Luka Šafran : Nikad nečete vidjeti da se predajem !!!

Pozdrav Luka , ko te je uveo u borilački sport i kako je sve počelo ?
U borilacki sport uveo me je Ivica Truscek, prije 4 godine tada sam poceo trenirati prvo rekreativno, a jako brzo sam se u tome nasao i odlucio da se s tim sportom zelim baviti profesionalno
-MMA je prvi borilacki sport s kojim sam se poceo baviti, a prije 2 i pol godine sam poceo uz MMA trenirati i box
Kako je pala odluka da se baviš sa MMA ?
Odluka da se okusam u MMA sportu je pala ponajprije iz razloga ko i kod vecine boraca s nasih prostora zato jer sam odrastao uz meceve Mirka Filipovica i zato jer mi se sport jako svidio nakon 1 odradenog treninga

76914263_812860972460823_6468435302867271680_n

Gde treniraš ,ko je tvoj trener i kakav je tvoj radni dan kad se spremaš za nastupe ?
Treniram treutno u Krizevcima u BK Ronin i u Zagrebu u ATT-u. Kad se pripremam za nastupe trening za snagu i kondiciju odradim ujutro ili popodne ovisno o poslovnim obavezama, a navecer radim borilacki trening. Izmedu 2 treninga preferiram odmor, mislim da je u toku priprema uz trening jako bitna stavka i dobar odmor
Koje ljudske osobine najviše cijeniš ?
Od ljudskih osobina najvise cjenim iskrenost, povjerenje i postenje
Slijedeči meč imaš u Celju šta možemo očekivati od tvog nastupa ?
Da, sljedeci mec je 14.3 u Celju, imam dovoljno vremena za dobre pripreme s kojima sam vec krenuo, i mozete ocekivati moj najbolji nastup do sada, najbolju verziju mene, ostaviti cu srce i zadnju kap znoja za pobjedu. Vjerujem da je protivnik dosta dobar borac, ali ja cu dati sve od sebe da budem bolji i vjerujem u pobjedu.

85068022_236884024142608_1597139797254602752_n

Tvoje mišljenje o Valhalla fight night ?
Meni osobno se Valhalla svida jer prva 2 eventa su bila dobro organizirana i mislim da je to jako dobra prilika za mlade borce i borce na pocetku karjere da steknu iskustvo i pokazu se u najboljem svjetlu pred publikom.
Znamo ,da su borilački sportovi jako slabo zastupljeni i potpomognuti od državnih institucija pa i medija bar kod nas u Sloveniji .Kako je kod vas ?
I kod nas je slicna situacija, zapravo slicno je u cjeloj regiji, jako malo evenata, prilika za mlade borce pa samim tim i drzavne institucije ne pokazuju previse interesa, ali sada ima u regiji nekoliko novih organizacija koje rade dobar posao. Mislim da situacija ide na bolje i da su borilacki sportovi, a pogotovo MMA u jakom i brzom porastu popularnosti i sve je kvalitetnija MMA scena. Samim tim, sve vise medija prati borilacke sportove, ima i sve vise portala borilackih i tako. Vjerujem da bude i financijska situacija sve bolja.
Ako se sada osvrneš natrag dali bi i šta mijenjao u svom sportskom životu ?
Zadovoljan sam sa svime i ne bih nista mijenjao.
Na koju stvar u životu ne bi nikad pristao ?
U sportskom smislu nikad ne bih pristao na borbu s nekim ko mi je prijatelj, a opcenito nikad ne bih pristao na to da na bilo koji nacin izdam ili razocaram osobe do kojih mi je stalo.
Koji su najpoznatiji borci, s kima si do sada surađivao ?
Moj prijatelj i prvi trener, Ivica Truscek, najpoznatiji je borac s kojim sam suradivao, a uz njegovo iskustvo i svo znanje koje ima mislim da se niko ne moze usporediti s njim.
Ko je Luka kad nije u ringu ?
Izvan ringa decko koji redovito trenira, uz trening idem na posao, a uvjek nadem i slobodnog vremena za prijatelje.
Kako bi sebe opisao?
Opisao bih se riječima da nikad ne odustajem, ne predajem se, mislim da sam jako dobar prijatelj uvjek tu da pomognem, osobe do kojih mi je stalo uvejek mogu racunati na mene, ljudi pored mene uvjek mogu znati da sam iskren i imati povjerenja u mene, jako sam predan stvarima kojima se bavim, i idem uvjek preko svih prepreka i problema bez odustajanja do svog cilja, necu odustati dok ne dobijem ono sto zelim i nikad necete vidjeti da se predajem.

Na koji uspjeh u životu si najviše ponosan ?
U sportskom smislu najvise sam ponosan na to što sam 2018. bio amateraki prvak Hrvatske i osvojio “Croatia MMA Chellenger”, a u opcenitom smislu moj najveci uspjeh je to što je moja obitelj ponosna na mene.
Koja je tvoja omiljena hrana ?
Nemam omiljenu hranu, volim sve probati, ali trudim se kolko je moguce imati zdravu prehranu.
Koji je tvoj najteži meč u karieri do sada ?
Ne bih izdvojio ni jedan mec ko najtezi, mozda borba na FNC1 u Zagrebu zato što mi je to bila prva borba pred domacom publikom koju su gledali i moji prijatelji.

Kako pronalaziš sponzore za takmičenja i dali imaš podšku familije u tvom sportu ?
Tesko je pronaci puno sponzora, ali imam par sponzora. To su sve vise manje moji prijatelji, ali nadam se da kad budu rezultati i kako dolaze sve teze borbe da bude i vise sponzora. Moja obitelj mi je podrska u svemu.
Šta bi se moralo dogoditi, da Luka napusti sport i totalno promijeni stil života ?
Pa trenutno ne vidim ni jednu stvar zbog koje bih napustio sport, mozda jednog dana jedino ako ne bih moga komninirati sportske i obiteljske obaveze.
Kako posle napornih treninga puniš svoje baterije ?
Poslije treninga preferiram puno odmora, neki dobar film pogledati, slusati muziku i dobro se hraniti, a vikendima volim otici nekud u prirodu u setnju.

82302949_856502841429969_5928190406293454848_n
Tvoja poruka našim čitateljima ?
Poruka za citatelje je, nikad ne odustajte od svojih snova, trudite se i ulazite u sebe i zivot ce vam to vratiti, radite sve kaj je potrebno da dobijete ono sto zelite i uvjek vjerujte u sebe. 14.3 se vidimo u Celju obecajem vam jako dobru borbu.
Hvala i sretno

Milan Krušič

Share this post: