Tajda Ratajc-V treningu je potrebno uživati !!

Lep pozdrav Tajda,  pred teboj je novi nastop tokrat KOK, ki bo v tvojem domačem  Celju kako potekajo priprave na ta zate  izjemno pomemben nastop ?

Pozdravljen Milan, najprej bi se ti rada zahvalila za intervju in priložnost, da me obiskovalci FightMadnessa malo bolj spoznajo.

Tako je 27.4.2019 me čaka nova borba v zelo elitni organizaciji KOK, ki bo v Celju v Hali Zlatorog. Prihajam iz Celja in zato bom vsekakor čutila velik pritisk, saj bom nastopala pred domačo publiko ampak to mi je vedno bila največja želja, da se borim doma. Priprave potekajo po planu, pripravljam se v matičnem klubu T’N’T gymu pod vodstvom Tomija Šudeta, prav tako me trenira tudi Jure Cesar , za parterno tehniko se bom obrnila po pomoč k Đođe Kesiču, za mojo kondicijsko pripravo pa skrbi Anže Jert.Poleg tega, da so to moji trenerji so v prvi vrsti tudi moji prijatelji in moja druga družina. Vsekakor pa so tu tudi fantje z našega kluba, ki so zelo veliki potenciali in se o njih že in se še bo veliko slišalo. Res so velika podpora pri mojih pripravah, skupaj se smejimo, trpimo, ter pa mi tudi kdaj obrišejo kakšno solzico z obraza. Tako da, fantje moji hvala vam za vse, Stefan Zvijer, Uroš Jurišič, Jakob Nedoh, Luka Štiglic, Dino Urukalo, Aleksander Krebs, Tim Božič, Rok Oslakovič, Miha Ažman, Tin Herenda, Miha Ambroz, Tim Sečen in vsi ostali, ki treniramo skupaj (da ne bom popisala 3 liste), hvala vam. Veliko nasvetov in pomoči pa dobim od Toni Šudeta, predvsem v sparingu ter pa dviganju motivacije. V T’N’T ju smo ena velika družina in to je tisto, kar vse moje priprave naredi sproščene in zaupanja vredne.

11063939_385725734943692_4309861767182121825_n

Je destinacija naključno izbrana, ali pa je to delno tudi zaradi tebe in Nejca Preložnika ,ki je tudi na izvrstnem fightcardu ?

Destinacija je izbrana naključno, slišala sem, da je bilo mesto Celje zelo všeč organizatorju in se je odločil da event naredimo prav tu.

Tvoj novi nastop, kot rečeno bo pred domačim občinstvom  ali je to zate  dodatna motivacija ali breme ?

Kot sem že povedala bo pritisk kar velik ampak je to seveda motivacija, da se dobro pripravim.

Kako si prišla  do sodelovanja z elitno organizacijo KOK  ?

Najprej sem imela dogovor, da se borim v Mariboru ampak do tega žal ni prišlo, ker na eventu ni bilo MMA borb in nato se je Jure Cesar dogovoril za moj nastop v Celju.

Kako potekajo tvoji treningi in priprave na nastop ?

Moji treningi potekajo vsak dan razen nedelje, to je sveti dan in je treba počivati, hahaha. 3x na teden imam zjutraj fizično pripravo (Anže Jert), 2x tedensko zjutraj treningi (Jure Cesar), ter pa vsak večer treningi v T’N’T –ju (Tomi Šude).

Kje ter s kom se pripravljaš ?

pripravljam se v matičnem klubu T’N’T gymu pod vodstvom Tomija Šudeta, prav tako me trenira tudi jure Cesar , za  parterno tehniko se bom obrnila po pomoč k Đođe Kesiču, za mojo kondicijsko pripravo pa skrbi Anže Jert. Poleg tega, da so to moji trenerji so v prvi vrsti tudi moji prijatelji in moja druga družina. Vsekakor pa so tu tudi fantje z našega kluba, ki so zelo veliki potenciali in se o njih že in se še bo velikonslišalo. Res so velika podpora pri mojih pripravah, skupaj se smejimo, trpimo, ter pa mi tudi kdaj obrišejo kakšno solzico z obraza. Tako da, fantje moji hvala vam za vse, Stefan Zvijer, Uroš Jurišič, Jakob Nedoh, Luka Štiglic, Dino Urukalo, Aleksander Krebs, Tim Božič, Rok Oslakovič, Miha Ažman, Tin Herenda, Miha Ambroz, Tim Sečen in vsi ostali, ki treniramo skupaj (da ne bom popisala 3 liste), hvala vam. Veliko nasvetov in pomoči pa dobim od Toni Šudeta, predvsem v sparingu ter pa dviganju motivacije.

Tokrat pred teboj stoji izvrstna Ukrajinka IrynaSharapenkoKyselova 10:4 , ki vsekakor je kvalitetna,kako se ji misliš zoperstaviti ?

Taktika bo postavljena s strani mojega trenerja Tomija, kot vse do sedaj, kar koli bo treba narediti bom naredila, vsekakor bom prišla dobro pripravljena.

56624622_2270559356336822_2874044968903639040_n

Kakšen je po tvojem mnenju   recept za uspešnega borca-borko ?

Mislim, da recepta za uspešnega borca ni, vsi smo si različni in vsakdo od nas določeno situacijo vidi, in doživlja po svoje, zato nekega recepta po mojem ni. Če bi že mogla dat kakšen dober nasvet bi rekla, da je treba v treningu uživati, ja to je to.

Na tekmovanjih te spremlja cela družina je to zate dodatna vzpodbuda ?

Na tekmovanjih me ne spremlja cela družina, vedno sta tu moj oče in sestra, mami pa je mehkega srca in stiska pesti od doma. Moja družina je zame največji zaklad, ne glede na to kaj se zgodi, oni so vedno tu, vedno ponosni name in vedno mi stojijo ob strani, zato pa so zame največja vzpodbuda!!!

Katera je tista stvar na katero si poleg MMA kariere najbolj ponosna ?

Poleg moje MMA sem najbolj ponosna na toliko stvari… preveliko jih je ampak jih bom nekaj izpostavila, ponosna sem da imam najboljšo družino na svetu, fanta in kužka, iskrene prijatelje, najboljše trenerje, da treniram v najboljši ekipi, super službo, da sem zdrava, nasmejana in da imam veliko srce, da svoj prosti čas preživim tako da učim otroke judo, da imam prekrasno skupino starejših s katerimi pridno telovadimo, da se vsak dan nasmejim malim stvarem in da se zavedam, da je svet lep in da se dobro z dobrim vrača!

50641980_1101005643415694_7453366630639206400_n

V Sloveniji je vzniknilo kar nekaj mladih bork, ki nastopajo …te to veseli ali pa jih vidiš kot morebitno konkurenco ?

Veseli me, da ženski MMA v Sloveniji raste, tu so mlade borke, ki so že pokazale, da imajo levje srce. Tako da vsem želim, da okusijo vse najlepše v tem športu in da sledijo svojim sanjam do vrha.

Kaj misliš o domači sceni borilnega športa , se razvija ali pa stojimo na mestu?

Mislim, da se je v Sloveniji MMA začel lepo razvijati, zadnji čas je tu kar nekaj eventov in novih organizacij, upam samo da tako tudi ostane, da imamo vsi borci priložnost, da se borimo.

Si kdaj pomislila da bi odnehala  s svojimi nastopi ?

Krize so in gredo, vsakič ko pomislim, da bi prenehala s treningi se mi zlomi srce, moram priznati, da imam velikokrat kakšno krizo ampak to pride zaradi utrujenosti, mislim da je moja ljubezen do tega športa prevelika, da bi kar tako lahko odnehala.

Se Tajda v bodočnosti vidi v vlogi matere z kupom otrok  ali pa imaš drugačne načrte ?

Tajda bo imela 10 otrok, 6 kužkov in 3 mačke.

Ali nam lahko zaupaš, kaj počneš v prostem času?

Prostega časa je malo, rada se podružim s prijateljicami na kakšni kavici, pobegnem v Celje, kakšen prost večer si naredim kopel padem na kavč in gledam televizijo dokler ne zaspim.

Ali Tajda rada kuha in kaj je tvoja specialiteta, ko se ukvarjaš s kuho ?

Tajda vam lahko naredi tolste na 100 načinov ter pa najboljše palačinke. Kuhati znam pa tudi zdravo prehrano, ker sem primorana, saj živim z MMA borcem in morava oba paziti da se zdravo prehranjujeva. Ampak Tajdini tolsti in palačinke so TOP J!!

Izgledaš atraktivno si kdaj dobivala tudi nespodobna povabila in opazke  in kakšna je bila tvoja reakcija ?

Vedno se mi nekam mudi, tako da za opazke nimam časa, na nespodobna povabila ne odgovarjam, nimam časa niti za to, boljše za moje zdravje, da se ne jezim J. Se pa zavedam, da vsem ne morem biti všeč in prav je tako.

Vprašanje , ki bi si  želela da ti ga  novinarji zastavijo  pa ga  nikoli niso?

Kaj je moj skriti talent ?

Vedno te vidim nasmejano in dobre volje, kakšna pa je Tajda ko je zoprna in razdražljiva kot znajo biti le ženske hahahah ?

Vedno sem nasmejana zato, ker me je življenje dostikrat zlomilo in vse kar me je lahko rešilo je nasmeh in pozitiva, to kar daš dobiš, če pa že ne dobiš pa vsaj nekomu polepšaš dan. Ko se Tajda razjezi poka vse in polnijo se potoki, ker je Tajda res velika jokica in se ne sramuje svojih čustev, tako hitro kot se razjezim se tudi pomirim, velikokrat mi je žal sploh če so v mojo jezno vpleteni tudi drugi, ampak nikoli se ne pozabim opravičit tistim, ki so bili deležni moje slabe volje.

Katera od tvojih borb se ti je zaradi takšnega ali drugačnega razloga še posebej vtisnila v spomin ?

Zadnja borba s borba, zaradi najboljše organizacije, mojih najboljših priprav, najboljšega organizatorja in promotroja Mirana Fabijan in fenomenalne publike, ki so me ponesli do neba.

Tvoj nastop na Legends Collide je bil blago rečeno fenomenalen, kako sedaj po določenem času gledaš nanj ?

Vse sem že odgovorila v prejšnjem vprašanju, Legend Collide vrhunska organizacija.

46399552_1628067934006696_6980804135113195520_n

Sporočilo našim bralcem tvojim fanom in obiskovalcem dogodka v Celju ?

Hvala vsem, ki me spremljate in mi stojite ob strani moja pot vsekakor ni lahka kot od nobenega borca, vsi se borimo za boljši jutri zato vsem sporočam, da se smejte in bodite pozitivni, življenje je  eno samo in to je naš dar.

54515247_1136548973194694_5562476964696031232_n

HVALA TOMI ŠUDE, JURE CESAR, ANŽE JERT, CELA EKIPA TNT; ker ste z mano v dobrem in slabem, ker ste me sprejeli takšno kot sem in ker verjamete vame, to je naša zgodba in vse bom naredila, da vas nikoli ne razočaram, ker vas imam neizmerno rada!!!

Rada pa bi se zahvalila tudi mojim sponzorjem, ki mi olajšajo veliko stvari:

Proteini.si ; FRKS; HOT HORSE; Fightshop; Matej Janežič –herba-sport; Isabella Vuković scharmbeauty; Judo klub Komenda; Alfa gym; BeautyBOX Celje.

 

Srečno v Celju in na zmago ter hvala za pogovor !

Milan Krušič

 

 

 

Share this post: