»Mladi tajski bokserji z enim zlatim odličjem!” Tajski boks – muaythai Praga 19.10.2019

 

Mladi tajski bokserji z enim zlatim odličjem!”
Tajski boks – muaythai
Praga 19.10.2019

V soboto se je v Češki prestolnici v Pragi, odvil 2.krog Mednarodne lige v tajskem boksu-muaythai, na kateri je nastopilo 116 borcev iz Češke, Slovaške, Nemčije in Slovenije. Dvoboji so potekali v v otroški, kadetski, mladinski in članski konkurenci. Tekmovanja so se udeležili trije tekmovalci SCORPION GYMA: Nejc, Lily in Ogi. In tekmovalca Nak Muay gyma iz Ivančne Gorice: Gal in Matic.To so naši mladi upi in nova generacija tekmovalcev.
Tokrat je zasluženo slavil le Nejc Stojanović, ki se je vrnil v domovino in svoje rojstno Novo mesto z zlatim odličjem. Ostali niso pokazali dovolj in se bodo učili iz poraza. Naša komaj 9 letna Lily je pokazala srčnost in borbenost v svojem prvem dvoboju, kar žal ni bilo dovolj za zmago.
Z tekmovalci je odpotovala tudi Bojana Šebenik v vlogi tehnične vodje in mednarodne pokrajinske sodnice. Predsednik Slovenske zveze tajskega boksa, g. Iztok Vorkapić in trener Franci Grajš, ki pravi: »Že čez 12 dni nas čaka nova tekmovalna preizkušnja »popravni izpit«. Mladi so naša bodočnost!«
Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili Češki zvezi tajskega boksa na odlični organizaciji in korektnen sojenju pod budnim očesom njihovega predsednika g. Petra Otticha.
Posebna zahvala AVTO CENTRU TIT za kombi. In donatorjem: M TOM d.o.o. in LGZD z.b.o..
Rezultati:
do 57kg (14let) Ognjen Lazarević (Scorpion gym) VS Tomaš Bartak (Češka) TKO 2R
do 67kg (član)) Gal Hrovat (Nak Muay Ivančna G.) VS Radek Krouza (Češka) 0:3
do 60kg (15let) Nejc Stojanović (Scorpion gym) VS Karel Franc (Češka) TKO 3R
do 71kg (član) Matic Godec (Nak Muay Ivančna G.) VS Novotny Jakub (Češka) 0:3
do 40kg (9let) Lily Fideršek (Scorpion gym) VS Kristyna Neumanova (Češka) 0:3

Tekst: Scorpion gym
Foto: Scorpion gym in Bartáková Lenka

 

Share this post: