RAZSTRUPLJEVALNI ANTIOKSIDATIVNI BOROVNIČEV SMOOTHI

RAZSTRUPLJEVALNI ANTIOKSIDATIVNI BOROVNIČEV SMOOTHI
Za 1 osebo
120 ml Čaj matcha (mešanica rastlinskega mleka in vode)
140 ml borovnic
120 ml granatnega jabolka (sok ali semena)
50 g pese
1 banana
Postopek dela:
Najprej naredimo matcho čaj in ga ohladimo. Nato vse sestavine damo v mešalnik in zmiksamo do gladkega v smoothi. Postrežemo z narezano banano ali po želji.
Borovnice so sadež za možgane in zdravje, saj vsebujejo ogromno hranilnih snovi in ogromno antioksidatov. Prepisujemo jim tudi izjemne zdravilne učinke kot so: učinkovite so v boju proti staranju, zmanjšujejo tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja, blažijo vnetja, ohranja zdravo kožo- zmanjšujejo gubice, pomagajo pri izboljšanju koordinacije in ravnotežja, izboljšujejo tudi spomin, imajo zdravilne učinke na sečila in prebavila, premagujejo tudi prebavne težave, kot je napenjanje in delujejo antibakterijsko…še bi lahko naštevali…..imajo veliko rudnin: železo, selen, cink, kalcij, magnezij…med vitamini pa vitamini B, C, A in E. bogate so tudi s folno kislino, ki je pomembna za rast in tvorbo krvi, obenem pa pomaga pri ne motenem delovanju možganov in živčevja.
Granatno jabolko ima tudi veliko zdravilnimi učinkiov….upočasnjuje staranje, ustavljajo širjenje raka, izboljšuje zdravje srca, obenem pa ima jabolko izredno nizko kalorično vrednost, vsebuje veliko vit. C, kalija, in visoko stopnjo antioksidantov…ima ogromno vlaknin, ki so pomembna za dobro prebavo.
Matcha pa so v prah zmleti listi čajevca z okusom po oreščkih in rahlo grenkobo, ki poskrbi za dvig energije.
Andreja Krušič

razstruplevalni borovničev s razstrupljevalni borovničev s

Share this post: