Matija Blažičevič :Hrvaški Samuraj jeklene volje in srca !!!

Matija Blažičevič :Vračam se kmalu !!
Lep pozdrav Matija ali nam lahko poveš kaj več o sebi prosim ?
Matija: Lep pozdrav vašim bralcem,za vse tiste ,ki me ne poznajo sem Matija Blažičević prihajam iz Zagreba po poklicu sem medicinski tehnik v prostem času pa se ukvarjam z MMA.
Ali nam lahko zaupaš tvoje začetke v MMA in kdaj si začel z aktivnim ukvarjanjem s športom ?
Matija: Z borilnimi športi sem se pričel ukvarjati z sedmimi leti,treniral sem karate kjer sem aktivno nastopal do svojega 22 leta,potem pa sem se hotel preizkusiti v MMA.
MMA sem pričel trenirati v klubu CROWS iz Zagreba kjer sem treniral pod vodstvom G.Banića ter G.Jadranka Čaćića,pri njiju sem tudi osvojil vse osnove tega lepega športa.
Prosim povej nam kje treniraš ?
Sem član black Dragon Akademije terniram pa tudi v Croatian Combat Academy ,kjer sodelujem z trenerjem Krešimirjem Merčepom,ki je po mojem mnenju eden najboljših njihovih trenerjev.
Tvoja najtežja borba v tvoji karieri do sedaj ?
Matija:Moja najtežja borba do sedaj,je bila moja prva profesionalna borba na AFC v Trbovljah nasproti pa mi je stal Vaso Bakočevič,katerega ni treba posebej predstavljati.Najtežja pa zato,ker je bila prva in enostavno Vaso je dominiral celo borbo.
Ali nam lahko zaupaš kje treniraš in kako poteka tvoj delovni dan ?
Moj delovni dan je zelo zapolnjen,veliko tega je odvisno kako delam ter tako potem usklajujem tudi svoje treninge,na primer ,če delam dopoldne takoj po delavniku hitim na prvi trening drugi trening pa opravim zvečer.
Kdo te je navdušil za MMA ?
Matija: Seveda me je na začetku navdušil Mirko Cro Cop Filipović. Že takrat, ko še nisem aktivno treniral MMA sem redno spremljal njegove nastope na Japonskem,s tem pa se je v meni prebudila želja ,da se tudi sam poizkusim v tem športu.
Ali se ti zdi pomembno,da imaš podporo staršev in družine nasploh ?
Matija:Seveda to se mi zdi zelo pomembno,da imaš nekoga ki ti daje oporo in te bodri .
Kaj meniš o tvojem nastopu v Zadru ? kaj je šlo narobe ?
Mojega zadnjega nastopa se ne bom ravno spominjal z veseljem ,ker sem na koncu pretrpel veliko bolečine in seveda poraz,po nastopu sem moral oditi na operacijo zaradi zlomljene kosti v roki, katera se je zgodila že v prvi rundi.
Z svojim nastopom sem zadovoljen samo z prvo rundo v ostalih dveh pa sem enostavno samo skušal preživeti,ker je bolečina v roki postajala neznosna.
Znan si kot borec ki ne popušča in se bori do konca Kako ti gledaš na vse to ?
Seveda vedno želim prikazati dobro in zanimivo borbo publiki saj zato nastopam in sem angažiran s strani organizatorja.
Moram priznati ,da sem bil zelo presenečen ter vesel ko sem videl da sva z Banovičem v anketi vodila za naslov borbe večera,publika v Zadru je bila super, na žalost pa je bil cel event slabo obiskan čeprav je bil zelo atraktiven.
Tvoji načrti v prihodnje ?
Čim prej okrevati od poškodb ter vrniti se v službo,seveda pa moram dokončati še fakulteto kjer mi je ostalo samo še nekaj izpitov,nastopi so za sedaj postavljeni v drugi plan vendar to ne pomeni ,da se umikam ,še me boste videli v ringu in v kletki !

Kako preživljaš prosti čas ?
Prostega časa nimam ravno veliko vendar ko ga imam ga z veseljem izkoristim za družino ,prijatelje in dekle.
Ali te poleg FFC zanimajo tudi druge organizacije ?
Seveda me vendar je vse odvisno od moje ekipe in trenerja ter dogovora z njimi kot vedno do sedaj.
Nam lahko poveš več o tvoji poškodbi ?
Za sedaj ne vem točno kdaj bo vse sanirano lahko povem ,da so mi odstranili longeto ter da operirano roko počasi vračam v stanje normale.
Vemo da imaš veliko navijačev tudi pri nas v Sloveniji tvoje sporočilo za njih?
Matija:Lepo je slišati da imam prijatelje in podpornike tudi v Sloveniji,moram pohvaliti Slovensko publiko katera me je vedno lepo bodrila in s katero imam do sedaj zelo lepe izkušnje,želim jim sporočiti, da se bom vedno tako kot v mojih predhodnih bojih potrudil ,da bodo moji nastopi atraktivni.

1-DSC_28281-DSC_2937 1-DSC_2893 1-DSC_2858

Share this post: