Vrbinc vstal kot Feniks iz pepela !!!

Kar nekaj časa ni bilo nič slišati o našem borcu Primožu Vrbincu,zato smo ga povprašali kaj se dogaja in nastal je tale pogovor.
Na FFC 12 v Ljubljani si doživel poraz kako je to vplivalo nate kot borca ki vedno, da od sebe zadnji atom moči ?
Poleg poškodbe je seveda ostalo tudi razočaranje ampak zaradi te borbe sem se odločil delati stvari v bodoče malo drugače.

Kaj je šlo narobe ?
Borbe sem se lotil preveč taktično, ker sem vedel da bo rušil in sem zato tudi delal vse iz distance, ki je bila nemalokrat predolga za direkten zadetek nasprotnika, če bi delal tako kot prejšnje borbe (razen z Leitnerjem) in sproti reševal probleme, ko nastanejo menim da bi bilo drugače. Nimaš kaj saj se ne ukvarjam z odbojko ampak z MMA in pri nas je tako če ne daš dobiš.

Po nastopu si moral celo v bolnišnico bil si celo operiran ali nam lahko zaupaš kakšna je bila tvoja poškodba ?
Res je, moral sem na šivanje in ker sem imel dvojne slike so naredili še dodatne preiskave in ugotovili da imam poškodbo orbitale (kost pod očesom) in sicer zlom orbitale in poškodbe mišic, ker me je nasprotnik udari tako, da mi je zraven še zarinil prst v oko. Drugi dan po borbi sem bil hospitaliziran in potem operiran in odpuščen po treh dneh, ker pa so dvojne slike še vedno ostale sem moral ponovno na operacijo. Druga operacija je bila uspešna in sedaj sem zopet v telovadnicah 
Sedaj si že na treningih kjer se pridno pripravljaš ali imaš že dogovorjen nov nastop ?
Zaenkrat dogovorjeno borbo v Septembru.
Nekaj časa nazaj se je govorilo o tvojem nastopu v ZDA in potem je vse potihnilo kje se je zataknilo ?
Ja tole je bilo eno veliko razočaranje, dobil sem ponudbo za borbo v Chicagu in sprva sem vse jemal za rezervo, kar se je na žalost izkazalo da je res. Dolgo časa sem se dnevno pogovarjal z organizatorjem potem pa vedno manj. Prišel je mesec Marec, takrat naj bi imel borbo, takrat pa se je organizator potuhnil in vedel sem da iz tega ne bo nič. Nimaš kaj tako je to pri našem športu velikokrat se mi je že to zgodilo in mislim da nisem edini, da dobiš ponudbo, da je že vse dogovorjeno in potem iz tega nič.
Kakšni so tvoji cilji v tem letu in ali se boš boril samo na FFC eventih ali te mikajo tudi druge organizacije ?
Bomo videli kako bo, cilj mi je seveda da ostanem na FFC in da pridem v tujino, mika me Anglija, ki je po mojem mnenju realnost.

Hvala za pogovor in srečno naprej Primož !

1-DSC_3078-1000x667 1-DSC_3165-1000x667 1-DSC_3360-1000x636 1-DSC_5150-1000x688 1512374_10154242436275174_8134694965187224732_n

 

Share this post: