Matija Blažičević : Ispunila mi se jedna od najvećih želja, da se borim u Japanu .

Pozdrav Matija
Nastupio si na eventu XFN u Češkoj kde si zbog povrede morao predat meč, sad posle izvjesnog vremena kakvi su tvoji dojmovi ?
Pozdrav Fight madness. Žao mi je što sam obnovio staru ozljedu. Dojmovi iz Česke su pozitivni osim moje povrede. Protivnik je apsolutno dominirao u prvoj rundi, mogu slobodno reći da sam ga malo i podcjenio. Drugu rundu sam dobro otovrio, uzdrmao Čeha, nakon , nakon preseljenja borbe u parter i pokušaja mog ustajanja, ozljedio sam rame gdje sam procjenio da nema smisla više nastaviti borbu jer mi je i u prvoj rundi rame izašlo iz zgloba. XFN je uz još jednu, najbolja Češka organizacija, što su i potvrdili na eventu gdje sam se borio. Bilo je sve na visokom nivou, puna dvorana, odlična publika..
Kakva je povrijeda i kako teče oporavak ?
Povreda je ozbiljna jer sam prije 3 do 4 godine imao potpunu dislokaciju tog ramena prema naprijed i morali su mi ga u bolnici vračati na mjesto a sad a mi se to dogodilo prema nazad . To je ono što me brine. Za sada mirujem, bio sam kod liječnika a kada napravim još neke specijalističke preglede, znat ću točno o kakvoj se vrsti ozljede radi i kakav će biti plan rehabilitacije.

Ove godine si nastupio i na Pancrase u Japanu postoji li mogučnost da se ponovo vratiš u Japan ?
Da, imao sam priliku ove godine nastupati u Japanu na Pacrase 286 eventu, gdje sam imao glavnu borbu večeri sa njihovim prvakom do 70 kg Takasuke Kumeom. Jedno neprocjenjivo isustvo i ispunila mi se jedna od najvećih želja da se borim u Japanu. Za novu priliku u Japanu ništa trenutno neznam, a najviše toga oko pitanja za Japan zna gospodin Branko Cikatić, od kojeg za sada nemam nikakvih informacija.

21762098_1059510280858200_7148401113075289245_n
Dali se nadaš rematchu protiv Čeha posle oporavka ?

Bilo bi lijepo odraditi rematch sa Čehom, a prije svega treba obaviti rehabilitaciju i stupiti u kontakt sa njegovim menađerom da se proba nešto ugovoriti.

matija-blazicevic-att-ceska-nastup

Treniraš u pa možemo reč u najboljem klubu na ovim prostorima ATT Zagreb kako si zadovoljan sa radom u klubu i sa kime najviše radiš ?
Rad u ATT Zagreb je na visokom i profesionalnom nivou. Imamo sve na jednom mjestu, trenere za svaki segment a ti treneri imaju veliko iskustvo iza sebe iz sporta kojeg dolaze i mma.ea. Radim sa svima podjednako a znate da su dio teama Drobac, Pejić, Truhan, brača Krušič i mladi dečki koje dolaze i naporno treniraju.

13912649_10153607077261428_1811540587127786900_n
Ja osobno znam kako izgledaju vaši treninzi kako se motivišeš radit ovakve brutalne treninge i koja su odricanja baviti se sa MMA na vrhunskoj razini kakvu imate u ATT ?
Motivaciju nalazim u tome što volim ovaj sport, ima puno tehnike, jako je zahtjevno i zanimljivo učiti sve te tehnike, naravno ako te zanima. Odricanja su strašno velika, moraš biti potpuno predan tom sportu i dvorani, jedan on najkompleksnijih sportova na svijetu ako i ne najkompleksiniji, to je moj stav. Zahtjeva gotovo sve, da budeš jak, agilan, brz, fleksibilan i naravno inteligentan.

blazicevic svlaciona

Kada te možemo očekivati da ponovo nastupiš u FFC ?
Ja se nadam što prije povratku u FFC al sve ovisi kada ću znati kolika je zapravo priroda ozljede, tijek rehabilitacije. Sada me sigurno čeka malo duža pauza.

Kako uskladjuješ vreme sa familijom i treninzima ?
Imam sina od dvije godine, ženu, upisao sam novi fakultet a još ni prvi nisam do kraja završio, zaposlen sam. Zbog toga svega nekada nisam u mogučnosti dolaziti na treninge kada budu nego u dogovoru sa svojim glavnim trenerom Draženom Forgačem, kondicijskim trenerom Andrejom Pintarićem, i Sašom Drobcem ( koji mi jako puno uskače i odvaja slobodno vrijeme da mogu odraditi kvalitetne treninge za mečeve) sve dogovaram. HVALA SALE!
Hvala fight madness i pozdrav čitateljima.

Sretno unaprijed i brz oporavak

Milan Krušič

19095326_1476538059072293_2298375365090725329_o

Share this post: