Kaj so izdelki Namman Muay?

Kaj so izdelki Namman Muay?

Legendarni izdelki za športnike, ki jih je sloviti boksarski trener zasnoval za svoje tekmovalce pred več kot 60 leti.

“Namman”= liniment / mazivo
“Muay” = boks
“Namman Muay”= boksarsko mazivo

Leta 1937 je v Bangkoku bilo ustanovljeno družinsko podjetje Devakam Apothecary Hall. Njegov ustanovitelj, zeliščar Thongtos Intratat, je imel poleg svoje lekarne ter majhne proizvodnje tudi svoj boksarski klub. V njem so se kalili mnogi vrhunski klasični boksarji med katerimi je najbolj izstopal Pone Kingpetch, ki je postal prvi Tajski profesionalni boksarski prvak po verziji WBC.

Thongtos pa se ni zadovoljil le z uspehi na športnem področju. Več let je namreč vneto iskal načine kako bi svojim borcem pomagal, da bi bili bolje ogreti pred samimi dvoboji. Na ta način je želel omiliti možnost morebitnih športnih poškodb in omogočiti svojem borcem daljšo in uspešnejšo športno pot. Po več neuspelih poskusih je končno uspel namešati popolno mešanico lokalnih zelišč, ki jo je poimenoval “Namman Muay” oziroma “boksarsko mazivo”.

Leta 1963so prvi izdelki uradno prišli na police Tajskih lekarn. Hitro so se izkazali zaučinkovite pri športniki, starostnikih ter pri vseh, ki so imeli težave z omejeno gibljivostjo sklepov. Ta lahko nastane kot posledica starosti v povezavi z dolgotrajnimi ponavljajočih se gibov na delovnem mestu ali pri športu.

Še do nedavnega so mnogi povezovali izdelke Namman Muay izključno s Tajskim boksom. Tekmovalci v Muay Thai-ju (Tajski boks) so jih namreč redno uporabljali pred treningi in tekmovanji. Namman Muay danes ne uporabljali le prvivrženci borilnih veščin temveč jo uporabljajo tudi nogometni in košarkaški klubi, rokoment ekipe, smučarji in tekači.

Kakšna je razlika med oljem in kremo?

Tajska krema in tajsko olje Namman Muay uporabljamo lahko pred ali po športni aktivnosti, vendar obstajajo določena pravila.

Tajska krema Namman Muay je namenjena uporabi po treningu in takrat, ko moramo ublažiti posledice manjših športnih nezgod. Za uporabo kreme predhodno ogrevanje telesa ni potrebno.

Tajsko olje uporabljamo pred športno aktivnostjo ali pri specializiranih športnih masažah. Športni maserji v Sloveniji dobro poznajo delovanje Tajskega olja Namman Muay. Pomembna je le zmerna uporaba in vtiranje izdelka le na manjši del telesne površine.

Strah, da bi izdelki Namman Muay po masaži umazali oblačila je odveč, saj se izredno hitro vpijejo in pustijo kožo nemastno.

Kremo in olje poznam dobro. Obstajajo še drugi izdelki znamke Namman Muay?

Proizvajalec Devakam Apothecary Hall v 2020 pripravlja presenečenje.

S koncem leta proizvajalec pripravlja nekaj novih izdelkov znotraj linije Namman Muay, ki bojo zadovoljili še tako zahtevne uporabnike. Prihaja namreč spray, športni losjoni in hladno topli flajštri ter še nekaj drugih presenečenj.

Kdo uporablja izdelke Namman Muay?

Od znanih športnikov, trenerjev, nogometnih klubov ter tudi vsakdanji ljudje vseh poklicev in družbenih ozadij

Onstran zatohlih boksarskih dvoran in slačilnic profesionalni športnikov, izdelke Namman Muay uporabljajo tudi vsakdanji ljudje vseh družbenih ozadij in poklicev: gasilci, policisti, vojaki, amaterski in profesionalni športniki ter vsi, ki se spopadajo z omejeno gibljivostjo sklepov in mišično utrujenostjo.

Več informacij lahko najdete na spletni strani Evropskega zastopnika Tajske kreme in olja Namman Muay.

Share this post: