The Ultimate Fighter: Havey Hitters na Fight Channelu

 

28. sezona borilačkog reality showa Ultimate Fighter nosi naziv “Heavy Hitters”, a treneri su UFC-ov prvak Robert Whittaker i Kelvin Gastelum. Dvojac bi se, nakon što odmjere snage u trenerskim ulogama, početkom iduće godine trebao susresti u meču za naslov prvaka srednje kategorije. Fanovi su napokon dočekali sezonu u kojoj će se natjecati teškaši, a tu su i borkinje perolake kategorije. Kroz 12 tjednih epizoda upoznat ćemo sudionike, a najbolji će osigurati ugovor s prestižnom svjetskom MMA promocijom.

The Ultimate Fighter: Heavy Hitters pratite ekskluzivno na programu Fight Channela! Prvu epizodu ne propustite u petak 31. kolovoza u 21h!

Ako niste upoznati s formatom Ultimate Fightera, u pitanju je kombinacija reality i borilačkog showa. Borce se podjednako prati u kući gdje svi zajedno žive te tijekom treninga, koji su odvojeni po timovima, ali se održavaju u istoj dvorani. Na kraju svake epizode održava se po jedna borba te je kroz cijelu epizodu fokus na sudionicima iste. Prvih osam borbi bit će održano međusobno između boraca iz Whittakerovog i Gastelumovog tima, dok je kasnije moguće i da se sastanu borci iz istog tima, u slučaju da njih ostane više u turniru nakon prve runde.

U ovoj sezoni natjecatelji dolaze iz čak devet različitih država. U obje kategorije nastupa po osam boraca, odnosno borkinja, koje kamera prati na njihovom putu s ciljem da izbore ugovor s UFC-om. Sezona će kulminirati s finalnom priredbom 30. studenog u Las Vegasu, kada će biti poznata imena pobjednika 28. izdanja TUF-a.

Zanimljivo je da će u ovoj sezoni konačno održati turnir teške kategorije. Teškaše smo posljednji put gledali u desetoj sezoni emitiranoj sada već davne 2009. godine, kada je pobjednik te sezone bio Roy Nelson.

Osim osam boraca iz kraljevske kategorije, po prvi puta ćemo vidjeti i osam ponajboljih borkinja perolake divizije, one koja je u UFC-u do sada egzistirala zbog Cris Cyborg i situacije u kojoj bi ona imala pojas prvakinje. Ovom sezonom će UFC pokušati izgraditi žensku diviziju do 66 kilograma, koja bi napokon mogla dobiti i službeni ranking.

Robert Whittaker i Kelvin Gastelum u trenerskim ulogama

Ovu sezonu predvodit će UFC prvak srednje kategorije, Robert Whittaker i Kelvin Gastelum kojem se ispunila želja te će u idućem nastupu napasti Whittakerovu titulu srednje kategorije, ali tek nakon što se obračunaju u trenerskim ulogama u Ultimate Fighteru.

Inače, oba trenera bivši su pobjednici Ultimate Fightera, što je zapravo prvi slučaj u povijesti showa. Do sada su tri pobjednika Ultimate Fightera kasnije bilo treneri. To su Michael Bisping, koji je to odradio dva puta te Rashad Evans i Roy Nelson.

The Ultimate Fighter: Heavy Hitters pratite ekskluzivno na programu Fight Channela! Prvu epizodu ne propustite u petak 31. kolovoza u 21h!

The Ultimate Fighter: Heavy Hitters

Treneri: Robert Whittaker i Kelvin Gastelum

Borci:

Teška kategorija: Ben Sosoli, Maurice Greene, Michel Batista, Juan Francisco Espino Diepa, Justin Frazier, Anderson da Silva, Przemyslaw Mysiala, Josh Parisian

Ženska perolaka kategorija: Leah Letson, Larissa Pacheco, Marciea Allen, Pannie Kianzad, Bea Malecki, Julija Stoliarenko, Katharina Lehner, Macy Chiasson

 

 

Share this post: