Monika Kučinič : Izzivam najboljšo slovensko MMA borko !!!

Lep pozdrav Monika, kar nekaj časa je minilo od najinega razgovora od takrat pa do danes, si od delala že 11 profesionalnih borb in vknjižila 11 zmag .
Kje je recept za ta velik rezultat ?
Živjo. Najprej bi rada vse lepo pozdravila. No, pa da se vrnem k vprašanju. Recept!? V bistvu recepta za to ni, ampak je skrivnost v trdem delu, v odrekanju in v odnosu same ekipe.
Kako in zakaj ni večjega odziva in prepoznavnosti tebe kot borke ?
Sama sebe nerada dajem v ospredje. Vsak dan znova se vedno bolj osredotočam na trening, kot tudi na same priprave na borbe. Zato se s samo prepoznavnostjo toliko ne
obremenjujem. Mislim da se moja kariera počasi in zelo uspešno gradi in s tem tudi prepoznavnost.
Mnogokrat sem opazil, da se te nasprotnice nekako izogibajo in ne želijo nastopa proti tebi in težko najdeš nasprotnico kje je ključ na ta odgovor !
Mislim, da ključa ni. Sama se vedno za nasprotnico pripravim 100%. Svojih nasprotnic si ne zbiram. Vsaka priložnost in izziv, ki se mi ponudi, ga z veseljem sprejmem in opravim z odliko.

13334502_1064377426988112_741428959_o
Glede na to da je MMA v velikem vzponu po celem svetu ali si se pripravljena podati nekoč tudi v MMA vode ?
Hm…  seveda v zadnjem času mma postaja zelo priljubljen šport. Tudi sama se imam željo preizkusiti v teh vodah, saj si rada vedno znova postavljam nove izzive. Kljub temu, da je moj stil tajski boks imam željo v svoji karieri okusiti tudi mma.
Imaš za svoj prvenec v MMA, če se seveda odločiš za to katero borko še posebej ogledano ?
Mislim, da bi lahko moj debi prav v kratkem lahko videli  glede na to, da imamo v Sloveniji borko, ki uspešno prevladuje v svoji konkurenci z odličnim rezultatom (4 – 0) bi se z veseljem zoperstavila Tajdi Ratajc, saj smo ista kilaža. Tako, da ji ponujam priložnost, da se pomeriva v K-1, kot prav tako v mma. Namreč sama imam rada tovrstne izzive.
Nedavno si natopila v Italijanskem Rimu in premagala aktualno prvakinjo nam lahko poveš kaj več o tem ?
Seveda, moja zadnja profesionalna borba je bila v Rimu proti aktualni prvakinji Rosy Avagliano. Borba je bila dokaj težka, saj sem se borila proti bolj izkušeni, ki je seveda tudi imela podporo na domačih tleh. Na samo borbo sva se z trenerjem Denisom Rojem dobro pripravila. Nasprotnici sem od samega začetka dala visoki tempo ter pripeljala borbo sebi v prid.

13334371_1064377456988109_990651696_o
Tvoji cilji v nadaljevanju kariere?
Svoje cilje si postavljam vedno višje. Odločitve za mojo nadljno kariero prepuščam trenerju Denisu. Definitivno pa si želim, čez čas nastopiti na največjih prireditvah v svetu tega športa. Moj cilj je jasen!

Kateri je tvoj največji dosežek do sedaj?
Mojih dosežkov je kar nekaj. Sem večkratna državna WAKO prvakinja v K-1 disciplini, prav tako prvakinja Muay thai lige in aktulana WKF evropska prvakinja 2015/2016 v K-1.
Kaj počneš v prostem času?
Prostega časa skoraj da nimam. Moj prosti čas je trening, poleg tega pa obiskujem tudi študij ekonomije. Sama uživam v tem kar počnem, saj me to preprosto osrečuje.
Tvoje sporočilo našim bralcem ter ostalim?
Zahvalila bi se rada trenerju Denisu Roju, celotni ekipi DTB Senovo, vsem, ki me podpirajo in seveda vam. Ouss

Hvala za razgovor

11265490_682413548572144_3583359012609385745_n

Milan Krušič

Share this post: