Vorkapić in Sinjurjeva na svetovno univerzitetno prvenstvo

priljubljenem tajskem letovišču Pattaya bo od 23. do 29. julija potekalo svetovno univerzitetno prvenstvo v tajskem boksu. Tudi na tem tekmovanju bo Slovenija imela svoje predstavnike.

Po vrnitvi z evropskega prvenstva v Pragi, kjer je slovenska reprezentanca osvojila zlato medaljo med mladinkami, ni bilo veliko časa za počitek. Selektor Andrej Žveglič in predsednik Slovenske zveze tajskega boksa Iztok Vorkapić sta se takoj po zaključku prvenstva vrnila v matične klube in odkrmarila zadnji del priprav za naslednje veliko tekmovanje. Tokrat se v boj podajata študentka Zdravstvene fakultete v Ljubljani Tina Sinjur (nad 68 kilogramov) in Sašo Vorkapić (do 63,5 kilograma), ki obiskuje Fakulteto za šport. Kot ocenjujeta Žveglič in Vorkapić, ki prav tako potujeta na tajsko, sta borca dobro pripravljena na spopad s hudo konkurenco, ki bo, kot vselej v organizaciji IFMA, prisotna tudi na tem tekmovanju.

Po izkušnje

V boju za odličja bodo sodelovali študenti in študentke iz 29 držav sveta. 23. julija bo na sporedu žreb, že naslednji dan pa bodo pričeli z boji, ki bodo trajali vse do finala, 29. julija. Celotno dogajanje bo moč spremljati v živo na uradnem youtube kanalu organizacije IFMA. Na novinarski konferenci je spregovoril tudi generalni sekretar organizacije Stephan Fox in poudaril, da je vse pripravljeno na »še en izjemen dogodek, ki bo mlade borce opremil z dovolj izkušnjami, ki jih bodo potrebovali pri prehodu v elitno konkurenco«. Slovenska ekipa bo sklepni del priprav opravila v svetovno znanem Sitpholek gymu na Pattayi, kar pomeni, da bosta športnika imela teden dni časa, da se privadita na tajsko podnebje in časovni zamik.

Sponzorji

Športnika in strokovni štab se iskreno zahvaljujejo vsem, ki so pomagali pri odhodu reprezentance na Tajsko. To so: ZAMA d.o.o, KOBE inženiring d.o.o., KRKA d.d., Novo mesto, FerroČrtalič d.o.o., Jože Oberstar -odvetnik, M TOM, Revis d.o.o., in Društvo Novomeških študentov. Posebna zahvala za možnost prilagajanja študijskih obveznosti, razumevanje in finančno podporo pa gre Univerzi v Ljubljani – Fakulteti za šport in Zdravstveni fakulteti.
VIR :
dolenjskanews.com

Share this post: