Staš Resnik : ”There’s no talent here, this is hard work. This is an obsession.!”

V tokratnem razgovoru vam predstavljam Celjana Staša Resnika
Lep pozdrav Staš , kje ter kako si se prvič srečal z borilnim športom in kako se je vse skupaj začelo ?
Lep pozdrav tudi Vam Milan in vsem bralcem Fight Madnessa. Borilne veščine me sprva niso najbolj zanimale kasneje me je vanje vpeljal moj stric Nejc Preložnik, sprva so bili treningi neredni, zdaj pa so postali del mojega vsakdana.

59079022_2221478938103970_7338803909936283648_n

Vsakdo je imel nek športni vzor, kdo je bil to v tvojem primeru ?
Že od otroštva je moj velik vzornik Nejc Preložnik, enostavno se zgledujem po njemu saj me že od nekdaj spodbuja na moji poti. Nejc na treningu pusti svojo dušo, on enostavno ne odneha in ne popušča. Nejc sam vame vloži zelo veliko truda in za kar mu bom večno hvaležen.

Koliko let in katere borilne športe treniraš ?
Z borilnimi veščinami se ukvarjam približno 3 leta. Sprva sem treniral judo, na koncu osnovne šole pa sem se preusmeril na MMA.

Že čez dober teden dni te čaka nastop na veliki sceni kako potekajo priprave ??
Priprave zaenkrat potekajo fenomenalno brez kakršnih koli težav in poškodb. Moje priprave potekajo 9-12 tednov. Opravim jih pod mentorstvom Nejca Preložnika.Naprej naredimo bazo z intervali moči in kondicije, nakar sledi piljenje tehnike in sparringi in na koncu regeneracija in priprava na samo borbo. Za menoj stojijo vrhunski trenerji, katerim najbol zaupam, ki mi pomagajo, me preganjajo do konca mojih zmožnosti, tako da bom na borbi vrhunsko pripravljen.

61034890_2168165733303180_2947353424921886720_o
Nastopaš na domačem terenu, je to zate motivacija ali breme ?
Sigurno je to velika vzpodbuda in motivacija. Po drugi strani pa sam vem, da sta tukaj prisotna tudi pritisk in kaj pričakovati v sami borbi.
Tvoj matični klub in trener pa sta ?
Moj matični klub je klub Amarok Gym iz Celja. Vsi pa treniramo pod vodstvom trenerja Nejca Preložnika.

56742645_610041869463927_7560946700886474752_n
Kako si zadovoljen s klubom in trenerjem ?
S klubom in trenerjem sem zelo zadovoljen, saj mi sotekmovalci (fantje + dekleta) pomagajo pri mojih pripravah na borbo, vsi delajo in sodelujejo po vsej svoji moči in v trening vložijo 100% , Imam vrhunskega trenerja Nejca Preložnika, ki me podpira in na treningih preganja do konca mojih zmožnostih, da ”umrem”. Občasno grem na trening tudi v MMA Ljubljano, kjer mi pri vseh stvareh pomaga tudi legendarni slovenski borec Bojan ”Želva” Kosednar, ki je tamkajšnji glavni trener.

Te domači podpirajo pri tem športu ali pa niso ravno navdušeni ?
Sprva domači niso bili navdušeni na ta šport, ker so mislili da je preveč nevaren sploh pa za fanta starosti 13 let kar pa jaz pravim, da je čista neumnost. Sedaj ko pa ta šport treniram že par let pa so se tudi sami privadili na to in me prihajajo spodbujat ter podpirat na moje borbe.

Imaš že kakšen nov potrjen nastop v bližnji prihodnosti ?
Seveda potrjen imam nov nastop Valhalla Fight Night 22.junija 2019 v Celju, bolj natančno v športni dvorani Gimnazije Celje-Center…
Kakšni so tvoji cilji v borilnih veščinah, oz. do kam misliš da lahko prideš v MMA?
Moji cilji so predvsem normalni želim biti dober borec, ki bo na vsaki borbi pokazal srce in dal vse od sebe.
Iskreno rečeno, da nebi zdaj zvenel ”nadut” jaz mislim, da bi prišel kar daleč sploh če gledam, da tekmujem pri 17 letih v seniorski kategoriji in tam pobiram zmage kot za šalo in vem da ti ljudje niso na mojem nivoju..

60861701_637271263407654_175316708142088192_o
Če se ne bi ukvarjal z borilnimi športi s katerim športom bi se potem ukvarjal ?
Hmm. Zelo rad bi se preizkusil v ameriškem nogometu. Je zelo trd ter dinamičen šport zato bi se verjetno preizkusil v tem.

Kakšen je po tvojem mnenju recept za uspešnega borca ?
Recept za uspešnega borca je pomojem disciplina. Borec sam rabi ljubezen do borilnih veščin in tudi ljubezen do borbe same. Nekateri mladi borci moje starosti pridejo na trening iz enega samega razloga in to zaradi gospoda Conorja McGregorja, ker ga želijo oponašati vendar kmalu spoznajo da to ni dovolj, da za treniranje borilnih veščin rabijo več kot samo zanimanje, rabiš željo ter zagretost za ta šport, da ko imaš enkrat priprave na borbo nemoreš kar obupati.

Kateri je tvoj športni oziroma življenjski moto ?
Moj življenski moto je: ”There’s no talent here, this is hard work. This is an obsession.!”
Kako pomembna je po tvojem za vrhunskega športnika zdrava prehrana?
Uf…, prehrana ima zelo pomembno vlogo za vrhunskega športnika. Sam menim, da če jem zdravo se tudi tam pokaže moja pripravljenost na borbo, to se pozna na kondiciji in moči sami, ko se pripravljam na borbo jem zdravo saj takrat vem, da mi bo to v borbi zelo pomagalo. Izven priprav pa je moja prehrana dokaj slaba.

Kaj misliš o domači sceni borilnega športa?
Mislim da je scena zelo dobra že zaradi samih vrhunsko pripravljenih eventov kot so Valhalla Fight Night , WFC, CFC in Legends Collide. Scena se zaenkrat zelo razvija in verjamem, da se bo v prihodnjih letih še boljša.
Ali imajo borilni športi po tvojem mnenju prihodnost v Sloveniji?
Jaz osebno mislim, da imajo borilni športi zelo veliko prihodnost v Sloveniji, vedno več je zanimanja za ta šport, zelo veliko ljudi že sedaj ve kaj pomenijo kratice MMA ( Mixed Martial Arts) , ki pa jih pred cca 5-6 letih večina slovenskega prebivalstva žal ni poznala, mislim da bomo počasi na istem nivoju kot je zdaj Amerika.

Se kdaj znajdeš pred oviro, ko bi najraje odnehal?
Do sedaj se še nisem znajdel pred to oviro in si ne predstavljam dneva, da nebi pomislil na treninge in da bi lahko kar tako odnehal trenirati saj me vedno nekaj ”žene” na trening in to me bistveno ločuje od vseh mojih ostalih vrstnikov.

50973573_575558849578896_6659353681575542784_n
Si se kdaj znašel v situaciji ko si moral uporabiti svoje znanje borilnih veščin ?
Zaenkrat se hvalabogu še v tej situaciji nisem znašel in upam, da se tudi nikoli nebom.
Na kaj ne bi v življenju nikoli pristal ?
V življenju nikoli nebi pristal na nasilje nad tistimi, ki se pred ustrahovalci žal nemorejo ubraniti, takšnjim ljudem bi kar najraje pokazal Rear naked choke 😀
Kaj počne Staš ko ni v ringu?
Iskreno povedano imam v mislih vedno trening zjutraj, ko se zbudim je prva stvar trening ni dneva, da nebi pomislil na to…

Kako bi opisal sebe v treh besedah?
Vztrajen, energičen, predan.
Kaj lahko svetuješ mladim ,ki bi se želeli ukvarjati z borilnimi veščinami pa ne vedo kako začeti ?
Enostavno svetujem, da pograbijo stvari kolikor hitro se da in pridite na trening, tam se bodo sami odločili kako naprej.

Kje se vidiš čez 15 let, ali boš še vztrajal v borilnih vodah ?
Tukaj rečem samo, da bo čas pokazal svoje, sigurno si želim ostati v tem športu ampak za naprej bomo videli.

Sporočilo našim bralcem , tvojim prijateljem in obiskovalcem Valhalle ?
22.6.2019 pridite v Celje na Valhalla Fight Night in podprite slovensko MMA sceno ter tamkajšnje tekmovalce..

Hvala in srečno naprej !!

Milan Krušič

Share this post: