SEMINAR ZA MOJSTRE KUNG FUJA V ANGLIJI

 
Na sedežu svetovne Autodefence Wing Tchun organizacije v Chorleyu v Angliji, je 30.8. in 1.9.2019, potekal kung fu seminar, namenjen mojstrom ving tchun kung fu-ja, na katerega je bil kot gostujoči trener povabljen tudi Karel Šauperl, glavni trener v Kung fu klubu Ptuj…
Seminarja so se udeležili mojstri kung fuja iz Velike Britanije, Irske, Francije, Malte, Argentine, Švedske in Karel Šauperl iz Slovenije.
Glavna akterja seminarja sta bila GM (grandmaster) Nick Smart, kateri je Kung fu klub Ptuj obiskal leta 2018 in takrat Karlu Šauperl podelil mojstrsko priznanje, ter Karel Šauperl, kateri je prevzel vodenje dopoldanskega dela seminarja v obeh dneh. treningi so potekali šet ur dnevno in sicer tri ure dopoldan in tri popoldan.
Šauperl je popolnoma upravičil zaupanje Nick-a Smart in udeležence seminarja, mojstre ving tchun kung fu-ja iz tako-rekoč celega sveta, navdušil z uporabnimi in praktičnimi aplikacijami tehnik in uporabo le-teh za športno borbo.
”Trening kamp” je bil po mnenju udeležencev odličen, Šauperl pa je že dobil povabilo na naslednji seminar, ki bo potekal na Malti ali v Rimu, ter tudi za seminar prihodnje leto v Angliji.
Na sliki Karel Šauperl in GM (grand master) Nick Smart ob izvedbi ”chi sau” – tehnike ”lepljivih rok”

chisau

Share this post: