Siniša Kovačić : 24 sata sam u borilačkom sportu !!!

Pozdrav Siniša, molim te predstavi se našim čitateljima
Ja sam Siniša Kovačić, predsjednik Hrvatskog savate saveza i jedan od trenera u F.C. Kovačić Varaždin

Molim te kaži kako i kad je pala odluka ,da se posvetiš borilačkim sportovima ?
Počeo sam sa deset godina trenirati karate, nakon 4 godine treneri u karateu su mi savjetovali da probam nešto čvršče jer sam bio pretvrd za karate i tako odlazim na kickboxing, savate.trenirao sam i druge sportove( nogomet ,trčanje, košarku- ha-ha , da i košarku iako sam metar i žilet), ali fight je bio uvjek prisutan, jednostavno to je u meni.
Zašto si se odlučio baš za Savate ?
Savate je moj bazni udarački sport, sport gdje je tehnika jako važna , a udarci su jaki kao i u thai boksu. Največe rezultate postigao sam u drugim borilačkim sportovima, međutim na kraju karijere vraćam se svojoj bazi savateu jer vidim da ima mjesta za napredak. Savate je po mnogoćemu poseban, samo jedna federacija, samo jedan prvak. Dok u drugim borilačkim sportovima imate dvadesetak federacija i isto toliko prvaka. Sada na svijetu postoji nekoliko jakih borilačkih organizacija i svaka u svojoj strukturi ima kickboxing, k1, muay thai itd. I svaka svoja modificirana pravila. Dok savate je samo jedna federacija i samo jedan prvak i jedna pravila. Po meni savate zaslužuje veču medijsku pažnju i mjesto u vrhu borilačkih sportova.

Vlasnik si Fight Club Kovačić možeš molim malo više reči o klubu ?
Fight Club Kovačić osnovao sam 2004 godine u Varaždinu. Jedan od glavnih natjecatelja u klubu bio je Hrvoje Kišasondi. Nakon dvije godine odlučili smo da on prekine natjecateljsku karijeru i počne mi pomagati kao trener u klubu. Zbog velike navale novih boraca otvorili smo podružnice u Čakovcu i Sračincu. Danas radimo na tri lokacije i imamo preko 100 vježbača.

10302647_1019440968080076_2854129270562304778_n
Kako bi sebe opisao u tri rečenice ?
Suprug, otac, trener, predsjednik….zajednički nazivnik u svemu tome je borilački sport.
24 sata sam u borilačkom sportu, kao trener, promotor, predsjednik….

page_103834917709230062652087827392694723981653n
Koja je tvoja najdraža pobjeda u tvojoj bogatoj karieri ?
Svaka od mojih 108 pobjeda mi je draga, ako moram izdvojiti onda možda 2002 u Parizu – dvorana Pierre de Coubertin i finale prvenstva europe u savate boksu.

Vlasnik si mnogih titula možeš nam reči na koju si osobito ponosan ?
Ponosan sam na osvajanje prvenstva hrvatske u 6 borilačkih disciplina. Bio sam prvak hrvatske u savate boksu, kickboxingu, k1, Muay thai-u , full contactu i boksu, te reprezentativac hrvatske u boksu, savateu i kickboxingu.
Međutim najdraža titula mi je titula profesionalnog prvaka svijeta u kickboxingu po WKN kickboxing federaciji koja je po meni jedna od najboljih usvijetu.
Također draga mi je pobjeda u meču za profi prvaka svijeta u k1 po WKF federaciji u Zurichu.

KOVACICSinisa_CRO-500x375

Vaš klub postiže izuzetne uspjehe na svetskom nivoju kakav je recept za to ?
Recept je 24 sata posvečenost borilačkom sportu. Imam dobar tim ljudi, ja sam zaduženi za struku, Kišasondi za organizaciju, moja supruga Marjana za žensku grupu i organizaciju suđenja, Damir Žlibar obuka rekreativaca. Samo dobra organizacija i dobar tim ljudi.
Imaš puno mladih boraca da li bi koga posebno izdvojio ?
Nebi izdvajao nikoga, ne želim radit razlike između mojih boraca. Meni su svi isti, i prvak europe i peti sa prvenstva države meni su isti.

10357781_896809030343271_2114186785127972205_o
05. 03. 2015 organizatori ste svjetskog WKU kupa, molim te reci nam malo više o samom natjecanju ?
Ovo je drugi puta da organiziramo WKU kup. WKU je relativno nova borilačka organizacija na čijem su čelu veliki šampioni Klaus Nonnemacher i Mladen Šteko. Dolaze nam borci iz nekoliko zemalja svijeta. Nama je to prilika da promoviramo borilački sport u Varaždinu te da damo priliku našim mladim borcima da se nametnu. To je isključivo amatersko natjecanje i prilika za mlade borce.

04
Kakvi su planovi Fight kluba Kovačić za 2016 godinu ?
Za 2016 godinu prioritet su nam mladi borci. Mnogo boraca iz drugih klubova želi nam se pridružiti, međutim več više od dvije godine neželim upisivati u klub borce iz drugih klubova. Upisujemo samo početnike sa kojima onda krećemo od pokazivanja kako se pravilno stisne šaka, pravilan gard, pravilni udarci itd..kasnije je sa takvim borcem lakše raditi.
Znači u 2016 samo mladi borci i stvaranje šampiona.

Hvala za razgovor i sve dobro unaprijed
Hvala vama!!

1

Milan Krušič

Share this post: