Trušček v boj za nov naslov proti Muratiju

 

Hrvat Ivica Trušček je živa legenda WFC. Borec, ki je vedno dobival najmočnejši aplavz, če ne štejemo domačih borcev, je del organizacije že več kot 10 let. Njegov debi je bil brutalna borba z še eno legendo, ki bo tudi del WFC 23: Uprising in sicer Daliborjem Anastasovim, potem pa se je začel vzpon priljubljenega Truščka.

V naslednjih letih je nanizal 6 zaporednih zmag, vse z predčasno prekinitvijo, ter se okronal za nespornega vladarja velterske kategorije. Lanski povratek v WFC je bil izredno emocionalen za vse vpletene, Ivica pa je pokazal svoje nesporno znanje in po treh trdih rundah premagal neprimerno težjega Drmonjiča ter najavil svoj povratek.

Trenutno ima niz petih zmag, ki ga bo poskušal podaljšati na februarskem WFC 23, ko mu bo nasproti stal zelo neugoden Arber Murati, Albanec, ki živi in trenira v Italiji. 27-letni Murati je svojo profesionalno kariero gradil v promociji Kombat League, ki velja za najmočnejšo v sosednji Italiji, na svojem zadnjem nastopu v Ljubljani pa je pokazal zakaj napada naslov, saj je premočno premagal svojega nasprotnika ter mu zadal KO že v prvi rundi.

Kdo bo novi WFC prvak v velterski kategoriji pa ostaja neznanka do 17. februarja 2019, ko se bodo v Tivoliju pomerili najboljši borci v tem delu Evrope.

Trušček proti Muratiju za velterski naslov bo le eden od vrhuncev večera, ki bo poleg MMA postregel tudi z K-1 in boksarskim dvobojem v težki kategoriji.

Share this post: