Nejc Preložnik : V Celju vam14.5. obljubljamo spektakl !!!

Ob dogodku,ki se nam obeta smo spregovorili z človekom ki ni samo organizator temveč tudi odličen MMA borec.
Za vas je svoje misli strnil Nejc Preložnik

Lep pozdrav Nejc

Nedavno tega nas je razveselila novica o novem dogodku Valhalla Fight Night, kako potekajo priprave ?
Pozdravljeni! Tako je, Valhalla se vrača po dolgih dveh letih odsotnosti. Vsekakor ni bilo v načrtih Valhalle tako dolga pavza, saj nas je tik, ko smo začeli dobivati zagon ustavila pandemija. Tako da smo se sedaj, ko se (vsaj upamo) ta zadeva počasi umirja, odločili za povratek na sceno in hkrati za dvig nivoja Valhalle za par stopničk.

Tokrat Valhalla prihaja v veliko dvorano Golovec, kako se odvija logistični del priprav ter kdo vse ti pomaga ?
Tako je, VFN 4 se bo odvijal v dvorani Golovec, ki ima bogato tradicijo v Celju in nam ponuja odlične pogoje za izvedbo dogodka na visokem nivoju. Bilo je v planu se seliti v dvorano Golovec že jeseni 2020, ampak nam je te plane prekrižala že prej omenjena pandemija. Res je, da je za organizacijo dogodka na tem nivoju potrebno bistveno več dela, ampak imamo že ustaljeno ekipo, ki je že v preteklosti odlično funkcionirala, katero smo še malce razširili, tako da ne dvomim v uspešno organizacijo dogodka.
Predvsem potrjeni tekmovalci so dokaz da se event dviguje ter uspešno nadgrajuje nam lahko zaupaš kako si se odločil, da povabiš mnoge znane borce kot so Tajda, Vičar…?
Tako je, dolgoročni načrti Valhalle so že od začetka bili začeti z manjšimi eventi, in se postopoma dvigovati. Še vedno pa ostaja vizija pri nas, da je potrebno graditi slovensko sceno od amaterskih borcev in šele nato v profesionalne vode. Zato v formatu eventov ohranjamo amaterske borbe po VFN pravilih, katere so se izvajale na prejšnjih eventih, katere bodo zapolnilne preliminarni program. Za main card pa smo se potrudili in uspeli dobiti najboljše slovenske borce, ki so nam trenutno na voljo, kakor smo tudi obljubili.

Nam lahko zaupaš kaj več o fightcardu, kdo vse se bo boril ?
Končno se bo slovenski publiki imel možnost pokazati Alexandr Drabinca, pred katerim mislim da je zelo svetla prihodnost, kar je v preteklosti že prikazal z osvajanjem številnih turnirjev v tujini. Vračajo pa se na prelimsih v kletko Valhalle tudi že poznani Luka Štiglic, Gaj Muršec, Anže Vujčič, itd… Main card pa bo odprl Staš Resnik, ki bo v dolgo pričakovanem profesionalnem debiju imel pred sabo lahko rečem, da izziv, katerega ne bi sprejeli že zelo uveljavljeni borci. Potrdili smo tudi že nastop Vičarja, za katerega smo imeli že dogovorjeno borbo, katera bi zagotovo dvignila slovensko sceno na noge, ampak je žal prišlo do poškodbe še preden smo borbo objaviili, tako da smo v fazi iskanja novega nasprotnika za Matjaža. V glavni borbi večera pa bo domačinka Tajda Ratajc za katero iščemo kvalitetno nasprotnico preko katere nam je želja, da z zmago končno dobimo prvega slovenca/slovenko v UFC-ju. Tukaj je še nekaj borcev kateri bodo razveselili slovensko sceno, ampak trenutno še nismo v fazi, da bi jih lahko razkrili, obljubljamo pa, da bo v kratkem znan cel fight card, ki verjamemo da bo zelo zanimiv za slovensko sceno.

Kakšni so načrti Valhalle za prihodnost?
Želja je, da nadaljujemo v tempu v katerem smo začeli v letu 2019, se pravi z organizacijo dogodkov 2-3 letno. Trenutno smo v polnem zagonu za VFN 4, ki bo 14.5., imamo pa že v ozadju plan za organizacijo VFN 5 za jesen 2022. Želja pa nam je tudi organizirati amaterske turnirje za popolne začetnike.
Vizija Valhalle je, da mlade amaterske borce preko naših dogodkov pospremimo v profesionalne vode. Od tu se jim z dobrimi predstavami pri nas odpira pot v največje svetovne organizacije kot so UFC, Bellator, KSW, Brave CF itd. S tem želimo doseči, da borci »odrastejo« v naši organizaciji in tako pridobijo na prepoznavnosti in popularnosti pri domači slovenski publiki, namesto da pošiljamo naše borce prehitro v tuje organizacije, kjer vemo v katero smer gredo tesne sodniške odločitve. To je nek recept, katerega se posložujejo vse uspešne države, kateri mislim da je vedno manjkal pri nas.

Ker vem, da je organizirati tako odmeven dogodek kar zalogaj, nam prosim povej kdo vse ti pomaga pri organizaciji ter kdo od sponzorjev ti je priskočil na pomoč ?
Težava v trenutnih časih je gospodarska kriza, katero je povzročila pandemija, zaradi katere je trenutno velika težava najti pokrovitelje, brez katerih je organizacija na takšnem nivoju nemogoča. Zato se moram tukaj še toliko bolj zahvaliti pokroviteljem, ki so kljub temu priskočili na pomoč. Velika HVALA: Namman Muay, Herkul, SWY brand, Nocco, Fightshop, Green Gold Brewing, BodyGain, Chiefs.

Tvoje sporočilo in povabilo vsem obiskovalcem ?
Vabljeni vsi, ki ste dve leti hrepeneli po tem, da bi lahko znova odšli na kakšen dogodek/koncert na soboto zvečer! Tukaj je vaša priložnost! VFN 4, ki bo 14.5. v dvorani Golovec v Celju. Obljubljamo spektakl, ki bo vreden čakanja dve leti! Vstopnice gredo v prodajo 2. aprila preko Eventim sestava.

 

Milan Krušič

 

Share this post: