Stipe Brčić : Želim borbu sa Račićem jer je ratnik i bilo bi zabavno za publiku !!

Stipe Brčić

Pozdrav Stipe , i hvala za intervju kaži našim čitateljima ko te je uveo u borilački sport i kako je sve počelo ?
Srdacan pozdrav svim čitateljima fight-madnessa. Kako je sve počelo je duga priča. Kao klinac sa nekih 9 godina sam obožavao gledati borilačke crtice tipa: Dragon Ball Z a kasnije filmove tipa Ong Bak, Bruce Lee itd. Htjeo sam trenirati boks ali mi majka nije dozvolila. Ali sam poskrivećki pustao usporeno filmove od Bruce Lee-a te pokušavao kopirati njegove pokrete i treninge. Tako da sam prakticirao: sklekove na 2 prsta, gašenje svijeće sa šakama i nogama, itd. I danas kao mentalni trening ubacujem sklekove na 2 prsta a gašenje svijeća cu ostaviti kad odem u mirovinu. Ha ha haaaa

22768452_1310982909048535_1052249118_o

Kojim borilačnim sportovima si se sve bavio do sada ?
Kad je majka vidjela da sam” bolestan” za borilačkim sportovima pustila me da idem na Kung Fu, kod mastera Hoang Dang. On je najpoznatiji majstor u Njemačkoj. Tamo sam trenirao par godina i položio do plavog pojasa. Nakon toga sam se preselio iz njemačke u Zagreb i krenuo sa Ju-Jitsom i grapplingom a ubrzo nakon toga i MMA.
Kako je pala odluka da se baviš sa MMA ?
Kako sam se odlučio za mma i to profesionalno je jako jednostavno. Uvijek sam težio realnoj borbi i onda sam vidio da je Kung Fu neučinkovit ako zavrsim na podu. Već nakon nekoliko treninga sam shvatio da je to za mene. Uz to žedan sam adrenalina i napornih treninga a to mi ovaj sport sve ispuni a još uz to mnogo lajkova od cura ha ha ha…
Gde treniraš ,ko je tvoj trener i kakav je tvoj radni dan kad se spremaš za nastupe ?
Treniram u Gornjem Stupniku pokraj Zagreba. To je mala dvorana sa velikom dušom koja je u sklopu trenerove kuće. Trener mi je Željko Sedlovski koji je član Antiterorističke jedinice Lučko. Trener mi tempira svaki trening i svaki sparing što me jako rastereti jer bi ja najrađe sve i onda bi došao do pretreniranosti. Radni dani kad se pripremam za nastupe su koncipirani ovisno koliko ima dana do meča. Što je bliže meč više radim situacijske treninge a naglasak se povecava na tajmingu i taktici.

FFC 30 WEIGHT 1009
Koje ljudske osobine najviše cijeniš ?
Po meni je najvaznija ljudska osobina pobožnost.
Nastupio si na FFC 30 u Linzu, i ostvario ekspresnu pobjedu možeš nam kazati svoje dojmove posle pobede i kako si sve to doživeo ?
Drago mi je da me uspjela domaća publika preko FFCa pratiti a uz to ne samo domaća nego i svi ostali koji prate Fight chanel. Uz poštovanje nije mi protivnik bio ravan i ne čudim se brzom zavrsetku ali naravno uđem u borbu bez podcijenivanja i sretan sam da je završilo kako sam sa trenerom dogovorio.
Trenirao si i u Americi, kakva je razlika trenirati tamo i kod nas ?
Treninzi u americi su odlični. U profi mma grupi su svaki dan po 30 profi borcaca i svatko grize i tjera te da radis preko granice svojih mogućnosti. Najveća je razlika što kod nas nemaš kompletnih mma boraca pa moras sparirati po segmentima. Tamo su mma borci jako cjenjeni a kod nas još nije priznat kao sport i mnogi te gledaju kao nekog uličara.
Za Linz je prvo bio potvrdjen Lemmy Krušič pa se ozljedio pa posle Batirov isto da li te to smeta u pripremama ili ti je svejedno ko stoji na drugoj strani ringa ?
Što mi se protivnici mjenjaju je malo zeznuto ali nista strašno jer sam više manje kompletan borac te trener ima tu žicu za taktički rat i nalaženja rupa. Na meni je samo da treniram i slušam svoga trenera i menagera. Svako radi svoj dio posla i bitno je da se napreduje.

FFC 30 PT FIGHTS 4548
Imaš več povrdjen novi meč ?
Potvrđene borbe još nema u vidiku ali se radi na tome.
Ako se ne bi bavio sa MMA koji sport bi izabrao ?
Da nisam mma borac vjerojatno bi se bavio boksom.
Tvoje mišljenje o ljudima koji koriste borilačke vještine na ulici ?
Korištenje borilačkih vještina na ulici dopustivo je samo za samoobranu. Netko tko zlonamjerno koristi znanje iz borilačkih sportova za mene je mentalno nestabilna osoba. Takvom treba jedan tvrdi sparing u dvorani da se ponizi i smiri hormone te nakon toga izgon iz dvorane.
Ako se sada osvrneš natrag da li bi i šta mijenjao u svom sportskom životu ?
Postoji ona izreka: “da mi je ova pamet i one godine”! Ali ja se više uzdam u: “Čovjek snuje, Bog odlučuje!

FFC 30 PT FIGHTS 4606
Na koju stvar u životu ne bi nikad pristao ?
Uff ima tu mnogo stvari ali prije svega da mi netko ponos uzme. Bolje umrijeti na nogama nego živjeti na koljenima.
Tvoj pogled na nedozvoljene supstance u sportu ?
Na žalost ima ih u svakom sport. Ja sam uvijek za majku prirodu, čak nisam pobornik niti suplementacije. Moj najveći doseg su aminokiseline.
Nedavno si prozvao Antuna Račića, da li to znači da se nadaš meču s njim i da te niko drugi ne interesuje ?
Želim tu borbu sa Račićem jer je ratnik i bilo bi zabavno za publiku. Ja ne volim trastalk i ne kažem da ću ga izlupati ali vjerujem u svoje kvalitete i da sam bolji borac od njega. Ako neće on pristati tražim jačega od njega bitno da je epski mec.
Koji su najpoznatiji borci, s kima si do sada surađivao ?
Najpoznatiji borci s kim sam trenirao i sparirao su: Kevin Lee, Dan Ige, Noad Lahat, Miesha Tate.

FFC 30 WEIGHT 1026
Ko je Stipe Brčić kad nije u ringu ?
Oni s kime se intenzivno družim znaju da se volim glupirati i da obožavam glazbu i pjevanje nakon sto jedva gledam nakon napornog treninga.

Hvala za odgovore i sretno naprijed !
Milan Krušič

19095326_1476538059072293_2298375365090725329_o

Share this post: