemo mi uzeti taxi i odvesti se do hotela. Organizator nam je rekao da se strpimo da ce svakog casa doci netko po nas. U 21.00h opet zovemo organizatora da nam da samo adresu hotela i mi cemo o svome trosku otici do tamo, ali organizator nije znao adresu hotela!?!? Rekavsi da se strpimo da vozac zna gdje nas treba odvesti. Nakon toga najmanje 10ak puta smo pokusali dobiti organizatora, ali nam se nijje javljao. Posto nismo znali kamo trebamo ici, preostalo je samo da cekamo na tom aerodromu. Nakon toga nas organizator naziva i govori da je vozac na par minuta od nas. I napokon, u 22:45h vozac dolazi po nas (nakon 3h cekanja). Krenuli smo prema hotelu, ali ni sam vozac nije znao kojem!?!? Nakon 15-ak telefonskih razgovora izmedju vozaca i tog nekog iz organizacije dolazimo do hotela. Nakon sto smo pomislili da je mukama dosao kraj, tada slijedi novi sok. Naime, u tom hotelu koji je predvidjen za borce nije postojala soba, iako je bila rezervirana za nas od strane GMC-a. Nakon sat i 45min na recepciji i neuspjelih poziva prema organizatoru, napokon se nasla jedna soba. Kada smo se krenuli smjestiti, slijedi treci sok. Naime, u sobi je bio samo jedan krevet za jednu osobu (valjda su mislili da ce borac doci sam). Vracamo se na recepciju i uspijevamo dobiti organizatora na telefon. Zamolio nas je da se malo strpimo jer je ocito neka greska na recepciji. Nakon dugotrajnog cekanja on nas zove i kaze da idemo u drugi hotel 30km dalje (tada je bilo već oko 01:30h iza ponoći). Oko 02:00 smo dosli u drugi hotel koji takodjer nije imao sobu rezerviranu na nasa imena te smo i tu morali cekati do 02:30h. Tada napokon ulazimo u sobu i opet jos jedan sok (soba sa jednim krevetom). Onako umorni i iscrpljeni, jer sam u postupku skidanja kila za mec, odlucujemo da cemo tu prespavati.
U ugovoru je stajalo sljedece:
1. Da hotel ima kadu (zbog postupka skidanja kila) ili saunu u sklopu hotela
2.Da postoji vaga kojim bi borac mogao kontrolirati svoju trenutnu tezinu, ali ni nje nije bilo.

Oko 3h iza ponoći nam javljaju da je organizator u predvorju hotela, spustamo se da popricamo sa njim u vezi ovih problema i ovakve neprofesionalnosti prema meni kao borcu. Nakon kraceg razgovora s vidno pijanim organizatorom dobivamo odgovor:”shit happens”, sto je bio pokazatelj velikog disrespecta prema meni i clanu moga teama.
U ugovoru je jasno navedeno da je vaganje boraca u petak u 12:00h. Misleci da je tako, bez kontrolnog vaganja jer vagu nismo mogli dobiti, zaspali smo oko 04:00h i onda vrhunac šoka – bude nas u 08:00h i govore da se za 10min spustimo i idemo na vaganje. Na inzistiranje clana moga teama donose nam vagu u sobu te obavljamo kontrolno vaganje gdje ja vec imam zadovoljenu kilazu. Objasnjavamo im da je vaganje u 12h i da nemamo potrebe da sad bilo gdje idemo, a kamoli u treći hotel udaljen 30km! Razlog je sto smo spavali 4h zbog njihovih propusta. Nekoliko puta smo pokusali razgovarati s organizatorom, ali nas je vjesto izbjegavao. Zbog takvog nesportskog i neprofesionalnog ponasanja od strane organizatora GMC-a, moj team i ja donosimo odluku o otkazivanju meca. 9 godina se profesionalno borim u raznim organizacijama, ali ovakvo omalovazavanje nisam dozivio. I na kraju, zelim se ispricati svima vama koji ste ovu borbu iscekivali i RTL-u koji me podrzava.
Hvala vam svima na podrsci!

Share this post: