Tajda Ratajc: Fantje se me bojijo !!!

Za vas smo pripravili intervju z mlado in prikupno Tajdo Ratajc !

Lep pozdrav Tajda se nam lahko predstaviš ?
Lep pozdrav bralci, kot že veste sem Tajda Ratajc, stara sem 26 let, prihajam iz prelepega mesta Celje, trenutno pa živim v Ljubljani, kjer delam kot trenerka Male šole juda, poleg tega svoje trenersko delo opravljam tudi v judo klubu Bežigrad, kjer treniram fante U16 (mlajše kadete), ki so moj ponos- z državnimi medaljami. Ker imam seveda preveč časa, sem tudi trenerka v Fit-Fitu v Domžalah, kjer vodim vodene vadbe in kjer tudi sama treniram in pridobivam moč tako v fitnesu, kot na treningu pri DBS Combat Academy pri trenerju Rudiju Pavlino (BOKS in MMA).

Nam lahko opišeš tvoje začetke v MMA ?
Moji začetki v MMA, so zelo smešni, po opravljeni vodeni vadbi v fitnesu, je do mene prišel moj sedanji trener Rudi in mi rekel, če bi se borila v MMA, začela sem se smejati, ker sem mislila, da je to kakšna šala, nato pa sem ugotovila, da misli resno in ga takoj zavrnila!!! Po dobrem mesecu, dveh pa sem se predala in pristala na moj prvi boj, ki je potekal v Domžalah. Nato so se začeli treningi in priprave, moj začetek je bil težek, ker sem judoistka in drugih borilnih športov ne poznam prav dobro, sem morala pridno poslušati in še več trenirati. V mladosti sem poleg juda malo poskusila boks in ju-jitsu, ki sta mi bila zelo všeč, ampak ni bilo kaj resnega, sedaj pa imam možnost da poizkusim vse, česar se že zelo veselim.

Kdo je tvoj mentor/trener in kdo te usmerja ?
Moj mentor in trener je Rudolf Pavlin.
Koliko časa že treniraš in kje ?
V judo sem aktivna že 18 let, v MMA-ju pa sem nekje pol leta v klubu DBS Combat Academy.
Kako preživljaš prosti čas ?
Prosti čas? Kaj je to?! Haha! Povedati moram, da si vedno na glavo naložim preveč obveznosti in ker želim biti pri vsem stoodstotna, prostega časa ni. Če pa je že kakšen vikend prost, pa pobegnem domov v Celje, kjer dan preživim z družino, večer pa s prijatelji.
Tvoj pogled na tvojo prvo borbo v Domžalah ?
Moj boj v Domžalah je potekal tako kot smo ga zastavili, vse je bilo tako hitro, prehitro! Bila sem polna adrenalina, želela sem si zmage in jo tudi dobila. Občutki so bili fenomenalni, še danes jih čutim.

Tvoji načrti v bližnji prihodnosti ?
Moji načrti v prihodnosti so povsem jasni. Želim si novih izzivov v ringu.

Tvoja priljubljena hrana ?
Hrana, moja šibka točka, obožujem hrano, jem čisto vse oz. pojem čisto vse (haha)!!! Drugače pa si vsak teden privoščim sushi, ki je nekako na prvem mestu v mojem jedilniku priljubljene hrane. Od kar pa sem prišla v Ljubljano pa sem ugotovila tudi, da je čez mamino kuhinjo ni (haha), zato komaj čakam kakšen prost vikend, da se malo pustim razvajati in da se napokam za cel teden!

Ali imaš že dogovorjen nov nastop in kje ?
Dogovor za naslednji nastop že imam.

Si prvo slovensko dekle ,ki nastopa v MMA ali je to zate obveza da se še posebej izkažeš ?
S tem, da sem prvo dekle, ki nastopa v MMA sem seveda dobila veliko obvezo. Prvič sem se že pokazala in po moje tudi izkazala, da pa se bom še naprej lahko dokazovala in zmagovala, za to pa sem pripravljena preliti ogromno krvi. Zmaga je vse kar šteje.

Za vse moške bralce bo verjetno zanimivo vedeti ali si že zasedena ali prosta ???
Fantje se me bojijo (HAHA)!

Kje se vidiš v prihodnosti je ta šport zate samo prehodno obdobje ?
Mislim, da se mi je tukaj odprla pot v novo športno kariero, dejanja pa bodo pokazala svoje.

Tvoje sporočilo našim bralcem in tvojim sponzorjem ?
Moj motto: Bolečina je trenutna, zmaga je večna. Mislim, da to pove vse.
Zavedam se, da je moj dosežek rezultat timskega dela in da mi brez mentorja, sponzorjev, družine, prijateljev in vseh navijačev ne bi uspelo.
Best body nutrition – hvala za vso športno prehrano in nasvete, ob katerih sem izgradila telo.
Fit-fit Domžale – hvala za vso podporo, vi ste moja druga družinica
Enzo grafika – hvala za najboljši tisk, zaradi vaše podpore sem blestela v borilni opremi
RUPA –hvala za vse nasvete in super najboljšo opremo
FIGHT MADNESS – hvala za profesionalne slike, ki mi bodo ostale za spomin, ter za vso podporo in pomoč.

 

Hvala lepa
T.R.

DSC_5882 DSC_5861 DSC_5857 DSC_5848 DSC_5845

Share this post: