UFC Fight Night: Manuwa vs. Santos na Fight Channel PPV

UFC se vraća u Brazil s „fight cardom“ kojeg predvode poluteškaši Jimi Manuwa i Thiago Santos, a u pet borbi glavnog dijela eventa gledamo okršaje domaćih brazilskih boraca protiv ostatka svijeta.

UFC Fight Night: Manuwa vs. Santos ne propustite u izravnom prijenosu u noći sa subote na nedjelju 23. rujna, od 04:30h na Fight Channel PPV-u.

Jimi Manuwa i Thiago Santos u poluteškaškom obračunu

Iako je UFC Fight Night u Brazilu doživio mnogo promjena u posljednjih mjesec dana i izgubio sve prvobitno planirane glavne borbe, publika u Brazilu će možda dobiti i uzbudljiviji event nego što je prvobitno bilo planirano.

U glavnoj borbi se s Manuwom prvotno trebao boriti Glover Teixeira koji je nastup otkazao zbog ozlijede ramena. Santos se za borbu ponudio istog trenutka.

34-godišnji Brazilac Thiago Santos (18-6 MMA, 10-5 UFC) inače je jedan od aktivnijih UFC boraca, a ovom bi opakom nokauteru borba protiv Manuwe trebala biti četvrta ove godine. Prošlu je imao prošlog mjeseca kad je na UFC 227 eventu bio bolji od Kevina Hollanda. Inače nastupa u srednjoj kategoriji, gdje je upisao pet pobjeda u posljednjih šest nastupa te se nalazi na 12. mjestu ljestvice svoje kategorije. Ovog puta će nakratko preseliti među poluteškaše. Tko zna, ostvari li pobjedu, možda bi se mogao tu i zadržati, posebno ako time preuzme Manuwin ranking.

Unatoč tome što ima dva poraza u nizu, 38-godišnji Jimi Manuwa (17-4 MMA, 6-4 UFC) peti je poluteškaš na ljestvici izazivača. Ovaj nokauter samo jednu od svojih 17 pobjeda nije ostvario prekidom i upravo to je razlog zašto bi se ovdje mogao očekivati opaki okršaj dva udarača. Manuwi bi ova borba trebala značiti više nego bilo koja do sada, budući da si treći poraz nikako ne smije dozvoliti, barem ako i dalje gaji ambicije napada na titulu. Njemu je najbliže bio krajem prošle godine, kad ga je u tom naumu zaustavio Volkan Oezdemir koji ga je pobijedio nokautom. Nakon toga je ove godine bolji od njega bio i Jan Blachowicz, inače jedini borac kojeg je Manuwa savladao odlukom. Na njegovu žalost, dozvolio je da mu se Poljak osveti za prethodni poraz.

Alex Oliveira i Carlo Pedersoli Jr. u sunaslovnoj borbi

Problemi za ovaj event krenuli su u kolovozu kad se ozlijedio sudionik glavne borbe, Glover Texeira. UFC je uspio naći zamjenu i angažirati Thiaga Santosa, ali prevrati su se nastavili. Naime, na glavnom programu je bila i vrlo zanimljiva borba u velteru između Alexa Oliveire i Neila Mangya, no Magny je povučen i premješten u glavnu borbu Fight Nighta u Argentini, gdje će se boriti protiv Santiaga Ponzinibbia.

Tako je angažiran Carlo Pedersoli Jr. (11-1 MMA, 1-0 UFC) koji je uskočio kao zamjenski protivnik za Alexa Oliveiru.

Pedersoli je upisao svoju osmu uzastopnu pobjedu u profesionalnoj karijeri kad je u svibnju ove godine odradio svoj UFC debi na UFC Fight Night 130 eventu. Podijeljenom je odlukom pobijedio Bradleyja Scotta. Za sada broji samo jedan poraz i 11 pobjeda među kojima je i pobjeda nad bivšim UFC borcem Nicolasom Dalbyjem pod barjakom Cage Warriorsa.

Alex ‘Cowboy’ Oliveira (18-5-1 MMA, 7-3-1 UFC) u oktogon će ući nakon svojeg najvećeg trijumfa u karijeri u kojem je u drugoj rundi na predaju prisilio Carlosa Condita na UFC on FOX 29 eventu prošlog travnja. U zadnjih je sedam mečeva u UFC-u izgubio samo jedanput i to od Yancyja Medeirosa.

Povratak Minotaura

Jedna od zanimljivijih borbi u glavnom dijelu večeri bit će i ona između Sama Alveyja i Antonia Rogeria Nogueire.

32-godišnji Sam Alvey (33-10 MMA, 10-5 UFC) pokušat će nastaviti savršeni niz od kad je prešao u polutešku diviziju prošle veljače. Nakon što je dugo bio u srednjoj diviziji i muku mučio s kilažom, prešao je u težu diviziju u kojoj je već pobijedio Giana Villantea i Marcina Prachnija. Sad će sigurno dati sve od sebe da tu doda i skalp MMA legende i veterana, 42-godišnjeg Minotaura. Nogueira (22-8 MMA, 5-5 UFC) se vraća u akciju po prvi put od studenog 2016. i Fight Nighta 100, kad je tehničkim nokautom izgubio od Ryana Badera. Bit će mu to tek peta borba u zadnje četiri godine u kojima je skupio 1-3.

U prve dvije borbe na rasporedu bivši bantam prvak Renan Barao (34-6-0 MMA, 9-5 UFC) traži iskupljenje u meču protiv UFC debitanta Andrea Ewella. Barao je nekoć bio smatran najboljim P4P borcem, ali u zadnjih je pet UFC borbi pobijedio tek u jednoj. 2016. je porazio Philipea Novera, ali je zato izgubio od T. J.-ja Dillashawa, Jeremyja Stephensa, Aljamaina Sterlinga i Briana Kellehere. Andre Ewell (13-4 MMA, 0-0 UFC) bivši je CES prvak u bantamu i ovo će mu biti prva UFC borba koju je zaslužio nanizavši četiri pobjede.

U prvoj borbi će nas za sve ostale zagrijati ženski okršaj između Rande Markos (8-6 MMA, 4-5 UFC) koja će u oktogon dobrodošlicu poželjeti Marini Rodriguez (10-0, 0-0 UFC).

UFC Fight Night: Manuwa vs. Santos ne propustite u izravnom prijenosu u noći sa subote na nedjelju 23. rujna, od na Fight Channel PPV 04:30h-u.

UFC Fight Night 137

Jimi Manuwa vs. Thiago Santos

Alex Oliveira vs. Carlo Pedersoli Jr.

Antonio Rogerio Nogueira vs. Sam Alvey

Renan Barao vs. Andre Ewell

Marina Rodriguez vs. Randa Markos

https://www.youtube.com/watch?v=hcYyC346LCM

Share this post: