KUHANI ŠPARGLJI

KUHANI ŠPARGLJI
Za 4 0sebe
500 g špargljev (zelenih ali belih)
3 dl vode
Sol, poper
2 žlici olivnega olja
3 stroki česna
240 g kvinoje
1 čebula
1 žlica kokosovega olja
Postopek:
1. Kvinojo v osoljenem kropu skuhamo do mehkega v razmerju 1:2. ko voda povre, jo odstavimo. V ponvi prepražimo čebulo in ko ta upade, dodamo kuhano kvinojo pražimo par minut nato odstavimo.
2. V drugi posodi v osoljenem kropu skuhamo cele šparglje, ki smo jim pred tem odstranili olesenele dele. Kuhamo jih približno 5- 10 min. Pazimo da se ne bi preveč skuhali in postali preveč mehki. Na se skuhajo »aldente«.
3. V drugi ponvi razgrejemo olje in na hitro popečemo samo napočen česen. Ko ta zadiši, ga odstranimo iz ponve ter na olje položimo kuhane šparglje. Na hitro jih malo popražimo in odstavimo. Postrežemo s kvinojo, tuno iz konzerve in skledo solate po želji.
4. Ravno tako, po istem postopku, lahko pripravimo bele šparglje, morda jih bomo morali minutko dlje kuhati. ko jih damo na odišavljeno olje od česna, jih posipamo s sesekljanim peteršiljem. Poljubno postrežemo. Jaz sem jih pripravila s cvetačnim rižem in veganskim tatarskim biftekom, avokadom, rdečo papriko in s sezamom in z bučnimi semeni. Recepti za cvetačni riž in zaveganski biftek so objavljeni v enem izmed prejšnjih receptov.
Dober tek!
Andreja Krušič

kuhani šparglji (2) kuhani šparglji

Share this post: