Novomeški Scorpioni v Pragi !!

SCORPIONI BILI TRD BOJ NA ČEŠKEM

PRAGA V češki prestolnici Praga se je konec minulega tedna odvijal jubilejni, 100. Krog Odprtega prvenstva Češke, ki ga organizira Češka zveza tajskega boksa. V športni dvorani na Chrupavcah je potekalo 30 dvobojev, v katerih so nastopili češki in slovenski borci. Slovensko ekspedicijo so sestavljali Muay Thai gym Ptuj, Khun Kao gym Ljubljana ter Scorpion gym iz Novega mesta, pod vodstvom predsednika društva Iztoka Vorkapić ter najtrofejnejšega slovenskega tajskega boksarja Francija Grajša, ki je pred kratkim sklenil svojo tekmovalno pot.
Tekmovalci novomeškega Scorpiona so nastopili v petih obračunih ter dosegli tri suverene zmaga in dvakrat tesno izgubili. Ognjen Lazarević je v kategoriji kadetov do 14 let (do 48 kilogramov) s 3:0 izgubil proti odličnemu češkemu predstavniku ruskega rodu Arseniju Dubajevu. Ognjen se je v vseh treh rundah izkazal kot enakovreden nasprotnik, ki pa mu je šele ob koncu zmanjkalo malce več odločnosti za dosego zmage. Med mladinci do 63,5 kilogramov je nastopil Nejc Stojaniović, ki je v vseh treh rundah dominiral nasprotnika in narekoval potek dvoboja ter zasluženo zmagal s 3:0 proti Adamu Horvathu. 71 kilogramov težki mladinec Matija Koščak se je pomeril z veliko bolj izkušenim domačinom Jaroslavom Nilyjem in člana ugnal z rezultatom 2:1. V kategoriji do 71 kilogramov med članicami je nastopila Bojana Šebenik. Nasproti ji je stala domačinka Lucia Neaguova. Dvoboj je bil trd in do same končnice izenačen, kjer pa je Čehinja naredila več in se veselila zmage. V kategoriji do 67 kilogramov med člani je proti domačinu Michalu Petržileku nastopil Sašo Vorkapić. Novomeščan je v dvoboju dominiral od samega začetka ter prepričljivo dosegel zmago s soglasno sodniško odločitvijo (3:0). Saša čez čez slaba dva tedna čaka profesionalni obračun v celjski Areni na dogodku KOK World Series proti odličnemu turškemu predstavniku Irfanu Idlizu. Forma, ki jo je pokazal dobro obeta pred velikim dogodkom.

Naši tekmovalci in ostala društva iz Slovenije, ki so sodelovala na tem tekmovanju se ob tej priložnosti zahvaljujejo češki zvezi tajskega boksa ter predsedniku Petru Ottichu za prijateljski sprejem. Slovenska in Češka zveza tajskega boksa sicer že tradicionalno sodelujeta, vse od začetkov tajskega boksa na Slovenskem. »Ob tej priložnosti čestitamo predsedniku češke zveze tajskega boksa za uspešno organizacijo jubilejne prireditve ter mu v prihodnosti želimo še več uspeha pri vodenju češkega tajskega boksa,« je povedal Iztok Vorkapić.
Tekmovalci in vodstvo kluba se zahvaljujejo staršem in donatorjem ki so tudi tokrat podprli odhod in nastop Scorpionovih tekmovalcev v tujini: LEKARNA NOVAK d.o.o, M TOM d.o.o., MPH d.o.o., ZAMA d.o.o in Avtohiša Berus iz Novega mesta.

Share this post: