UFC 237 samo na Fight Channelu!

UFC se vraća u brazilski Rio, a s njim se vraća i prvakinja Rose Namajunas! Nju će na domaćem terenu dočekati Jessica Andrade, a tu su i ostali brazilski velikani poput Andersona Silve u co-main eventu protiv Jareda Cannoniera, kao i Jose Aldo.

UFC 237 ne propustite u izravnom prijenosu u noći sa subote na nedjelju 12. svibnja od 4 sata poslije ponoći na Fight Channelu!

Rose Namajunas u novoj obrani titule!

Godinu i mjesec dana nakon što je obranila titulu u drugoj borbi protiv Joanne Jedrzejczyk, prvakinja slamka kategorije dočekati će iduću izazivačicu, Jessicu Andrade (19-6 MMA, 10-4 UFC). I to ne u bilo kakvoj borbi, nego će se nakon dugo vremena dogoditi situacija da američki prvak, odnosno prvakinja brani titulu na domaćem terenu izazivača. Posljednji ovakav slučaj prvaka na gostovanju kod izazivača dogodio se u kolovozu 2015. godine, kad je Ronda Rousey u Brazilu branila titulu protiv Bethe Correie.

Rose Namajunas (8-3 MMA, 6-2 UFC) svoju je titulu osvojila u studenom 2017. godine na UFC 217 eventu, a obranila ju je u travnju prošle godine na UFC-u 223. U oba joj je slučaja protivnica bila Joanna Jedrzejczyk. Zatim je uslijedila pauza kao rezultat emotivne traume nakon napada Conora McGregora ne autobus s borcima u kombinaciji s ozljedom koju je doživjela na treningu. Rose u dosadašnjoj karijeri ima osam pobjeda i tri poraza, a šest puta do pobjede je došla prekidom. U posljednjih sedam nastupa slavila je šest puta.

Njezina protivnica Jessica Andrade je također u zadnjih sedam nastupa skupila šest pobjeda, a to joj je ujedno i rezultat od kad je slamka diviziji. Jedini je poraz doživjela u svom prvom napadu na titulu kad je od nje bila bolja Joanna Jedrzejczyk. Nakon te borbe naslagala pobjede nad Claudiom Gadelhom, Tecijeom Torres i Karolinom Kowalkiewicz, koju je pobijedila jednim od najbrutalnijih nokauta viđenih u ženskom MMA-u.

Andersonu Silvu ispunili želju da se bori u Brazilu

Legendarni Anderson Silva, poznat i kao “Spider”, dobio je ono što je htio, a to je nastup na UFC 237 u Curitibi, gdje ga čeka borba protiv Jareda Cannoniera. Najstariji borac UFC rostera je mjesto na UFC 237 programu zatražio odmah nakon borbe protiv Israela Adesanyje.

Anderson Silvu (34-9, 17-5) ima zadatak savladati Jareda Cannoniera (11-4, 4-4 UFC) koji je do sada mijenjao kategorije da bi se sad vjerojatno skrasio u srednjoj. Debi u srednjoj diviziji je imao u studenom na UFC-u 230, na kojem je nokautirao Davida Brancha u drugoj rundi. To mu je donijelo vrlo relevantnu poziciju u kategoriji, a sad će imati priliku savladati legendu na njegovom domaćem terenu, što neće biti lako.

Osim ove dvije napete borbe, tu je i nastup Josea Alda protiv Alexandera Volkanovskog u pero diviziji, Thiago Alves se bori s Laureanom Staropolijem u velteru, a Francisco Trinaldo s Diegom Ferreirom u lakoj.

UFC 237 ne propustite u izravnom prijenosu u noći sa subote na nedjelju 12. svibnja od 4 sata poslije ponoći na Fight Channelu!

UFC 237

Rose Namajunas (c) vs. Jessica Andrade
Jared Cannonier vs. Anderson Silva
Jose Aldo vs. Alexander Volkanovski
Thiago Alves vs. Laureano Staropoli
Francisco Trinaldo vs Diego Ferreira

Share this post: