Luka Čož-One man army !

V današnjem razgovoru vam predstavljamo mladeniča ,ki je vso svojo športno pot delal tako rekoč sam brez pomoči in nasvetov,Luka Čož je tako rekoč ONE MAN ARMY ,je človek ,ki si nedvomno zasluži spoštovanje, za vsa ta leta trdega dela in odrekanja,pa vendar je navkljub vsem težavam v sebi ohranil tudi tisto človečnost,ki ga krasi in ga zaznamuje kot človeka in borca.
Predstavlja se vam Luka Čož !

Lep pozdrav Luka ali se lahko predstaviš našim bralcem?
Živjo, sem Luka star sem 27 let prihajam iz Trbovelj.
Kako in kje si prišel prvič v stik z borilnimi veščinami?
Že dolgo nazaj ko je Goran Mlinar organiziral prvi MMA dogodek v Trbovljah, to me je tako navdušilo, da sem začel z prvimi resnimi koraki ter začel trenirati.
Nedavno si se vrnil iz Amerike kjer si treniral, ali nam lahko zaupaš tvoj pogled oziroma razlike med treningi tam in pri nas ?
Razlika je očitna že samo v tem da je tam dosti več ljudi na treningih vsi trenirajo tako rekoč od malih nog, sparinge imajo 3x na teden in seveda vsako rundo spariraš z drugim borcem ter se tako lahko veliko naučiš in napreduješ. Vsi si med seboj pomagajo, ker se trener enostavno ne more posvetiti vsakemu posebej zato,si potem tudi borci ogromno pomagajo med seboj se popravljajo ter si svetujejo.

Tvoji cilji v nadaljevanju kariere?
Treniral bom kot vedno predvsem zase in svoje veselje, ker je to enostavno moj način življenja, glede nastopov pa ne morem za naprej nič obljubiti ,vendar kot pravim enkrat borec vedno borec .

Kje treniraš in kako poteka tvoj dan ,ko se pripravljaš na nastope?
Zjutraj ob 5:00 vstanem, pozajtrkujem, in se odpravim v službo,domov pridem ob 18:00 ter se pripravim za trening, od 19:00 – 21:00 in to počnem vsak dan ne glede ali se pripravljam na nastop ali ne .

Kje se vidiš v prihodnosti še vedno v športu ali pa se boš posvetil drugim stvarem?.
Še vedno se vidim v tem športu ,vendar ne morem z gotovostjo trditi ,da bom tudi nastopal trenutno se posvečam boksu .
Še vedno treniraš sam, ali se v prihodnosti nameravaš pridružiti kakšnemu klubu ?
Vsekakor se bom pridružil klubu, ravno sedaj se dogovarjam o tem,sam pa več ne mislim trenirati, ker sem v Ameriki zelo hitro napredoval,ko sem treniral z drugimi za razliko od prej kjer sem se vrtel v začaranem krogu
Doživel si nekaj težkih porazov pa vendar vsi, te poznamo kot nepopustljivega in vedno znova nas navdušiš ,ker se enostavno ne predaš in se boriš do konca ,kje jemlješ motivacijo po vsem tem za treninge ter nove nastope ?
Toliko časa sem posvetil temu športu, mogoče ne tako kvalitetno kot drugi,zaradi vseh obveznosti drugje ter slabih pogojev za treninge,da mi je vse to nekako zlezlo pod kožo in je postalo del mene. Težko je vstati po borbi ker si razočaral predvsem samega sebe…vendar menim da bi resnično izgubil ,če bi zaradi poraza odnehal. Veliko se moram se naučiti in najboljša šola je na ringu kjer kaj hitro ugotoviš kaj in kako je na stvari.

Tvoja najtežja borba v tvoji karieri do sedaj?.
Zame najtežja borba je bila z Arbi Mezdihovim,kjer mi enostavno ni šlo vendar tudi na ta nastop sem ponosen nikoli poraz samo lekcija.
Tvoji občutki ob prvi zmagi in kje je bila
Prva zmaga je bila moja prva borba v Italiji, občutki pa so bili pa fenomenalni in res ta zmaga mi je dala zagon za v naprej.
Katera borba ti je ostala najbolj v spominu?
V bolečem smislu vsekakor borba z Arbijem, Najbolj pa sem bil vesel in ponosen na zmago na Challengerju 2 kjer sem zmagal doma pred domačim občinstvom in občutki so bili res fenomenalni.
V Zasavju smo imeli zelo razvito sceno borilnih veščin kako je sedaj ko je vse nekako potihnilo ?
Ja včasih so bili v Trbovljah zelo dobri eventi potem pa je vse skupaj potihnilo. Ne vem zakaj, ker sem samo borec mislim pa, da bi moral to vprašati koga drugega.

Vsak borec ima nekega vzornika ali športnika, ki ga navdušuje. Kdo so tvoji vzorniki?
Najbolj mi je pri srcu Buakaw,potem pa so tu še Anderson Silva, Wanderlei Silva,Cain Velasquez.

Ali imaš že dogovorjen nov nastop in kje?
Za nov nastop še nisem pripravljen in dogovorjen saj po moji zadnji borbi v Ljubljani nisem treniral,ker sem potreboval regeneracijo zaradi potovanja,iz Amerike saj sem skoraj iz letališča po napornem potovanju stopil v ring. Veliko se je zgodilo v tako kratkem času in potrebujem malce časa da se posvetim tudi stvarem okoli sebe .

V svoji karieri si doživel veliko lepega, ali bi sedaj, če se ozreš nazaj, karkoli spremenil in se odločil drugače?
Težko je reči, da bi kaj spremenil, če bi spremenil bi vsekakor to ,da bi že od samega začetka treniral v klubu,pa vendar nič ne obžalujem kajti potem ne bi spoznal in srečal mnogih prijateljev,ki so mi skozi vsa ta leta stali ob strani in mi nesebično pomagali,pa vendar ne obžalujem nič in ponosen sem da je tako.
Tvoj moto v življenju je ?
Da v najtežjih trenutkih pomisliš na najsvetlejši trenutek, never give up!

Sporočilo prijateljem in podpornikom ?
Hvala vsem ki me podpirajo skozi vsa leta, Vsem želim pa srečno novo leto!!! Love you all, Cozy out and over!!! 

 

afc 6 fights 408 DSC_0006 DSC_0286

Share this post: