UFC Fight Night 146 brezplačno samo na Fight Channel

UFC ovog mjeseca prvi put stiže u Kansas i to sa 146. Fight Night izdanjem kojeg predvodi teškaški obračun između Derricka Lewisa i bivšeg prvaka Juniora dos Santosa, dok će se u co-main eventu sastati dva trenutno možda i najatraktivnija borca velter kategorije, Elizeu Zaleski Dos Santos i Curtis Millender.

UFC Fight Night pogledajte u izravnom prijenosu u noći sa subote na nedjelju, 10. ožujka, od dva sata poslije ponoći samo na Fight Channelu!

Junior dos Santos protiv bivšeg izazivača Derricka Lewisa

UFC Fight Night 146 u gradu Wichiti, u saveznoj državi Kansas, donosi nastup bivšeg izazivača Derricka Lewisa (21-6, 12-4 UFC) i bivšeg prvaka Juniora Dos Santosa (20-5 MMA, 14-4 UFC). Za Lewisa će to biti prvi nastup nakon neuspješnog napada na titulu, odnosno nakon UFC 230 poraza od Daniela Cormiera. “Black Beast” borio se čak četiri puta u prošloj godini, no očito nema namjeru smanjiti taj tempo.

Jak tempo ima i bivši prvak Junior Dos Santos. Dos Santosu je početkom prošlog ljeta završila suspenzija te je nastupio u srpnju i prosincu upisavši pobjede nad Blagoyem Ivanovim i Taijem Tuivasom. Posebno mu je značajna ova posljednja pobjeda kada je nokautirao mladu australsku nadu jer je time potvrdio kako je i dalje relevantan član teškaškog vrha te da ga se nikako ne smije otpisati iz kombinacija za borbe za titulu u 2019. godini. Već je ranije izjavio kako su mu dvije najveće želje povratak na vrh i treća borba protiv Stipe Miočića.

Na službenom poretku kategorije, Dos Santos se nalazi na sedmom mjestu, dok je Lewis i dalje drugi, odmah iza Stipe Miočića. No ovako samo on brani svoju poziciju i to uz velik ulog. Naime, pobjedi li Dos Santosa njihove bi se pozicije vrlo lako mogle zamijeniti i Lewis bi se opet našao daleko od potencijalnog napada na tron.

Okršaj atraktivnih velteraša: Elizeu Zaleski dos Santos vs. Curis Millender

Na Fight Nightu u Wichiti održat će se jedna posebno zanimljiva borba u kojoj će se sastati dva trenutno možda i najatraktivnija borca velter kategorije, Elizeu Zaleski dos Santos (20-5 MMA, 6-1 UFC) i Curtis Millender (17-3 MMA, 3-0 UFC).

Koliko je ovo sjajan matchmaking dovoljno govori uvid u ove borce. Elizeu Zaleski dos Santos trenutno je u nizu od šest pobjeda, a poražen je tek u svom debi nastupu u UFC-u. U tih šest borbi ima tri potpuno zaslužena bonusa za najbolju borbu večeri, dok je apsolutno iznenađenje da bonus nije zaradio i za dva atraktivna nokauta iz posljednja dva nastupa. Posebno nakon onog u borbi protiv Seana Stricklanda, što je ujedno i jedan od najljepših UFC nokauta u 2018. godini.

Njegov protivnik je zbog svog atraktivnog stila i došao u UFC. Curtis Millender bio je prvak LFA promocije, a posljednje dvije pobjede u toj promociji upisao je „high kick“ nokautima. Time je zaradio UFC ugovor i odmah borbu protiv bivšeg izazivača Thiaga Alvesa. Njega je također riješio atraktivnim nokautom, odnosno koljenom koje mu je donijelo bonus za najbolju izvedbu. Do kraja godine uspio je nastupiti još dva puta te je sudačkim odlukama, uz također izuzetno atraktivnu izvedbu, savladao Maxa Griffina i Siyara Bahadurzadu.

U ostalim borbama na glavnom dijelu programa nastupit će i Tim Means i Niko Price u još jednog okršaju velter divizije, zatim je tu još jedan teškaški meč između Blagoya Ivanova i Bena Rothwella, Beneil Darius i Drew Dober se bore u meču lake divizije, a sve otvaraju srednjaši Tim Boetsch i Omari Akhmedov.

UFC Fight Night pogledajte u izravnom prijenosu u noći sa subote na nedjelju, 10. ožujka od dva sata poslije ponoći samo na Fight Channelu!

UFC Fight Night 146

Derrick Lewis vs. Junior dos Santos

Elizeu Zaleski dos Santos vs. Curtis Millender

Tim Means vs. Niko Price

Blagoy Ivanov vs. Ben Rothwell

Beneil Darius vs. Drew Dober

Tim Boetsch vs. Omari Akhmedov

Share this post: