Prihaja Žiga Knuplež !!!

INTERVJU ŽIGA KNUPLEŽ
Na Slovenski sceni imamo kar nekaj mladih borcev ,ki prihajajo v ospredje .Eden takih je mlad in perspektiven borec iz Ljubljane Žiga Knuplež,ki trenira pod budnim očesom Petra Pupovca alfe in omege kluba Red Devil.Za vas smo se srečali z njim in opravili razgovor o njegovih željah in upih.

1 Kdaj si se prvič spoznal z borilnimi veščinami in se odločil da začneš trenirati?
Prvič sem se bolj podrobno spoznal z borilnimi veščinami pred približno petimi leti, čisto po naključju  sem uro  pred samim eventom videl plakat in ker je bil event blizu mojega doma v dvorani Kodeljevo sem se odločil, da grem pogledat in postalo mi je všeč  in od takrat sem začel resno spremljati MMA in K1.
Sprva sem treniral MMA začel sem avgusta 2010 v Vale Tudo Ljubljana, takrat sem treniral bolj rekreativno. Dve leti kasneje pa sem začel trenirati v Red Devil Ljubljana, in se odločil da stvar vzamem bolj resno in se udeležujem tudi tekmovanj.
2 Ali nam lahko opišeš tvoje občutke ob  svoji prvi borbi in prvi zmagi?
Pred samo borbo sem bil zelo nervozen, občutek je čisto drugačen kod na treningu ali na sparingih.Po zmagi pa sem seveda bil zelo vesel in zadovoljen saj sem s tem dokazal in poplačal svoj trud v telovadnici.

3 Do sedaj si doživel en poraz ali te je to demotiviralo’ali ti je dalo nov zagon?
Po borbi je bilo pristono razočaranje saj mislim da nisem pokazal vsega kar znam in sem bil preveč neodločen v napadih. Kasneje pa mi je to dalo le večji motiv in zagon da se bolj potrudim in naslednjo borbo oddelam bolje.

4 S kom kje treniraš in kdo je tvoj trener?
Treniram v klubu Red Devil Ljubljana,moj  trener je Peter Pupovac,treniram z nekaj zelo dobrimi slovenskimi borci MMA in K1 kot so Primož Vrbinc Rok Štrucl in Samo Petje.
5 Katero šolo obiskuješ in kako usklajuješ treninge in šolo?
Obiskujem Živilsko šolo v Ljubljani. Z usklajevanjem treningov in šole nimam večjih težav. Po šoli imam dovolj časa za učenje zvečer pa pride na vrsto trening.
6 Kako na  tvoje športno udejstvovanje  gledajo starši ?
Imam podporo staršev , niso proti temu.
7 Tvoji cilji v naprej ?
Za začetek želim oddelati še nekaj amaterskih borb da si naberem izkušnje kasneje pa bi se začel z tem ukvarjati profesionalno v kolikor bo to mogoče.
8 Pred kratkim si sodeloval na Opatija Summer Fight Night kot edini Slovenec ter opravil tudi sparinge kakšna je razlika ned treningi tam in pri nas?
V samem treningu ni veliko razlik delajo v parih, na fokusarje in sparinge. Je pa tam na treningih več ljudi in tako je tudi lažje delati imaš več možnosti za sparinge in različne tehnike… So pa fantje tam zelo disciplinirani.

9 Kdo ti je največja inspiracija in ali imaš borca ki ga prav posebej spoštuješ ?
Že od samega začetka mi je kot borec zelo všeč Miran Fabjan od kar sem začel spremljati ta šport mi je bil on največji vzor, najbolj se mi je v spomin vtisnila borba iz WFC turnirja osmerice finalna borba proti Rožletu Jazbinšku. Tako da mi je on že od začetka največji  vzor in ga zelo spoštujem.
Tukaj so tudi tuji borci iz K1 Giorgio Petrosyan, Mike Zambidis.
Iz MMA pa GSP, Anderson Silva.

10 Ali nam lahko zaupaš kaj počneš v prostem času ?
V prostem času kolikor ga najdem poleg treningov in šole se družim s prijatelji (hodimo ven, igramo košarko,nogomet…)
11 Tvoji hobiji ob športu so ?
Nimam veliko hobijev ki niso povezani z športom , poleg treningov igram še košarko nogomet, hokej.. itd.
12 Kje imaš naslednjo borbo ?
Nič še ni dogovorjeno ali potrjeno, mogoče 8.9 v termah Čatež …
13 Tvoje vodilo v življenju  ali moto je ?
Nikoli se ne predaj.
14 Kaj bi izpostavil kar ti da največ ko se ukvarjaš z borilnimi veščinami kaj te izpolni ?
Ko treniram mi da to neko zadovoljstvo nekaj kar rad počnem in me veseli.
15 Borec ki ga v Sloveniji najbolj spoštuješ ali več borcev  ?
Kot sem že prej omenil je na prvem mestu Miran Fabjan.Tukaj pa so tudi fantje iz kluba Primož Vrbinc, Samo Petje, Rok Štrucl in še bi lahko našteval…

Žiga hvala za izčrpen intervju in veliko sreče na tvoji športni poti !

Milan Krušič
1-DSC_0091-1000x669 1-DSC_00862-1000x669 1-DSC_00891-1000x669

Share this post: