Mia Jarc svetovna podprvakinja !!

 

Izjemen uspeh Mie Jarc !!
Spodaj pa si lahko preberete izjavo trenerja Alena Štritofa :

Evo, standard spis, kot po vsaki prireditvi, borbi,.. Tokrat sva bila z Mia Jarc na svetovnem prvenstvu v kickboksu in sicer v najzahtevnejši disciplini K-1r. Mia je uradno zasedla 2. mesto, se pravi je postala SVETOVNA (POD)PRVAKINJA Zdaj pa ne morem mimo tega, da po sicer odličnem tednu, super izkušnji napišem še nekaj kar zelo boli, bo pa najbrž zelo dobra popotnica za naprej,..
Mia je v polfinalu dominirala tekmovalko iz Rusije, države katera je najmočnejša v ring disciplinah in jih vsi že v naprej preveč respektirajo,.. Midva ne! Ko so me ljudje spraševali, če imava kaj šans, sem vsakemu povedal isto: “Če ne bi verjel (realno), da lahko zmagava, je ne bi niti peljal!” Tako je Mia prepričljivo premagala Rusinjo in že s tem dokazala kako trdo sva garala zato, kako dobro treniramo v klubu in kakšna je naša fizična pripravljenost!
Sledil je finale proti Ukrajinski prvakinji, osvajalki svetovnega pokala,… ki je prišla v finale brez borbe! Ni problema, z Mio sva naredila taktiko, katera je bila 100% prava in uspešna, saj jo je Mia premagala v vseh elementih borbe, vodila borbo z res veliko točkovno prednostjo do zadnjih 15sec, potem pa sta 2 sodnika (1 je imel tudi na koncu 4 točke prednosti za nas) dobesedno “poklikala” točke in je Mia “izgubila” za 1 točko pri 2 sodnikih. Neverjetno, ne znam opisat občutka, ko sem 30sec do konca že slavil zmago in ko sem vedel, da se nič takega ne bi smelo zgoditi, vsaj realno ne,.. Jeza, bes, razočaranje, solze,.. Enostavno takrat ne moreš sprejeti tako podle odločitve, pa čeprav vsi vemo, da se to v športu dogaja in kot tekmovalec sem to že doživel, tudi kot trener že, ampak ne na takem tekmovanju, ne, ko je v igri naslov svetovne mladinske prvakinje!
Da ne bo kdo rekel, da sem pristranski bom objavil tudi rezultate točk po rundah, da se vidi da je bila Ukrajinka premagana vse 3 runde, z veliko prednostjo in resnično mi ni mar za 2 sodnika, ki sta se odločila, da Slovenka pač ne more premagati Ukrajinke, saj so oni “velesila” v ring disciplinah.
Mia, zame si še več kot svetovna mladinska prvakinja in ti to veš, tako da ni problema za naprej, to je šele začetek s katerim si dokazala, da si v prihodnosti, ob takem vztrajanju in trdih treningih, odrekanju,.. sposobna doseči sam vrh borilnih športov!
Zahvalil bi se družini za podporo, vsem v gym-u, vsem v klubu, hvala res vseeem za podporo in vzpodbudne besede, take podporo si lahko vsak želi
Mia Jarc

Share this post: