Matej Truhan : Samo živi i budi i svi odgovori doći će sami..

 

Pozdrav Matej molim te kaži kako i kad je pala odluka ,da se posvetiš MMA ?
Ljubav prema fajtu sam imao od rođenja ali nisam imao gdje trenirati borilačke sportove. Sa 20 godina sam se zaposlio i konačno sam si mogao priuštiti putovanje 3 puta tjedno na kickboks u Zagreb. Nakon 2 mjeseca sam imao amatersku borbu, pobijedio sam nokautom u prvoj rundi i odlučio se preseliti u Zagreb da mogu češće trenirati. Onda su krenuli i treninzi bjj-a i mma. Sa 23 sam odradio prvu profi borbu u mma.

Kakvi su ti planovi za 2016 i nastavak karijere ?
Ne radim nikad dugoročne planove. Nadam se da će mi poslovno obiteljske obveze biti posložene tako da skupim čim više borbi i pobjeda.

Kako si došao do nadimka DO KOSKE ?
Bio sam član foruma o borilačkim sportovima i prije nego sam počeo trenirati. Kod registracije na forum sam uzeo nickname DoKoske po istoimenom filmu i to mi je kasnije ostalo.

Koji je tvoj najteži meč do sada ?
Najteži meč mi je bio s Radmanom. Dominirao sam cijelo vrijeme ali nisam imao pojma o skidanju kila i toliko sam skidanje loše odradio ,da je to bilo tragikomično. Također u to vrijeme nisam znao da sam alergičan na gluten i svakodnevno sam se trovao što mi je ubijalo kondiciju i izdržljivost. Rezultat toga je bio da sam se ispucao u prvoj rundi a nisam ga uspio nokautirat (prije možeš nokautirat betonski stup nego radmana). U drugoj sam jedva stajao na nogama ali uspio odradit i dominirat do kraja na čistu psihu. Zato sam nakon borbe mislio da sam na samrti i nisam mogao doći k sebi dva sata. Da je bila treća runda borbu bi ili izgubio ili bi išao direkt na groblje nakon što bi mi sudac podigao ruku.

Treniraš u ATT Zagreb reci nam bar 3 razloge zašto baš ATT ?
Vrhunski treneri, vrhunski trening partneri i vrhunska dvorana

12333925_778882525591912_1540143221_o

Koja je tvoja najdraža pobjeda u karieri ?
U Ateni, mislim da mi je bila treća borba. Bio sam sam tamo ko pseto pa su mi organizatori jebali majku zahtjevima da skidam kile na dan borbe na kilažu koja nije bila dogovorena. Kad sam konačno skinuo onda sam takav izdehidriran čekao 3 sata da se udostoje doći s vagom i praktički odmah prema dvorani gdje sam tek onda shvatio da sam borba večeri doveden na klanje domaćem borcu. Nakon svega sam dobio temperaturu i zakleo se sam sebi da ću ga nokautirati ili krepati u kavezu.

Važiš za jednog od najboljih boraca u Hrvatskoj dali ti to godi ili osječaš pritisak za dokazivanjem ?
Drago mi je da ljudi to misle no ja se još trebam dokazat u jakim mečevima. Prititsak postoji ali ja ga prihvaćam otvorenih ruku jer sam najbolji pod pritiskom.

1908158_567279396747960_5185450167068055591_n

Imaš porodicu, kako uspjevaš nači vrijeme za porodicu i za sport ?
Vremena je slabo, za drugi život osim posla, mma-a i obitelji ne znam. Svaki slobodni trenutak se trudim da provedem s klincima i ženom.

U aprilu dolazi UFC u Zagreb nadaš li se nastupu na UFC ?
Nadam se isto kao i svaki drugi regionalni borac. No realno od toga neće biti ništa.

12523000_700162406792991_2566357831959378904_n

Ako bi ti dali priliku da se boriš sa nekim od najboljih boraca iz UFC koga bi izabrao ?
S nekim ko me nebi prejako osakatio ahahahahahh

Kako se koncentrišeš pred sam nastup i kakvi su tvoji osječaji kad ideš prema ringu ?
Ponavljam si taktiku i prisjećam se gladi i odricanja dok mi je trajao kamp. Kad krenem prema ringu svi osjećaji se ugase.

Kakav je tvoj radni dan kad se spremaš za nastupe ?
Ovisi dal radim dnevnu, noćnu ili sam slobodan. Evo primjer ako radim dvije noćne za redom. Dođem ujutro doma, odfuram klince u vrtić i ženu na posao. Otiđem na trening. Dođem doma, nešto pojedem i odmorim 4 sata. Pokupim klince i ženu, ostavim ih doma i idem na večernji trening s kojeg bježim direktno opet u noćnu smjenu.
Ako se ne bi bavio MMA-jem koji sport bi odabrao ?
Volim jako puno sportova i nebi mi bilo dosta 100 života da se bavim sa svime. U zadnje vrijeme kad se nađe slobodni dan otiđem na skakanje padobranom i rado bi se natjecao u tome da imam više vremena. Trenirao sam cijelo djetinjstvo nogomet koji mi je isto velika ljubav.

Da li postoji želja po revanšu sa bilo kojim borcem ?
Radio bih opet sa svima ali nemam posebnu želju za »osvetom«. Zahvalan sam svakome borcu koji me pobijedio što su me učili boljim borcem i čovjekom.

12333008_778882485591916_812370781_o 12349543_779338248879673_650843314_o

Svako ima neki uzor i nekog ko ga motivira ko je to u tvom slučaju ?

U sportskom smislu ih ima previše da i nabrojim. u životu veliki izumitelji i mislioci kao nikola tesla, Giordano bruno, velike duhovne veličine poput Isusa i Bude i veliki maštaoci poput Tolkiena i Simmonsa

Tvoj životni moto je ?
Kak bi reko Goran Bare : » Samo živi i budi i svi odgovori doći će sami.. »

Poruka fanovima i našim čitateljima ?

Hvala vam što pratite mma i omogućujete ljudima poput mene da nađu neku svrhu u životu. Da nema fanova vjerojatno bi pucao po ljudima u nekoj afričkoj vukojebini za interese globalne elite.

 

Hvala na razgovoru

Milan Krušič

 

 

Share this post: