Stevan Živkovič : Dobro čini i dobro če da ti se vrača !!

Pozdrav Stevane molim te predstavi se našim čitateljima
Čao, ja sam Stevan Živkovič, kikbokser iz Niša, Srbije. Profesionalni prvak Evrope, vice šampion Sveta i Evrope, prvak Balkana, višestruki prvak Srbije u kick boksu.

FFC Linz 1730
Molim te kaži kako i kad je pala odluka ,da se posvetiš K1 ?
Odluka je pala kada sam pošao u 1. razred srednje škole. Od malena sam trenirao nešto, ali su to uglavnom bili ekipni sportovi. Onda sam odlučio da probam individualni i da moji rezultati zavise samo od mene, a ne od cele ekipe što znači koliko ja treniram i koliko se ja trudim toliko če mi i biti dobri rezultati.
U kojem klubu treniraš?
Treniram u kik boks klubu Naissus i zadovoljan sam radom i uslovima u klubu, ali uvek može bolje. Uskoro cemo izvršiti neke izmene i poboljšati rad i treninge u klubu.

Na FFC 19 u Linzu si fantastično preokrenuo meč u svoju korist šta se desilo, da si posle slabog početka od jednom zablistao i napravio po meni meč eventa ?
Ja debil kao i uvek počinjem slabije prvu rundu i uvek je izgubim, a onda stisnem i jurim pobedu i nokaut. U Linzu me je protivnik iznenadio svojom fizičkom snagom. Henry Bannert je jedan od najjačih udarača protiv koga sam radio, pa me je i blokirao svojim snažnim udarcima. U pauzi izmedju 1. i 2. runde sam se trgo i rešio da podjem na sve ili ništa. Ja sam tu bio da pobedim i došlo je vreme da to i učinim. Kada sam ga nokautirao, pao mi je kamen sa srca i ulio veliko samopouzdanje u sebe.

FFC Linz 1960
Evo po tvome poslednjem nastupu gde si na žalost poražen , da te pitam sad poslije izvjesnog vremena kako gledaš na to i gde je išlo nizbrdo ?
“Nikad poraz samo lekcija”. Tako ja gledam na to. Nizbrdo je pošlo u više segmenata. Moj trener nije bio u mogučnosti da podje sa mnom. Zbog prekida u ranijim mecevima na eventu morao sam da požurim i nisam se dobro zagrejao. Niti sam se koncentrisao na meč. Misli su mi bile na privatnom životu. Jednostavno mi nije bio dan dok je Dannenbergu, koga sam podcenio, bio fantastičan dan i održao mi je lekciju kick boksa.

second card 4689
Kakvi su ti planovi za nastavak kariere ?
Pošto je ovo bila izuzetno dobra godina sa puno odricanja trenutno mi je u planu odmor i uživanje sa društvom, a od januara spremanje za sledeču sezonu. U planu mi je osvajanje FFC pojasa jer znam da sam to zaslužio i da sam spreman za tako nešto kao i odbrana mog pojasa profesionalnog prvaka Evrope…
Kako si došao do nadimka smiling Serb ?

Pošto se ja smejem i u privatnom životu stalno i ringu takav nadimak je bio neminovan i očigledan, a prvi je to uvideo i nazvao me tako Piter Linka, najavljivač meceva u FFC-u.
Koja je tvoja najdraža pobjeda u karieri ?
Najdraža mi je pobeda u Nišu, na Naissus Fight Nightu kada sam osvojio pojas Profesionalnog prvaka Evrope jer je to bio moj san od kada sam počeo da treniram. A posebno mi je draga zato što je bilo u mom gradu, pred mojom mnogobrojnom publikom.
Koji je tvoj najteži meč do sada ?
Upravo ovaj poslednji jer sam se mnogo spremao i odricao, a ništa nisam pokazao u ringu.
Da li postoji želja po revanšu sa bilo kojim borcem ?
Naravno da postoji. Želim revanš i sa Veselijem, Grigorom i Dannenbergom jer mislim da sam bolji borac, ali da su oni bili bolji tog dana u tom meču. Več sam rekao da mislim za sebe da sam nabolji borac u svojoj kategoriji tako da sam tu da to i dokažem. A najviše bih voleo revanš sa Fabjanom jer iako sam ga pobedio uvek mi je drago potuči se sa njim i nokautirati ga.
Kako se koncentrišeš pred sam nastup i kakvi su tvoji osječaji kad ideš prema ringu ?
Koncentrišem se uz muziku. A kako se osečam dok ulazim u ring, odgovoriču vam citirajuči jednog od največih boksera na svetu Majka Tysona: “Dok prilazim ringu moje samopouzdanje raste. Kad udjem u ring, ja sam Bog”

FFC Linz 1712
Uvijek kad se sretnemo imaš pozitvni odnos do svega i svih koji je tvoj recept za to ?
Moj recept za to je da radiš ono sto voliš i uvek gledaš pozitivno na stvari što ti se dešavaju. Kada god mi se desi nesto ružno, ja kažem ko zna zašto je to dobro i izvučem pouku. Uvek gledam na cašu polu punu.

Kakav je tvoj radni dan kad se spremaš za nastupe ?
Probudim se rano za trening. Kada istreniram kuči na doručak, pa odspavam sat vremena. Onda se spremam za drugi trening. Posle toga 2. obrok. Onda se vidim sa društvom ili gledam kuči filmove i spavam….

Kako se prehranjuješ kad se spremaš za meč i da li ti skidanje kilaže predstavlja problem ?
Jedem samo piletinu i ribu sa povrčem uz dosta salata. Od tečnosti pijem samo vodu ili cedjeno voče. Ne prestavlja mi problem skidanje kg. Brzo se naviknem, a i zavoleo sam tu hranu kada sam na dijeti.
Tvoja omiljena hrana ?
Moja omiljena hrana je sva ona hrana koju ne smem da jedem kada sam na dijeti. Kada prestanem onda mi se i ne jede toliko

Imaš li možda i ponude od drugih organizacija ?
Imam dosta ponuda i iz dosta organizacija. Ostavljam srce u ringu i to i publika i organizatori vole, ali mi je najdraže da se borim u FFC-u jer tamo od vas naprave zvezde i osečate se posebno, kao da pripadate tamo i da ste porodica.
Svako ima neki uzor i nekog ko ga motivira ko je to u tvom slučaju ?
Tokom odrastanja sam imao razne uzore. Od poznatih košarkaša, boksera, poznatih ličnosti itd. Jedan od največih mi je Muhamed Ali jer bio legenda u ringu i van njega.
Ako se sada osvrneš natrag šta bi mijenjao u svom sportskom životu ?
Ništa.
Tvoj životni moto od koga ne odustaješ ?
I greške u karijeri su tu da bi naučio iz njih i postao bolji borac, ali i čovek. Dobro čini i dobro če da ti se vrača.

Poruka fanovima i prijateljima ?
Zahvalio bih se svim fanovima i prijateljima jer je sve lakše i lepše uz njih. I svaka pobeda i svaki poraz i sve što mi se dobro desilo u karijeri je velikim delom zbog njih. KEEP SUPPORTING SMILLING SERB !!!
Hvala na razgovoru i sretno u karieri !!

11156314_902672003125571_1059032174277894837_n

Milan Krušič

Share this post: