Nejc Preložnik : Iskreno razmišljam, da bi zapustil državo…

Lep pozdrav Nejc, najin zadnji razgovor sva opravila v začetku korona cirkusa…kaj se je vse od takrat spremenilo ?
Pozdravljeni! Dogodilo in spremenilo se je ogromno stvari od zadnjega razgovora in v svetu in osebno pri meni. Marca smo z začetkom karantene zaprli klub Amarok Gym, ki je ostal zaprt tudi ko se je karantena v maju sprostila. Odločil sem se posvetiti sebi in dati 100% all in v mojo kariero kot borec, saj za kariero trenerja še bo čas. Prav tako imam prvič za sabo pravega head coacha MMA trenerja Tomija Šude-ta v TNT Gymu, kjer tudi treniram od karantene naprej.

Imel si potrjen nastop v Zagrebu pa si ga zaradi poškodbe moral odpovedati za kakšno vrsto poškodbe gre ?
Tako je, imel sem potrjen nastop na FNC Armagedon turnirju v Zagrebu, kjer bi se moral 29.8. boriti v četrtfinalu turnirja. Za mano so bile več kot odlične priprave, ki pa so se v roku 5dni klavrno končale tik pred borbo. Najprej sem si poškodoval levo roko, kar je bilo razlog, da sem na zadnjem sparringu jo »šparal« in tako je nastradala še desna roka, kjer sem si zlomil kost v podlahti.
Kako poteka sanacija ?
Sanacija poteka VSAJ ZAENKRAT odlično! Bila je sreča v nesreči, da nisem potreboval operacije, saj je bilo počene le 80% kosti, tako da ni bilo zamika. Sanaciji poškodbe sem se posvetil maksimalno z ogromno pomočjo klubskih kolegov iz TNTja in nutricionista Anže Jerta, ki mi je spisal dieto, ki je glede na zdravnikove izjave izjemno pospešila celjenje, saj je zdravnik na vsakem kontrolnem rentgenu dejal, da še ni videl, da bi se komu tako hitro celila takšna poškodba.
Je kaj novega o Valhalli, ki si jo tako izvrstno prirejal ?
Zaenkrat še ni nič novega, saj se trenutna situacija s korono še bolj poslabšuje in je vprašanje kdaj bodo spet dovoljeni dogodki, kaj šele gledalci, ki so naš glavni, če ne kar edini omembe vreden vir prihodka. Definitivno planiramo nadaljevati z Valhallo, ne bomo pa se zaganjali dokler ne bo 100%, da jo lahko izpeljemo, ker si definitivno ne želimo organizirat dogodka, pa ga spet prestavljati 1 teden pred samim dogodkom. Obljubljamo pa ko se bomo vrnili, se bomo vrnili v slogu! Valhalla will be back in style!
Kakšni so tvoji novi načrti glede na dano situacijo ??
Glede na trenutno situacijo v Sloveniji iskreno razmišljam, da bi zapustil državo in šel v nek tuj klub (ATT Zagreb, Allstars Sweden, UFD Gym, ali nekaj podobnega), kjer bi lahko normalno treniral, ker to v Sloveniji ni normalno. Namen pa se je vrniti, ko se enkrat tukaj normalizirajo pogoji za treniranje športnikov.
Kako se prebijaš skozi to norijo okoli korone in kakšno je tvoje mišljenje o vsem skupaj sedaj po vsem tem ?
Iskreno poskušam čedalje bolj ignorirati in se ne več ukvarjati s tem, ker enostavno si pijem živce ko poslušam novice o koroni 24/7. Zato pa tudi razmišljam o odhodu iz države za čas te norije. Od začetka v marcu sem imel malce rezervirano mnenje in nisem želel takoj pljuvati po tem, ker iskreno nisem niti vedel kaj je in zakaj se gre. S časoma pa smo spoznali kaj je in koliko je dejansko nevarna in kar se zdaj dogaja je po mojem mnenju nepopisno…

Ali ti kot športnik vidiš kako rešitev za izhod iz te situacije kjer dobesedno stagnira celotna mma scena ?
Težava je v tem, ker kot prvo ni sponzorjev in kot drugo nimajo ljudje v Sloveniji mentalitete, da bi z MAJHNIM denarjem podprli ta šport, da bi lahko kljub tej situaciji živel. Z Valhallo bi takoj naredili dogodek, če bi imeli vsaj malo upanja, da če bi dali pay-per-view only dogodek s ceno nevem 5€, da bi si vsaj stroške dogodka lahko pokrili. Težava Slovencev oz. se mi zdi da nasploh balkanska mentaliteta je takšna, da mu bo težko dati 1€ za podpret šport in obenem uživat v dogodku, istočasno pa bo jamral, da ni nobenih dogodkov v Sloveniji…

Hvala za odgovore in srečno v naprej..
Milan Krušič

 

 

 

 

Share this post: