Rok Štrucl : Za moj povratek v ring je »kriv« Miran Fabjan !!

Rok Štrucl : Za moj povratek v ring je »kriv« Miran Fabjan

 Živjo Rok, po nekaj letih se vračaš , kaj je bil povod za odločitev, da se vrneš v ring?
Lep pozdrav bralcem vašega portala. Ne bom rekel, da je želja po borbi, pred štirimi leti po porazu z Mehičem čisto ugasnila. Dojel sem, da redna služba in borbe na tem nivoju ne gredo več skupaj. Za povratek v ring je »kriv« Miran Fabjan, ki je prišel na idejo o mojem povratku v ring že lani, pred eventom W5 v Kopru. Takrat me ni uspel prepričat, letos mu je uspelo .

Kako potekajo priprave na borbo, ter s kom vse se pripravljaš ?
Do sedaj so priprave potekale brez problemov. Dobro se počutim in vesel sem, da se ponovno počutim »fit«. Pripravljam se z trenerjem trenutno najbolšega K-1 borca na balkanu(Samo Petje), Juretom Cesarjem in pa v mojem matičnem klubu Nak muay, ki ga vodi najtrofejneši borec v Sloveniji Franci Grajš. .

1524737_10201483420028417_1725418174_n

Si kaj spremenil v načinu priprav na to borbo glede na prejšnje borbe, ko si bil bolj aktiven na tekmovalnem področju ?
Naj povem, da nikoli nisem nehal trenirat. Od zadne borbe sem bil ves čas v treningu. V drugi polovici avgusta sva z Juretom začela z kondiciskimi pripravami. Sedaj v mesecu oktobru začnemo s sparingi,… Drugače kot v dnevih moje aktivne športne poti je to, da ne treniram dvakrat dveno, saj mi služba tega ne dopušča več. Treningi so zaradi tega bolj intezivni in tudi ob vikendih.

Kako dobro poznaš nasprotnika ?
O nasprotniku ne vem veliko. Poznam njegov score in našel sem en kratek posnetek njegove amaterske borbe v low kicku, kater me ni navdušil ampak ni za podcenjevati.

31914_4780053780273_473722398_n

Kaj sporočaš nasprotniku pred prihajajočo borbo ?
Nimam sporočila za mojega nasprotnika. Vem, da bo kot mlad borec, ki je v vzponu dobro pripravljen in željan zmage. Naredil bom vse, da mu to ne bo uspelo in, da bo publika uživala v najini borbi.

Tvoje sporočilo vsem, ki si želijo ogledati ta borilni spektakel?
Na tem eventu so napovedane borbe, ki ne obetajo hitrih zaključkov. Zato bo vsak par moral dati vse od sebe, da bo odšel iz ringa z dvignjenima rokama. Kar posledično pomeni atraktivne borbe,ob katerih gledalcem ne bo dolgčas. Organizator Miran Fabjan je perfekcionist zato, ne dvomim, da bo tudi za spektakel ob borbah poskrbljeno. Na fight cardu je tudi Uroš Jurišič, kateremu se obeta pogodba z največjo MMA organizacijo UFC in menim, da je to zadnja priložnost na kateri si ga bo mogoče ogledat v Sloveniji.

31448_4528809899333_2098002076_n
Hvala za odgovore
Žiga Knuplež

Share this post: