UFC Fight Night 153 direktni prenos na Fight Channel !!

Ericsson Globe dvorana ugostiti će ovogodišnju UFC priredbu u Švedskoj. Bit će to 1. lipnja, što je samo nekoliko dana više nego dvije godine od posljednjeg posjeta UFC-a toj zemlji, a jasno je da event predvodi najveći švedski MMA borac Alexander Gustafsson kojeg u kavezu čeka Anthony Smith. U sunaslovnoj borbi gledamo još jedan okršaj poluteške divizije i to između Albanca Ilira Latifija koji se bori pod švedskim barjakom i njegova protivnika Švicarca Volkana Oezdemira.

UFC Fight Night 153 ne propustite u izravnom prijenosu u subotu 1. lipnja od 19 sati samo na Fight Channelu!

Život nakon Jona Jonesa

Protivnik bivšeg izazivača Alexandera Gustafssona (18-5) Fight Nightu 153 u Stockholmu ovog će puta biti Anthony Smith (31-4). To bi značilo da ćemo 1. lipnja gledati međusobnu borbu dva posljednja izazivača poluteške kategorije, a obojica su se u prethodnim borbama borila s Jonom Jonesom.

Zanimljivo je i to što je ovo praktički i obljetnica posljednjeg posjeta UFC-a Švedskoj koji se održao prije skoro točno dvije godine. Tada je Alexander Gustafsson savladao Glovera Teixeiru, a sada će ponovno predvoditi program u svojoj domovini. UFC Fight Night 153 u povijest će ući kao šesti UFC eventu u Stockholmu te treći u nizu i četvrti ukupno kojeg će predvoditi neupitno najveća švedska MMA zvijezda, Alexander Gustafsson. Za tri prethodna nastupa je upisao pobjede nad Thiagom Silvom i Gloverom Teixeirom, ali je pretrpio i poraz od Anthonya Johnsona. Alexander Gustafsson će se također time naći na svojevrsnoj prekretnici jer ga sama čeka borba protiv Anthonya Smitha, za koju smatra da će mu dati odgovor gdje se trenutno kvalitetom nalazi, a ne odbacuje niti mogućnost dokazivanja samom sebi kako više nije za ovo čime se bavi.

Njegovog protivnika Smitha je u zadnjoj borbi porazio prvak Jon Jones i to u meču za pojas u kojem je hrabro izdržao svih pet rundi. Najavio je kako nije odustao od titule te da vjeruje kako će izboriti još jednu priliku. Teško je zamisliti bolji put do nje nego preko borca koji je i dalje nominalno broj 1 izazivač, ako ne brojimo Daniela Cormiera. Gustafsson je od Jonesa uvjerljivo izgubio uvjerljivo te će mu svakako trebati više vremena da izbori novu priliku, posebno dok “Bones” drži pojas prvaka. Njegova će misija za to vrijeme biti čuvati svoj status broja 2 kategorije.

Volkan Oezdemir vs. Ilir Latifi

Uz glavnu borbu i u co-main eventu gledamo još jedan okršaj vrha poluteške divizije kad u oktogon uđu Volkan Oezdemir (15-4) i Ilir Latifi (14-6).

Oezdemiru je u zadnja tri meča zaista krenulo nizbrdo. Ušao je u UFC i nanizao pobjede i to dvije nokautom unutar prve minute prve runde. Upravo je zbog tog impresivnog starta i dobio napad na UFC titulu poluteške divizije protiv Daniela Cormiera na UFC-u 220. Onda ga je na predaju prislio Anthony Smith, a tijesnom podijeljenom odlukom je izgubio i od Dominicka Reyesa u ožujku.

Ilir Latifi je Albanac koji u Stockholm stiže iz Malma te će također u oktogon ući nakon poraza. U prosincu je na UFC-u 232 izgubio od Coreyja Andersona jednoglasnom odlukom, a prije toga je imao pet pobjeda u šest borbi.

No to nije sve što se tiče poluteške divizije jer je tu još jedan meč i to između Jimija Manuwe (17-5) i austrijskog borca srpskog porijekla Aleksandra Rakića (11-1).

U preostala tri meča gledamo okršaj u pero diviziji između Makawana Amirkhanija i Chrisa Fishgolda, Damir Hadžović se s Christosom Giagosom bori u lakoj diviziji, a sve to otvara još jedan meč pero divizije između domaćeg borca Daniela Teymura i Sunga Bina Joa.

UFC Fight Night 153 ne propustite u izravnom prijenosu u subotu 1. lipnja od 19 sati samo na Fight Channelu!

UFC Fight Night 153

Alexander Gustafsson vs. Anthony Smith
Ilir Latifi vs. Volkan Oezdemir
Jimi Manuwa vs. Aleksandar Rakić
Makawan Amirkhani vs. Chris Fishgold
Damir Hadžović vs. Christos Giagos
Daniel Teymur vs. Sung Bin Jo

Share this post: