Nejc Hodnik : Morda se bomo sedaj zavedali nekaterih stvari…

Lep pozdrav Nejc kaj zate osebno pomeni novonastala situacija in kako se ti spopadaš s tem ?
Pozdravljen Milan in bralci spletne strani Fight-Madness! Vsekakor mi trenutna situacija ni preveč všeč ampak kaj moramo… če se bomo samo pritoževali nad tem kaj ni vredu ne bomo prišli daleč. Jaz sem ta čas izkoristil za dobro regeneracijo in da »popravim« dele telesa, ki so mi med sezono delali težave. Treniram vsak dan vendar je intenziteta drugačna in prav tako tip treningov, zaradi česar bi skoraj da lahko rekel, da mi je ta karantena perfektno padla v koledar saj sem ravno zaključil s prejšnjo sezono in se nameraval pripraviti na naslednjo. Prav tako imam po zelo dolgem času končno malo časa, da igram kakšno računalniško igrico in preberem kakšno knjigo več.

Mnogi znani športniki so prilagodili svoje treninge kako si se prilagodil ti ?
Kot sem že nekaj omenil v prejšnjem odgovoru, ker trenutno ne moremo imeti rednih BJJ treningov, treniram sam doma, delam vaje za mobilnost, vzdržljivost in zraven dodam tudi kakšen BJJ solo drill, da še vedno ostanem v stikom z tehniko in poizkušam tudi na tem delu napredovati in ne preveč stagnirati.
Tvoje videnje Corona virusa in kako naprej ?
Menim da je nekaj novega za vse na Zemlji, da je virus, ki se zelo hitro širi vendar na srečo v nesreči ni tako smrten. Ampak je kljub temu še zelo nevaren in zahrbten.
Kako si ti prilagodiš dan v samo izolaciji ?
Ena od večjih razlik je da ne potrebujem budilke, ker nimam tako točnega urnika. Vendar se na srečo kljub temu sam vsak dan zbudim enkrat do 8:00 zjutraj. Pojem zajtrk in grem na svež zrak po jutranje žarke, ter preberem kakšno knjigo ali pa grem na sprehod. Nato sledi prvi trening, kosilo in nato počitek in zvečer še en trening. Med treningi pa prav tako učim v virtualni učilnici BJJ treninge, kjer poizkušam motivirat ostale člane da ostanejo aktivni in v stiku z Brazilskim Jiu-Jitsu. Kar do sedaj gre presenetljivo dobro saj smo dobili zelo dober odziv, zaradi česar so se poleg rednih članov sedaj v treninge vključili tudi njihovi partnerji, starši, bratje, sestre…
Zaradi česar se bomo trudili kolikor je v naši moči, da se število in aktivnost članov še poveča, ter da z nami še lažje prestanejo to obdobje.

47684731_10211596157254122_705111266384936960_o
Kaj zate pomeni tako dolga pavza brez tekmovanj ?
Če bi bilo to med sezono bi bil verjetno precej slabše volje, vendar glede na to da se mi po navadi nova sezona prične šele nekje Oktobra trenutno ne čutim pritiska. Vendar klub temu če bi se to zgodilo na sredini sezone verjamem, da bi našel dobro plat tudi tega.
Kaj meniš o tem da nekateri ne jemljejo dovolj resno vsega skupaj ?
Mislim da se moramo prvo vprašati koliko izolirani smo sedaj in koliko izolirani smo dejansko bili prej? Koliko nas je bilo takšnih ko smo na kavici s prijateljem bili na telefonu, hodili po pločniku in veš čas gledali samo v tla s slušalkami v ušesi in kljub temu če je šel kdo mimo nas ali smo ga poznali ali ne se nismo odzvali… Med pogovorom s prijateljem smo bili v mislih drugje in ne pri pogovoru… V kolikšno stopnjo izolacije smo se pred tem že sami spravili?
Sedaj pa morda zaradi stresa na to drugače gledamo? Vlada je dala nekakšna pravila, ki so z razlogom in morda nebi bilo slabo se jih držati? Morda se bomo sedaj zavedali nekaterih stvari, ki se jih prej nismo in bo to dobra izkušnja. Menim da je večino nekje zadaj strah za preživetje, kar je normalno. In je to tudi razlog za različne odzive ljudi. Vendar če za ta relativno kratek čas ostanemo doma, se držimo pravil, ki so jih predlagali in naredimo iz doma kar je v naši moči (delamo na svojem zdravju, psihi, se izobražujemo, iščemo nove opcije in rešitve v našem poslu) ne bomo ovce ampak bomo pametni in vztrajni, ter bomo iz te situacije prišli boljši kot pa bi v nasprotnem primeru. In posledično bo karantena tudi hitreje minila.

26172890_1540677982683528_4223481052837931059_o
Sporočilo našim bralcem ?
Ostanite doma in poskrbite za svoje bližnje in sebe. Izkoristite ta čas da narediti kaj več za sebe in ostale.
Vsem članom in prijateljem pa bi rad sporočil, da niso sami v tem in da smo jim na voljo za pogovor in za kakšno dodatno motivacijo! Mamo to! 😉
Hvala še enkrat tebi Milan za intervju, ter vsem bralcem, ki so si vzeli čas da so prebrali članek do konca.

Hvala za razgovor in srečno
Milan Krušič

Share this post: