Veliki Intervju:Ivan GROZNI Stanić !

Lep pozdrav Ivan ali se lahko predstaviš našim bralcem?
Lep pozdrav sem Ivan Stanić moj nadimek pa je Grozni,katerega sem dobil na nekem tekmovanju v Rusiji s strani organizatorja in kar lepo se me je prijel.Rojen sem v Mostarju,v Opatijo pa sem se preselil leta 91 in sedaj je Opatija moj dom .Sem tudi ponosni oče dveh čudovitih otrok, hčerkice Leone ter sinka Ivana.
Od kdaj se ukvarjaš z borilnimi športi ?
Kot majhen deček sem začel z treningi karateja, kjer sem dosegel modri pas in nikakor mi ni šlo kot bi moralo.Vse tri nastope v karateju sem bil diskvalificiran zaradi kontakta,kar je posledično pripeljalo do tega, da sem karate popolnoma opustil.Taval sem od športa do športa dokler nisem pri 17 letih pričel z treningi Kick Boxa.
Kdo te je prvič peljal na trening Tajskega boxa in kako da si se odločil ravno za Tajski boks?
Na karate so me peljali starši, na kick box pa sem hodil z prijateljem.Moji začetki v kick boxu so bili v klubu Viskovo pri trenerju Draganu Majkiču,ker pa takrat še nisem imel avta me je vsak dan iz Opatije do Viskova vozil oče ter me čakal debelo uro in pol,tako da se mu ob tem lepo zahvaljujem.
Tvoj prvi nastop in občutki ob tem?
Moj prvi nastop je bil na prvenstvu Hrvaške v semi contactu in light contactu in komaj sem dočakal gong za pričetek.Mislim, da se je tisti trenutek rodila v meni odvisnost do borb in temu športu katera traja do danes,obožujem se boriti v ringu in najhujše, kar se mi je zgodilo je poleg zadnjega poraza pred domačo publiko to ,da mi je trener prepovedal tekmovati 6 mesecev tako ,da komaj čakam moje vrnitve v ring in naslednje borbe.
Za seboj imaš bogato kariero ,kakšen je tvoj trenutni score ?
Profesionalni score je 39 borb ,28 zmag od katerih je 13 nokavtov ,1 nerešena borba in 10 porazov.Za amaterske nastope ne vem točno vendar imam približno 40 borb.
Tvoji največji uspehi do sedaj ?
Bil sem amaterski seniorski prvak Hrvaške 4 leta zaporedoma,2006 sem na WAKO prvenstvu Evrope dosegel 3 mesto v low kick disciplini,2007 pa sem postal svetovni vice prvak v K1.
Leta 2010 sem bil WBC svetovni prvak po Muay Thai pravilih, ko sem premagal večkratnega svetovnega prvaka Frederique Bellonia, ter mu prizadejal šele njegov četrti poraz kariere.
Leta 2011 sem tudi po pravilih Muay Thai osvojil šampionski pas King of the ring z zmago proti Rodneyu Glunderju,ki je takrat nastopal za znani Mike,s Gym tako, da je na samem nastopu v njegovem kotu stal priznani trener Mike .
Na FFC 5 ter FFC Futures si doživel 2 težka poraza, kako si se počutil po tem in ali ti je bilo težko motivirati se za nove nastope in treninge ?
Seveda ne,ker je moj življenjski moto:Ni važno kolikokrat padeš temveč kolikokrat se pobereš in greš naprej ! Moja motivacija je izredno visoka in na vsak trening se odpravim z užitkom ter veliko željo ,da pokažem, da so bili moji porazi samo slab period v mojem življenju.Treniram 3 krat tedensko tudi zjutraj, ko delam predvsem na moči v Absolute v Opatiji, medtem ko zvečer vsak dan treniram z svojim trenerjem fokusiramo se predvsem na tehniko boksa, kjer moram še dosti napredovati.
Treniraš z znanim trenerjem Mladenom Kranjčecem,kdaj sta začela sodelovati in ali si zadovoljen ?
Z sodelovanjem z Mladenom Kranjčecem sva pričela davnega leta 2008 takrat nismo imeli niti pogojev niti dvorane ter smo se selili vsepovsod in celo trenirali zunaj,vendar zaradi njegovega entuzijazma in moje velike želje nam to ni predstavljal problem, kakor ne takrat tako ne sedaj ,ko treniramo v eni izmed najlepših dvoran v teh krajih.Moj trener živi za ta šport in svojo ljubezen in strast je prenesel tudi name.V začetku smo se posvetili predvsem Muay Thai disciplini kjer smo osvojili skoraj vse kar se je osvojiti dalo,na žalost pa Muay Thai v Evropi ni toliko popularen in posledično temu sem se posvetil K1 kjer se še do danes nisem navadil na drugačna pravila ter sistem borb in točkovanja vendar delamo na tem in stremimo k perfekciji.
Si član enega izmed najboljših klubov daleč naokoli OFC Opatija,kako si zadovoljen z delom in treningi ?
Izredno zadovoljen sem imam najboljšega trenerja na svetu in eventualno bi ga zamenjal edino, če iz vesolja pride E.T. in me trenira hahahahahah
Če bi imel priložnost kar koli menjati v življenju kaj bi menjal ?
Popolnoma nič
Si izredno znan in cenjen borec ali imaš željo predstaviti se tudi drugje po svetu in v velikih organizacijah kot so Glory in ostale ?
Vsekakor imam veliko željo nastopiti na Glory prireditvi, ter ravno zaradi tega zadnje 3 mesece treniram in spuščam kilograme, če dobim priložnost za nastop na Glory bo to v -85kg kategoriji.
Imaš že mogoče dogovorjeno naslednji nastop ?
Za sedaj ni nič konkretnega vendar upam na FFC Futures septembra ali novembra.
Tvoje sporočilo tvojim Slovenskim fanom in prijateljem ?
Sporočam vsem prijateljem in podpornikom,da sem izgubil nekaj bitk vendar vojne vsekakor ne !!zahvaljujem se vsem na podpori in upam da bom izpolnil vaša pričakovanja,zahvalil pa bi se ob tem tudi našemu UFC borcu Igorju Pokrajcu na nasvetih ter programu o treningih moči,posebej velika hvala mojim sponzorjem ZOBNA ORDINACIJA SMILE,ODKUP ZLATA AURO DOMUS,ABSOLUTE GYM OPATIJA ter BASLER OSIGURANJE kjer sem tudi sam zaposlen.
Ivan hvala za intervju in veliko sreče in športnih zmag !!!

HRVATSKI :

1) Pozdrav Ivane molim te predstavi se našim čitateljima
Zovem se Ivan Stanić,nadimak mi je “Grozni” kojeg sam dobio prilikom jednog meca u Rusiji od strane organizatora i od onda je ostao.Rodom sam iz Mostara a u opatiju sam dosao 91 kao prognanik i ostao tu zivjeti.Otac sam dvoje djece, kćerkice Leone i sina Ivana.
2) Kada si se počeo baviti borilačkim sportovima ?
Kao klinac sam trenirao karate gdje sam došao do plavog pojasa i nije mi nikako išlo,bio sam na tri natjecanja i sva tri sam bio diskvalificiran zbog kontakta.Tada sam prestao trenirati karate i lutao sam od sporta do sporta dok sa nekih 17,18 god nisam započeo sa kick boxom.
3) Ko te je prvi put vodio na treninge i kako, da si se odlučio baš za tajski box ?
Na karate su me vodili mama i tata jer sam bio klinac a na kick box sam krenuo sa prijateljem .Počeo sam u kick box klubu Viskovo kod trenera Dragana Majkiča.Pošto nisam imao auto tata me svaki dan vozio iz Opatije do Viskova i čekao po sat i pol vremena,tako da njemu ide jedna velila zahvala.
4) Tvoj prvi nastup i tvoji osječaji ?
Prvi put sam nastupio na PH u semi contactu i Light contactu.Bilo mi je super,jedva sam dočekao gong i početak borbe.Mislim da se iste sekunde rodila ovisnost o borbama i ovom sportu,koja traje i danas.Ja se stvarno obožavam boriti i najgore što mi se desilo kod ovoga zadnjeg poraza,osim samog poraza pred domačom publikom,je to što mi je trener zabranio da se borim 6 mjeseci,tako da ne mogu vise dočekati sljedeču borbu.
5) Za sobom imaš puno nastupa i uspjeha kakav je tvoj trenutni score ?
Profesionalni score je 39 meceva ,28 pobjeda od čega 13 nokautom ,1 neriješena i 10 poraza.Amaterski ne znam točno ali imam još nekih 40-tak amaterskih mečeva.
6) Koji je tvoj največi uspjeh do sada ?
Amaterski sam bio 4 godine zaredom seniorski prvak Hrvatske.2006 sam bio 3 na wako prvenstvu evrope u low kick disciplini -91kg ,a 2007 amaterski viceprvak svijeta u k1 disciplini -86kg.sto se tiče profesionalizma 2010 sam bio wbc prvak svijeta po muay thai pravilima gdje sam pobijedio višestrukog prvaka svijeta Frederique Bellonia i nanio mu tek 4 poraz u njegovoj karijeri.2011 isto po pravilima muay thai sam osvojio pojas King of the ring -91kg gdje sam pobijedio Rodney Glundera Faverusa,koji je tada bio u poznatom Mike’s gymu tako da mu je sam Mike i bio u kutu.
7) Na FFC 5 i na FFC futures doživjeo si 2 teška knockouta kako si se osječao posle toga i dali ti je bilo teško se motivirati za treninge i nove nastupe ?
Nije mi bilo teško motivirati se zato jer je moj životni moto:Nije bitno koliko puta padnes več koliko se puta dignes.Motivacija mi je visoka i na svaki trening idem sa velikim guštom i željom da pokazem da su ti porazi bilo samo jedan loš period u mom životu.Barem tri puta tjedno treniram i ujutro kada radim snagu u teretani Absolute u Opatiji,dok navečer svaki dan radim sa trenerom,a najviše se baziramo na boksačke tehnike,gdje imam dosta toga za popraviti.
8) Treniraš sa izuzetno poznatim i cenjenim trenerom g. Mladenom Kranjčecom, kad ste počeli surađivati i dali si zadovoljan sa radom sa G Kranjčecom ?
Počeli smo 2008 godine u 3 mjesecu,čak nismo imali niti stalne dvorane nego smo se smucali po par dvorana, ljeti trenirali i na otvorenom ali sa njegovim entuzijazmom i mojom velikom željom ništa nam nije bio problem kako tada, tako niti danas kada treniram u jednom od ljepših gymova u ovim krajevima.Moj trener živi ovaj sport i tu je ljubav prenio i na mene.Mi smo se u početku bazirali samo na izvorni muay thai i tu smo osvojili skoro sve što se moglo osvojiti.Nažalost muay thai u evropi nije toliko popularan i ja se prebacujem na k1 pravila,te se još ni dan danas nisam skroz naviknuo na drugačiji sistem i borbe i bodovanja,ali radimo na tome .
9) Član si OFC jednog od najboljih klubova Hrvatske pa i šire ,kako si zadovoljan radom i treninzima u ofc ?
Prezadovoljan sam,imam najboljeg trenera na svijetu eventualno bi ga mjenjao ako se E.T. spusti iz svemira i odluci da postane trener hhahahahha.
10) Ako bi imao priliku mijenjati nešto u životu šta bi mijenjao ?
Ne bih mijenjao baš ništa.
11) Respektabilan si borac dali imaš želju predstaviti se i šire po svijetu na velikim binama kao što su Glory i ostale ?
Da,naravno,velika mi je želja nastupiti na glorijevoj priredbi i baš radi toga zadnjih 2,3 mjeseca spuštam kg i u koliko dobijem priliku za nastup na glorijevoj priredbi to če biti u -85kg kategoriji.
12) Imaš možda več dogovoren kakov novi meč ?
Za sad nemam ništa konkretizirano,ali nadam se ili FFC futures 9 mjesec ili FFC futures u 11mjesecu.
13) Poruka našim čitateljima i tvojim fanovima u Sloveniji ?
Poručujem svima, da sam izgubio par bitaka ali ne i rat,zahvaljujem svima na podršci i nadam se da ču ispuniti i svoja i njihova iščekivanja.Takodjer zahvalio bih se našem Ufc borcu Igoru Pokrajcu na savjetima i programu u treninzima snage.Takoder zahvalio bih se mojim sponzorima zubnoj ordinaciji Smile,otkupu zlata Auro domus,teretani Absolute Opatija i Basler osiguranju firmi u kojoj i sam radim.

10415978_786107118069162_911357533_o 10418617_786107131402494_591903671_o 10421665_786107091402498_679243740_o 10423481_786107124735828_1555385457_n 10424180_786107134735827_144881998_o

Share this post: