Tomislav Spahovič-The beast is back !!!!

Na prireditvi FFC 14 v ljubljani, je nastopil tudi borec iz Sarajeva Tomislav THE BEAST Spahovič ob tej priložnosti smo za vas opravili razgovor z njim.
Predstavlja se vam Tomislav Spahovič !!
Koliko dugo se več baviš borilačkim vještinama ?
Borilačkim vještinama sam se počeo baviti več od svojih 10 Godina ,počeo sam kao klinac trenirat hrvanje što je moj matični-bazični sport dugi niz godina sam trenirao i natjecao se i ostvario odlične rezultate ,tako da sam do svojih 19 godina aktivno se natjecao u hrvanju i onda sam odlučio stepenicu više i počnem profesionalno se bavit MMA sportom!Dugih 14 godina sam u treningu samo sam pauze pravio ak sam bolestan ili povredjen i to je po par dana ne više jednostavno to je moj život!
Kakav je tvoj trenutačni score ?
Moj trenutačni score je 6 pobjeda 4 poraza 1 Diskvalifikacija ,a poraze sam na svome početku zaradio jer sam bio neiskusan borac i bukvalno sam sa hrvačke strunjače za 1 mjesec ušao u ring po prvi put u životu u profi meč što je bila velika greška i izgubio na submision triangle pred kraj runde iako sam sve vreme tukao protivnika al to je to neiskustvo ulovio me na trokut…
Šta bi izdvojio kao tvoj največi uspijeh ?
Pa kao največi uspeh neznam baš kako bi odgovorio na to pitanje. U hrvanju sam imao mnogo dobrih rezultata sad da izdvojim od toga nešto neznam sve mi je veliko A sto se tiče MMA do sad največa pobjeda mi je bila prije 3 mjeseca na SHC 9 u Genevi protiv Eduarda Riege velike nade poluteške kategorije sa scorom od 8:1 i ja sam ga nokautirao pred kraj prve runde to mi je do sad najdraža i največa pobjeda za sad trenutno !!!
Kako se prehranjuješ kad se spremaš za meč i dali ti skidanje kilaže predstavlja problem ?
Mogu reČi da se dosta zdravo hranim i kvalitetno ulažem mnogo u sebe sto se tiče kuhinje svojoj ženi sam zahvalan a dok se nisam oženio majka je bila zaslužna za kvalitetnu ishranu i kvalitetnu suplementaciju jer sve jedno drugo veže i bez toga ne možeš pristupiti treningu maksimalno jer mnogo se trošiš i treba sve to nadoknadit a Junki Food neide to je otrov za organizam!
SKIDANJE KILAŽE PRED BORBU MALO PSIHICKI ME SMETA AL NIŠTA PRETERANO ,JER VOLIM DA JEDEM A KAD SKIDAM KG PREHRANU SVEDEM NA MINIMUM KORISTIM SAUNU SLANE KUPKE I DEHIDRACIJU TAKO SKINEM 7-8 KG POSLE VAGANJA IDE PUNJENJE I BUDEM OK NA BORBI A SA SKIDANJEM OD PRILIKE KRENEM 7-8 DANA PRED VAGANJE….
Tvoji ciljevi i ambicije u sportu ?
Moj cilj je dostiči neki vrhunac u ovome sportu želim biti na vrhu i predan sam maksimalno sportu i nastojim da to postignem a vrhunac i najbolja organizacija je UFC tamo kad dodjem želim i ostati ,al još je malo rano o tome pričat trebam biti tek medju najboljim u Evropi pa tek onda to…..
Tvoja omiljena hrana je ?
Moja Omiljena Hrana je Meso i paste
Tvoj životni moto od koga ne odustaješ ?
Upornost je KLJUČ USPJEHA !!
Svako ima neki uzor i nekog ko ga motivira ko je to u tvom slučaju ?
Uzor nemam al mogu reč,i da su mi omiljeni Borci Daniel Cormier i Cain Velasqez po stilu i načinu borenja..
Kako si dobio nadimak the beast ?
Nadimak The Beast su mi dali moje klupske kolege jer sam uvijek trenirao više od svih njih i davao maksimume na svim treninzima i onda su mi dali nadimak Zvjer -The beast !!!
U Ljubljani si imao jako težak nastup jer si se povrijedio a ipak nastavio sa pobjedom i čeličnom voljom molim kaži nam malo više o tome ?
Meni meč osobno nije bio težak jer sam dominirao u svakom segmentu borenja možda je teže izgledalo jer smo 3 pune runde radili iako su očekivali svi da če krace trajati borba,ja sam se povredio tokom borbe pred kraj prve ili početkom druge runde ,povredio sam koljeno ispalo mi je koljeno iz ležista tonje tako puklo da sam pustio krik veliki bolovi su bili prisutni al sam stisnuo zube i nastavio dalje ,rekao sam sebi nesmiješ predat pa makar na bodove pobjedio i tako je bilo pobjedio sam jednoglasnom odlukom išao sam na sigurno da pobjedim borbu da nebi riskirao veče štete koljena bazirao sam se na hrvačku taktiku i dominirao maksimalno i pobjedio ,mnogi bi odustali da su bili na mom mjestu al ja imam jaku volju i to me je dovelo do pobjede kad se završila borba jedva sam do svlačionice došao nisam mogao stat na nogu…..al eto pobjeda je tu idemo dalje!!
U kojem klubu treniraš i dali si zadovoljan sa radom u klubu ?
Treniram u svome matičnom klubu u Sarajevu Pretorian academy i u svome drugom gradu Zagreb u Core Gym u klubu House Of Pain tu je trener Goran Babič Hambi ,Igor Pokrajac, Aleksandar Rakas, Croata Barrio i mnogi drugi ….imam ekstra uslove i samo želim napredovati…
Kad poslije svega završiš karijeru gde se vidiš u sportu ili češ se baviti drugim stvarima ?
Još ne razmišljam o tome sta če biti kad završim karijeru tek mi je 24 godine mislim se boriti najmanje još 15 godina i više ako me zdravlje posluži naravno….
Ako se sada osvrneš natrag šta bi mijenjao u svom sportskom životu ?
Ne bih mjenjao ništa da se vratim natrag opet bi po istome jer mislim da idem u pravom pravcu….
Poruka fanovima i prijateljima ?
Hvala svim mojim Fanovima i prijateljima što prate moj rad, mnogo mi znači njihova podrška i vi ste mi posebna motivacija da napredujem dalje i da pružam atraktivne mečeve da možete uživat u mojim borbama ,The Beast se vrača jači nego ikad !!!
Hvala za razgovor Tomislav i puno uspjeha napred.
Pozdrav svima veliki od srca !!!

Milan Krušič

947211_547117635435070_7510249291252831683_n 995090_547117702101730_3060200698767987363_n 1801337_793809194011853_8538406218380509232_o 10256671_793809550678484_7866429442386579663_o

Share this post: