Veliki intervju Miran ROCKY Fabjan

Za vas smo se odpravili tokrat na Primorsko na pogovor z  človekom ,ki je pisal in še piše velik del zgodovine Slovenskih borilnih veščin,da to je  Miran Fabjan .Miran  je človek,borec in skrbni družinski oče,je preprost skromen, delaven človek, ki pokončno pove brez dlake na jeziku vse kar si misli,Miran ne pusti nikogar hladnega njega ali imaš rad ali pa ga ne maraš pri njem ni srednje poti ,in na veliko veselje je takih ,ki ga ne marajo malo in veliko nas je ,ki ga imamo radi ga podpiramo in se veselimo njegovih zmag. Sicer pa ne eni ne drugi ne morejo negirati njegovih velikih uspehov,ki pa jih roko na srce ni malo,ob kavici v prijetnem ambijentu nam je za Fight-Madness  Miran povedal sledeče:
Lep pozdrav Miran ,kako si prišel v stik z borilnimi veščinami ?
Miran:
Preko dolgoletnega prijatelja Matjaža Kosa kateri me vedno spremlja na borbah in ki, je ob Dariu Grilancu tudi najpomembnejsi clovek za razvoj moje kariere…

Tvoj najljubši  fajt do sedaj ?
Miran:
Z nobenim fajtom nisem zadovoljen saj sem v vsakem, do sedaj delal napake če že moram enega izbrati bi izbral  borbo z Skhodranom Veseljiem kjer sem po nepravično dosojeni ekstra rundi z KO zmago poskrbel  za navdusenje v dvorani in si priboril bonus za borbo večera.
Kako prenašaš poraze ?
Miran:
Vedno sem dal vse od sebe niti en poraz kateri sem doživel ni prišel, ker borbe ali nasprotnika nisem vzel resno pred vsakim porazom sem trdo garal in v borbi iztisnil svoj maksimum tako da ,sem na vsak moj poraz ponosen.  Vsako mojo borbo res podrobno analiziram in poskusim popravit napake ki sem jih delal in velikokrat v zmagani borbi vidim več prostora za napredek kot v izgubljeni.

WFC Hala Tivoli,  ko si tako čustveno odreagiral kako sedaj gledaš na to po vsem tem času ?
Miran:
Kaj pa vem vedno poskusim razmišljat pozitivno o vseh stvareh katere se mi dogajajo v življenju boril sem se v Hali Tivoli 9 krat 7 krat je bila dvorana nad menoj navdušena kar 4 krat sem se boril v main eventu tako da raje razmišljam o tem in se raje spominjam borbe proti Skhodranu ko je cela dvorana po knock outu v ekstra rudni šla v delirij isto je bilo, ko sem v turnirju nokautiral Rožleta in je cela dvorana skandirala moje ime malo Slovenskih športnikov je imelo čast doživet to kar sem v Tivolju doživljal jaz tako da, sem lahko samo hvaležen Slovenski publiki za vse kar mi je dala !

Slovenska borilna scena in tvoje mišljenje kaj bi lahko storili za napredek ?
Miran:
Trenutno se je treba zbuditi  iz spanca v zadnjem letu in pol smo naredili ogromen korak nazaj. V Slovenski organizaciji so borce kot so Tufekčič, Jurkovič, Statczurenko, Mineev zamenjali slabi fajterji ali pa mladi in neizkušeni medijska podpora je drastično padla no izjema sta bila Admiral Market Fight night in dva Enfusiona za prvega lahko zatrdim da, žal ni prinesel  željenih poslovnih rezultatov tako da, smo bili kljub dobremu obisku in medijski podpori za zdaj prisiljeni opustit idejo o tradiconalnem eventu…

Ali lahko upamo na admiral market 2 ?
Miran:
Na Admiral Market FN ne, na poletni event v Portorožu leta 2014 pa  iskreno upam da da !

Kako se pripravljaš na boje kako potekajo  treningi  kakšna je tvoja prehrana ?
Miran:
Treniram dvakrat na dan za prehrano in kondicijske treninge skrbijo fantje iz podjetja  ABP sport. Treningi trenutno potekajo samo v matičnem klubu Yaksha Combat Team trenutno spariram veliko z Grego Smoletom kot vedno je tu Matjaz Kos za delo na makivarah in fokusih skrbi Dario Grilanc želja je da ,bi se dvakrat na teden peljal v Ljubljano v Boksarski klub Knockout in tam delal z Daliborjem Grbicem vendar žal to zaradi pomankanja sponzorjev in zaradi skorajšnega povečanja družine ni mogoče
.
Si borec brez dlake na jeziku  ali ti je mogoče žal da včasih poveš kar si misliš ?
Miran:
Nikdar v nobenem intervjuju se  nisem zlagal tako da, mi nima za kaj bit žal.

Tvoji rezultati govorijo sami zase  in boril si se v mnogih organizacijah ,katera od njih se ti je najbolj priljubila ?
Miran:
Tatneft je vrhunsko organiziran vendar je FFC korak pred vsemi  to je organizacija ki resnično naredi vse da borec razmišlja samo o borbi.

V Poreču si prikazal enkratno borbo in se na koncu malce nespretno izrazil in prejel ogromno žvižgov  kako gledaš na to ?
Miran:
Ja izpadlo je povsem drugače kot sem si želel ko, sem videl posnetek se sploh nisem čudil da, me je dvorana iz žvižgala in sem se počutil malo bad .Vendar moj namen ni bil provokacija ampak spodbuda žal se ni izšlo mogoče  pa mi v Puli uspe na pravi način pokomentirat borbo in me publika nagradi z aplavzom.

Sedaj je na naših prostorih  največja organizacija FFC in nekje sem prebral, da ima g. Zovko s teboj velike načrte lahko poveš kaj več ?
Miran:
Z Orsatom se nisva veliko pogovarjala o moji prihodnosti  prebral sem intervju v katerem me je izpostavil ,kar mi je bilo zelo všeč  in na kar sem lahko in tudi sem ponosen  sedaj   pa je  na meni da, se z se dobrimi predstavami kot je bila zadnja v Poreču izkažem in si nekoč  priborim  main event na FFC-ju

V nedavnem  intervjuju  z mladim Žigo Knupležem je ravno  tebe navedel  kot največjega vzornika ali ti to godi in ali si ponosen na to da ,te tako mlad borec spoštuje in ima za vzor?
Miran:
To je res lepo slišat in taka stvar ti seže do srca ! Žigo poznam tudi osebno je super  fant in sporočam mu naj se  zgleduje po svojem vzorniku naj trdo dela naj šport postavi vedno na prvo mesto in definitivno pride čas ko, bodo mladi imeli njega za idola !

Kaj lahko svetuješ mladim ki mislijo stopiti v svet borilnih veščin ?
Miran:
Naj se dobro posvetujejo o tem s katerim borcem bodo delali in če se odločijo da, bodo trenirali in če imajo ambicije da, bi v sportu uspeli naj v to verjamejo naj zato trdo delajo saj na tak način z malo sreče lahko uspe vsakemu če je meni… ne vem zakaj ne bi lahko tudi drugim ?!

Zanima me tole, o borcih imajo navadni ljudje mišljenje da so nasilneži in vsi,ki smo vsaj malo v tem športu se trudimo ta stereotip ovržti, potem pa v rumenem tisku beremo borec pretepel  nekoga ,drugi posilil dekle tretji maltretiral doma celo družino nekdo razvažal droge itd tvoje mnenje o tem ?
Miran:
Vsak dela to kar misli da, je prav nisem mnenja da slabo dejanje borca vrže slabo luč na sport navsezadnje tudi ljudje iz drugih poklicev in sportov delajo slabe stvari  pa to njihovih poklicov ne omadežuje. Najprej smo vsi ljudje šele potem borci in navsezadnje kdo sem jaz da, bi sodil in govoril ljudem kaj je prav in kaj ne ?

Vemo da, je nogomet tvoja velika strast poleg borb ali imaš še kak drug hobi ?
Miran:
Za hobi ob družini in športu ne ostane prav veliko časa nogomet imam zelo rad moja strast in najboljši klub na svetu je AC Milan

Kaj počneš v prostem času ?
Miran:
V prostem času se poskušam čim več  ukvarjat z družino igrat s sinom nogomet se posvečat ženi biti dober oče in mož,to je zame trenutno najpomembnejša stvar v življenju in mislim da, mi oboje zelo dobro  uspeva 😀 .

Pred teboj je borba na FFC 7 v Puli proti Emilu Zoraju, kako se mu boš postavil po robu saj bo zopet cela dvorana proti tebi ?
Miran:
Daleč od tega da bo dvorana proti meni, dvorana bo navijala za borca kateri bo prinesel  več  kvalitete in agresije v ring tako da, pričakujem odlično navijanje publike ki ,zelo dobro pozna ta šport.  Zoraju se bom po robu postavil  nasproti tako kot njemu najmanj ustreza do fajta je še daleč  vendar  imamo game plan za Zoraja že narejen  in jaz sem 100% da bom 20.9. v Puli maksimalno pripravljen !

Tvoji občutki ko si v borbi in slišiš kako te nekdo žali ali navija zate ti to da nov zagon ali te moti ?
Miran:
Ne v ringu sem in beast mode in ne slišim nič pred mano je samo nasprotnik katerega želim poškodovat in premagat !

Ali lahko imenuješ par slovenskih borcev ki so po tvojem mnenju sedaj tisti s katerimi lahko računamo v naprej ?
Miran:
Mladih obetavnih borcev je veliko bomo videli kdo bo vlagal vso energijo v šport in vztrajal ker, samo na ta način se borcu  obeta lepa kariera vsaka nesigurnost in omahovanje med kariero in drugimi stvarmi se plača z neuspehom !

Kje se vidiš  čez deset let ali boš ostal v športu kot trener ali kaj drugega?
Čez deset let se vidim kot oče par otrok  in enega srednješolca, če bom  trener bo pokazal čas korak po korak sedaj sem fajter kar bo pa bo. Hvala za intervju pozdravil  bi vse, ki berejo fight madness in vam zaželel veliko obiskov na vaši strani…

Miran hvala mi pa ti želimo še v naprej tako uspešno kariero in veliko bleščečih zmag ter seveda uspeh na FFC 7 v Puli
Se vidimo v Puli !!!

 

Share this post: