Neja Uranič : Vem česa sem sposobna in na to ciljam !!

V tokratnem razgovoru vam predstavljam mlado in obetavno Nejo Uranič .
1.Lep pozdrav Neja , prosim zaupaj nam, odkod tvoja ljubezen do borilnih veščin oziroma kako se je vse skupaj začelo in kdo te je navdušil za borilne veščine ?
Lep pozdrav tudi tebi Milan in vsem spremljevalcem fightmadnessa. Hmm…z borilnimi veščinami sem se pričela ukvarjati leta 2014 in sicer sem začela s tajskim boksom v klubu DEMA (pod vodstvom Dejana Madjareviča). Že od malega sem si želela trenirati nek kontakten šport in iti za vojakinjo zato sem se obkrožila z ljudmi ki so v takih krogih in tako spoznala Dejana, ki mi je šport lahko prikazal iz prve roke.
2.Vsakdo je imel nek športni vzor, kdo je bil to v tvojem primeru ?
Ravno ko sem že dobila nekaj znanja, želje je bilo vedno dovolj, motivacije tudi, se je na sceni pojavil Conor McGregor, katerega posnetki so me navdušili nad MMAjem in takrat sem si rekla “to želim početi in prebila se bom do UFCja”.
3.Koliko let in katere borilne športe treniraš ?
Kot sem že rekla, pričela sem s tajskim boksom sedaj pa treniram komplet MMA, sedaj bo 5to leto odkar treniram.
4.Kako potekajo tvoji treningi in priprave na nastop ?
Priprave, treningi potekajo odlično, hvala Bogu ne prihaja do poškodb, treninge posvečamo napakam, ki se najdejo, mislim da sem odlično pripravljena tako psihično kot fizično.
5.Kje ter s kom se pripravljaš ?
Pripravljam se v klubu MMA Ljubljana, kjer tudi treniram, pomaga mi cela ekipa, na čelu pa seveda Bojan Kosednar in Gregor Pongrac.

19055069_1359989247410651_2347892836079129530_o
6.Nedavno tega smo zasledili , da si podpisala pogodbo z EFC elitno organizacijo iz Južne Afrike , nam lahko zaupaš kaj več ?
Žal glede tega se ne morem nič razkriti, saj so detajli pogodbe zaupni. Lahko vam povem le, da gre za reality show, pustite se presenetiti.
7.Kako si prišla do sodelovanja z EFC ?
Do sodelovanja sem prisla preko Zlatka Mahiča.
8.Kaj zate osebno pomeni ta podpis z EFC ?
Mislim da take priložnosti ni se nihče dobil, še sama ne dojemam kaj se dogaja. To je zame ogromna priložnost da pokažem iz kakšnega testa sem, da predstavim slovenijo, svoj klub, sebe,… še drugje, da dvignemo slovenski MMA. Moramo se zavedati da je to najboljša afriska organizacija.

49005377_2249907961917578_1332215416889540608_n
9.Kako potekajo priprave na pot , ker vemo , da to ni ravno poceni špas nas zanima kako ti zbiraš sredstva za tako velik projekt..Ti kdo pomaga ?
Res ni poceni, ampak sem do sedaj veliko delala in prišparala nekaj denarja, malo mi pomagajo starši, Zlatko poskrbi da imam dovolj športne opreme, Bojan mi pomaga kar se tiče treningov. Sponzorjev zaenkrat še nimam, verjamem pa da bo vse prišlo ob svojem času…
10.Če se ne bi ukvarjala z MMA s katerim športom bi se potem ukvarjala ?
Uh…nekako si ne predstavljam da se nebi tepla oz borila, nikjer drugje se ne počutim tako domače kot v telovadnici z rokavicami na rokah in ščitnikom za zobe v ustih.
11.Kakšen je po tvojem mnenju recept za uspešnega borca/ borko ?
Treba je biti vztrajen, imeti rutino, disciplino in verjeti vase. To so lastnosti ki jih mora imeti človek da uspe v vsaki stvari ki si jo želi.
12.Kako gleda na tvoj šport družina , te podpirajo ?
Sprva jim ni bilo všeč, saj veste, vsaka mama bi raje videla da njena hči pleše in vsakemu očetu je težko videti hči ko pride domov z modrico na očesu. S časom so se sprijaznili, sprejeli, podpirajo pa me že od začetka.
13.Kako velika so tvoja odrekanja v športu ?
Ko sem živela še v Kamniku, sem morala iz postelje vstati ob 4:00,naredila sem trening, se uredila in ob 6:10 ujela avtobus za v Ljubljano. Zvečer je seveda sledil še en trening. Domov sem se vračala okoli 23:00 ure. Kar pomeni zelo malo spanja. Obroki urejeni, saj ne želim biti športnica z nezdravim telesom. Ko so prijateljice žurale, sem jaz trenirala….odkar živim v ljubljani je lažje, malo več prespanih noči ampak vseeno, zjutraj pred službo prvi trening, služba, po službi drugi trening in spat…naredila bom vse da mi uspe!
14.Kateri je tvoj športni oziroma življenjski moto ?
Ko si na tleh, se spomni da je vedno lahko huje, dvigni glavo in pojdi naprej.

48408525_531154107294564_384695474763857920_n
15.Kako pomembna je po tvojem za vrhunskega športnika zdrava prehrana?
Zelo pomembna, če se zdravo prehranjuješ, se bolje počutis, bolje treniraš, bolje izgledaš, sam s sabo si bolj zadovoljen. Splača se potrpeti.
16.Kaj je tisto nekaj, kar te vsak dan motivira, da vztrajaš pri borilnih veščinah in napornem treningu?
Vsak dan znova se spomnem da ni stvari ki bi jo imela tako rada kot ta sport in da bo trud poplačan.
17.Kaj misliš o domači sceni borilnega športa?
Ne želim biti pre direktna, vendar dan danes vsi želijo biti borci ampak malo kdo je pripravljen za to garat in v oči pogledat hudemu izzivu.
18.Ali imajo borilni športi po tvojem mnenju prihodnost v Sloveniji?
Seveda imajo, mislim da so mladi vedno bolj navdušeni nad njimi, tako fantje kot punce.
19.Se kdaj znajdeš pred oviro, ko bi najraje odnehala?
Seveda,ampak se neham smiliti sama sebi in grem naprej.
20.Ali nam lahko zaupaš, kaj počneš v prostem času?
Prostega časa imam bolj malo, a ko ga imam ga probam izkoristiti v krogu ljudi ki mi veliko pomenijo in prijateljicami.
21.Nedavno tega smo v Hrvaških medijih zasledili grob napad na dekle kakšno je tvoje mnenje o nasilništvu nad ženskami , ter kako bi odreagirala ti v takem primeru ?
Nažalost je tega vedno več. Ko sem bila mlajša sem bila v šoli izpostavljena nasilju (morda me je zato kontakten sport zato tako pritegnil) in pa v preteklosti sem se tudi znašla v vezi kjer sem dozivljala veliko fizičnega nasilja zato to težje komentiram, ker sem totalno proti ampak sama nisem naredila nič. Tudi če sem poizkušala je fizična moč prevladala in je bilo samo še huje…
22.Zanima me tvoje mišljenje o ljudeh ,ki obvladajo borilne veščine in jih uporabljajo potem na ulici ?
To je zame totalno neprofesionalno.
23.Kako bi opisala sebe v treh besedah?
Ambiciozna,pozitivna,komunikativna.
24.Če se sedaj ozreš na svojo prehojeno pot ali bi, če bi imel možnost kar koli menjala ali storila drugače ?
Definitivno si ne bi dovolila da bi bila tako naivna in ne bi dovolila da bi mnenja drugih oseb vplivala name.
25.Kaj lahko svetuješ mladim ,ki bi se želeli ukvarjati z borilnimi veščinami pa ne vedo kako začeti ?
Nikoli ni prepozno da začneš, vse kar je treba je, da si vzameš 1uro časa, doma vzames nahrbtnik, športno opremo in se pojaviš v telovadnici. Za vse ostalo poskrbijo trenerji.
26.Kje se vidiš čez 15 let, še v borilnih veščinah ali se boš posvetila drugim stvarem?
Po uspešni karijeri si želim ustvariti svoj klub borilnih veščin.

48394734_10213266273839772_9164649306953613312_n
27.Kakšne pa so tvoje osebne želje za leto ki prihaja ?
Leto 2019 bo zelo posebno, že začelo se bo dobro, saj odhajam v Afriko, ko pridem nazaj bom izkoristila vsako ponudbo, ki mi pride pod roko. Želim si biti najboljša verzija sebe kot me še nihče ni videl. Vem česa sem sposobna in na to ciljam.
28.Sporočilo našim bralcem ?
Vsem bralcem hvala za pozornost, obljubljam vam da bom dala vse od sebe, v kletki bom pustila srce in pripeljala Slovenijo do EFC pasu.
Hvala tudi tebi Milan. Lep pozdrav

Hvala za razgovor ter srečno v EFC !!
Milan Krušič

5

Share this post: