Lemmy THE DOG Krušič odhaja ..Intervju

Lemmy THE DOG Krušič odhaja…

Vsak, ki spremlja slovenske borilne veščine je že slišal za slovenskega borca Lemmya The Dog Krušiča,je lastnik enega najboljših scorov na Balkanu .Sedaj pa se je odločil svojo športno pot nadaljevati v Avstriji in se tudi tam dokazati, kot izvrsten borec kar tudi je.Lemmy je v svoji karieri nanizal 12 zmag in le 2 poraza je bivši šampion AFC  Organizacije .V svoji karieri je doživel veliko vzponov in le malo padcev ,še preden nam pobegne v Avstrijo smo ga ujeli na pripravah v Ljubljani na krstni nastop v MIX FIGHT NIGHT v Avstriji,da misli skrajno resno je pokazal že s tem da nastopa na eventu v Avstriji kot član Avstrijskega HAPPY FIGHT Teama iz ENNSA,še vedno pa ostaja član enega najboljših klubov pri nas UFK RUPA .

Pozdravljen Lemmy
Lemmy:
Lep pozdrav vsem bralcem vašega portala

Ali se lahko predstaviš?
Lemmy:
Sem Lemmy Krušič prihajam iz  Ljubljane in borim se v disciplini MMA .

Kdaj si se začel ukvarjati z MMA?
Lemmy:
Z MMA sem se začel ukvarjati pred približno 6 leti v klubu Ultimmate Academy v Šiški,kjer sem prejel osnovno znanje. Odločitev za ta šport pa je bila dokončno sprejeta, ko sem si ogledal enega izmed WFC turnirjev.

Tvoj prvi nastop in prva profesionalna zmaga je bila v Brežicah proti kar 13 kg težjem nasprotniku. Povej kako je prišlo do te tvoje odločitve, da se boriš proti tako težjemu nasprotniku od sebe?
Lemmy:
Sprva sem na to tekmovanje v Brežice odšel kot corner man prijatelju Milanu Perišiču in ko je imel na uradnem tehtanju kilogram preveč je borec iz Hrvaške odklonil boj z njim pa sem se ponudil jaz in že po minuti zabeležil svojo prvo profesionalno zmago v karieri. Katera mi je dala zagon v naprej.

Tvoji občutki ob prvem porazu ?
Lemmy:
Ne vem, bil sem razočaran sam nad seboj dosti pa je k mojemu porazu doprinesla tudi menjava nasprotnika 14 dni pred bojem. Potrebno se je bilo prilagoditi na menjavo borca in posledično s tem tudi menjavo taktike, ki pa se na žalost ni obnesla. Seveda to niso izgovori, to so dejstva. Antun Račič je bil boljši, močnejši, izkušenejši in športno sem priznal svoj poraz. Sem pa sem s tem porazom pridobil še večjo voljo in željo po dokazovanju v MMA.

Kako si dobil nadimek The dog?
Lemmy:
Že prej so mi prijatelji dali tak nadimek, zaradi moje lojalnosti klubu in ljudem okoli mene potem pa se je to še utrdilo, ko smo naredili ščitnik za zobe za mojo prvo zmago v Brežicah kar v vodi kjer so se kuhale hrenovke.

Kako poteka tvoj dan?
Lemmy:
Ponavadi začnem z treningom že ob 5.30 v Zalogu z Matjažem v M GYM po treningu je čas za šolo kjer obiskujem fakulteto za gostinstvo in turizem. Zvečer pa vsak dan trening rokoborba, jiujitsu, thai box in podobno.

Tvoj meč ki je bil po tvojem mnenju do sedaj najtežji in zakaj?
Lemmy:
Najtežja borba zame je bila z Matijo Blažičevičem na AFC lansko leto. Ne vem, enostavno toliko je bil težji kot jaz, in mi je kar polzel iz rok vsakič ko sem ga zagrabil, tako da sem se ga držal kot klop. Spomnim se, da me je še cel teden potem bolelo vse.

V Italiji si kar 2x zaporedoma slavil proti David Dolceju ki je znan kot trd in nepopustljiv borec ali nam lahko poveš kaj več o tem in kako si prišel do nastopov v Italiji?
Lemmy:
David Dolce ima v Italiji velik renome  zato se je bilo kar težko pripravit na kaj takega, še posebej če veš, da cela dvorana navija proti tebi. Z menoj je v kontakt stopil Dider Leborgne rekoč, da potrebuje sprva borca do 66 nato do 70, vzel sem borbo in vknjižil zmago . Italijanom ni šlo v račun kako to ,da sem ga premagal, ker ne izgledam kot nek idealni borec in so pričakovali lahko zmago Davida. Seveda je k temu mišljenju pripomoglo tudi to, da sem tudi v višino dosti manjši kot on. Ko so mi ponudili rematch v Rimu sem brez oklevanja pristal ter ga po sodniški odločitvi z 3-0 gladko zopet premagal.

Tvoji vzorniki v športu ?
Lemmy:
Včasih sem imel neke idole,vzore in idealne športnike .. bil sem razočaran nad njimi. Zdaj treniram samo za napredek in se posvečam sebi .

In potem pride AFC kjer si že po dobri minuti klonil proti Rajačiču,kako si se počutil ob svojem drugem porazu v karieri in izgubi naslova ?
Lemmy:
Občutki niso bili nič kaj posebni ..poraz sem sprejel in bilo mi je v čast se borit z njim čeprav ni trajalo niti minuto heheh ,naredil sem začetniško napako , ko sem se dvigoval sem roko pustil na njegovem trebuhu in on je to zelo dobro iskoristil. Žal mi je samo to, da ni borba trajala dalj časa in da bi lahko pokazal svoj napredek na drugih področjih … bom drugič obljubim heheh 🙂

Verjetno si želiš rematch ?
Lemmy:
Glede remacha … ne ne zelim si bit se 1x poškodovan hahah 🙂 kar se mene tiče lahko delava remach … ne odbijam nikogar !

Sedaj si večino časa v Avstriji na treningu z Jasminko Cive kako je prišlo do sodelovanja?
Lemmy:
Res je treniral sem pri Jasminki . Jasminka se je oglasila preko facebooka, da bi potrebovala borca, ki bi ji pomagal pri pripravah za KSW in INVICTO. Poklicala me je in kaj hitro smo se dogovorili za sodelovanje ,ki poteka še sedaj in to zelo dobro. Iz dneva v dan  popravlja svojo rokoborbo in ground and pound čeprav je že sedaj vrhunska borka.

Razlike na treningu v Avstriji in pri nas v Sloveniji ?
Lemmy:
Treningi imajo več povdarka na stand upu in brazilski jiu jitsi .. kar se tiče rokoborbe pa  so malce v zaostanku za nami ampak hitro napredujejo tako da bodo kmalu tudi v tem aspektu borbe popolnoma enakovredni našim borcem

Tvoji cilji v naprej ?
Lemmy:
Moj cilj naprej v športu je , da bi napredoval tako kot do sedaj ,da  se vrnem na zmagovalno pot in da, si v Avstriji ustvarim res dobro kariero in kvalitetno življenje .

1.9 se prvič boriš v Avstriji na MIX FIGHT NIGHT ali je nasprotnik znan in kaj pričakuješ ?
Lemmy:
Res je .. prvega septembra se borim v Avstriji . Pripravljen sem dobro , začel sem počasi zgubljati kilograme da ujamen tehtnico . Moj nasprotnik je Ermes Matumona tajski bokser iz Graza , za seboj ima že 7 MMA borb, te borbe žal niso vpisane v Sherdog samo delamo na tem da bodo :). Da ne bo imel kdo kaj kasneje  za pripomnit , kot se je že dogajalo češ ,da si sam izbiram nasprotnike,tega nisem počel nikoli vedno sem vzel  nasprotnika ,ki so mi ga dodelili .Ermes ima tudi nekaj k1 borb , pogledal sem posnetke in  deluje mi fizično zelo čvrst . Stand up ima na višjem nivoju kot jaz … rad gre v izmenjavo udarcev  pomanjkanje znanja pa vidim  v parterju in rokoborbi tako da, se bomo držali tega in to izkoristili v svojo prid ,računam na svojo zmago tako kot vedno.

Kaj lahko pričakujemo od tebe v prihodnje kje boš gradil svojo kariero ?
Lemmy:

V prihodnosti bom gradil kariero v Avstriji  borbe imam zagarantirane na  eventih MIX FIGHT NIGHT ter po Evropi zanimanje zame kažejo tudi v KSW ,boriti se nameravam pod Avstrijsko zastavo kamor se tudi  selim  po novembrskem eventu. Po novem letu bi se pa rad srečal z PHILIPPOM SCHRANZEM in  upam,da bo  končno že sprejel  ta izziv 🙂

Ali se želiš boriti na FFC ?
Lemmy:
Seveda se želim boriti na dogodkih FFC-ja , bili smo že v neki dogovorih ampak nismo prišli daleč,so največja in najboljša organizacija v temu delu Evrope in še vedno pričakujem njihov klic za decembrski event v Ljubljani :),ob tej priložnosti pa se zahvaljujem vsem, ki mi stojite ob strani  , strong.si ,prijateljem in družini ter bralcem portala fight madness 🙂

Hvala lepa za razgovor in veliko uspeha na tvoji športni poti !!!
17594_369119406543669_1882068489_n971070_349200961868847_105055304_n 1005967_369124916543118_1464169551_n971897_10200242677131703_1152212778_n

Share this post: