Jure Smole Intervju

Na mladih svet stoji govori star pregovor ,no in v tem primeru to definitivno drži ! Jure Smole mlad borec,ki trdno stopa po poti svojega starejšega brata v svetu borilnih veščin,Slovenija ima in lahko računa na svoje mlade upe ,ki že in bodo tudi v prihodnje častno uspešno nosili njeno zastavo širom sveta.Eden takšnih je tudi Jure Smole,ki se vam predstavlja .
1. Kdaj si se začel ukvarjati z borilnimi veščinami?
Z borilnimi veščinami me je najprej seznanil brat Grega, nekje pri desetih letih starosti. Z njegovo pomočjo sem se najprej kar doma naučil osnovne tehnike tajskega boksa. Kasneje pa sem z bratom začel obiskovati treninge v Scorpion gym-u Novo mesto in kasneje v klubu No Fear Trebnje, kjer sem pri štirinajstih letih naredil tudi prvo borbo. Pred kratkim sva, zaradi razpada trebanjskega kluba, z bratom postala člana Yaksha Combat Team-a, kjer trenirava pod okriljem Daria Grilanca.
2. Kdo te je navdušil?
Navdušil me je brat Grega. On je s treniranjem pričel pri šestnajstih letih in kmalu je dobil zamisel, da bi bilo zame pozitivno, če bi se veščin našega športa naučil tudi jaz. Na začetku, kot desetletnik, nisem bil ravno navdušen nad napornimi treningi. Sčasoma, ko sem postajal fizično močnejši, starejši in vedno bolj tehnično podkovan, pa me je vse skupaj začelo veseliti. Danes sem športu predan z vsem srcem.
3. Kaj počneš v prostem času?
Prostega časa žal nimam na pretek. Le ob nedeljah, ko imam edini dan brez treningov. Takrat pa si rad privoščim igranje iger na  Xbox-u ali pa ogled kakšnega dobrega filma, če seveda nimam obveznosti do šole. Ko so vremenski pogoji ugodni, svoj prosti čas rad izkoristim tudi za vožnjo z motorjem.
4. Kako poteka tvoj dan, ko se pripravljaš na borbe?
Med počitnicami ter ob sobotah treniram enkrat do dvakrat dnevno. Običajno pa dan poteka tako, da vstanem ob petih zjutraj in odidem na avtobus ter v šolo. Domov pridem nekje med drugo in tretjo uro popoldne. Najprej se pripravim za naslednji dan šole, kajti želim ohranjati odlični učni uspeh. Če čas dopušča si vzamem kakšno uro časa za popoldanski spanec. Zvečer skupaj z bratom opravim trening doma, ali pa se skupaj odpraviva na trening v Novo gorico, kjer med drugimi perspektivnimi fanti trenirava tudi z Miranom Fabjanom in trenerjem Dariom Grilancem.
5. Tvoj najdražji fight:
Borbe do sedaj so mi služile in mi služijo predvsem za nabiranje izkušenj. Sam sem zato mnenja, da za enkrat ni borbe ki bi jo posebej izpostavljal. Zame najdražje borbe še prihajajo!
6. Tvoji načrti za prihodnost:
Na žalost se nikoli ne ve, kaj bo prinesla prihodnost. Moj načrt je predvsem da vztrajam, da iz vsake pozitivne ali negativne stvari poizkušam izvleči kar se da največ. Cilj je, da si naberem čim več izkušenj v ringu ter potrpežljivo čakam na svojo priložnost. Upam, da me nekega dne ta vztrajnost, izkušnje in potrpežljivost popeljejo do čim večjega uspeha.

7. Tvoj največji vzornik:
Moj največji vzornik je seveda moj brat Grega. On je tisti, ki me vedno podpira,  pomaga in mi daje nasvete. Če ne bi bilo njega, bi bilo moje življenje popolnoma drugačno in zato sem mu vsako sekundo življenja hvaležen za vse. Vedno se bom trudil, da mu pomagam po najboljših močeh, da tudi on uresniči svoje cilje. Kar se tiče svetovne scene in ostalih borcev, pa mi je najbolj pri srcu Buakaw Banchamek. Vedno uživam ob gledanju njegovih borb in mislim, da na Youtube-u ni videa oziroma njegove borbe, ki je ne bi gledal.
8. Vemo, da je na SLO sceni stanje katastrofalno. Povej nam, kaj bi ti storil, da se nivo dvigne?
Jaz pri sedemnajstih letih in trenutnih osemnajstih oddelanih borbah čutim, da za enkrat še nimam pravice niti znanja pa tudi izkušenj, da govorim ostalim kako oz. na kakšen način se v tem športu vodi ali dela v zvezi. Moja naloga je za enkrat  predvsem, da se trudim biti kar se da uspešen, da čim dlje vztrajam v tem športu kot tekmovalec, da opazujem delo drugih in si tako naberem čim več izkušenj, da bom lahko nekega dne jaz pripomogel k izboljšanju stanja tega športa pri nas.

9. Navkljub težavam, ki pestijo borce še vedno vztrajate in si tako rekoč plačujete vse sami. Kje najdeš motivacijo, da nadaljuješ in se ne predaš?
Težave nastanejo pri vsaki večji stvari, ki se je lotimo v življenju. A pri vsaki stvari moramo poiskati pozitivne točke, ki nas bodo prisilile da misli usmerimo stran od slabih in se osredotočimo na cilj. Ko se pri športu enkrat usmerimo v tekmovalne vode, nas ta prisili v zdrav način življenja. Trening ter želja po dobrem rezultatu postaneta bolj pomembna od katerekoli druge zabave. Ker imam željo, da se izkažem v športu, imam potem avtomatično tudi željo, da se izkažem na vseh področjih in se tako bolj trudim tudi v šoli. Poleg vsega tega, pa s pomočjo športa srečujem veliko pozitivnih in negativnih oseb, ki me učijo, komu smem in komu ne zaupati. Zaradi športa sem obiskal tudi že veliko krajev v različnih državah, ki jih brez športa verjetno nebi nikoli videl.

10. Sporočilo tvojim navijačem, podpornikom, sponzorjem:
Moj načrt je, da se postopoma razvijam in mislim, da trenutno pri osemnajstih amaterskih borbah nisem na nivoju da bi imel trume navijačev. Zato se bom trenutno raje zahvalil vsem fantom v klubu Yaksha Combat Team-a za pomoč pri treningu. Predvsem Miranu Fabjanu za vse koristne nasvete, ki jih je vedno pripravljen deliti z mano in pa seveda trenerju Dariu Grilancu, za vsak odlično opravljen trening ter ves trud, ki ga vlaga vame. Kar se tiče mojega brata Grege, pa na žalost ni besed, ki bi mi omogočale, da se mu ustrezno zahvalim in pokažem svojo hvaležnost za njegov trud in zaupanje vame. Upam le, da bo najina bratska naveza trdna skozi vse življenje in bova skupaj dosegala vrhunske rezultate na vseh področjih. Kar pa se tiče sponzorjev, pa se moram trenutno zahvaliti le svojemu očetu in materi. Ona dva sta tista, ki me finančno podpirata ter mi omogočata vse nastope in treninge, hkrati pa me podpirata tudi s svojo navzočnostjo pri številnih tekmah in zaradi tega se jima iz srca zahvaljujem. Ne smem pa pozabiti na še eno posebno osebo v mojem življenju, ki me ves čas podpira in mi stoji ob strani. Rad bi se zahvalil svojemu dekletu, Patriciji Meglič, za vso podporo in sproščujoče ter prijetne trenutke v življenju. Najlepša hvala pa seveda tudi Milanu Krušiču in ekipi Fight Madnessa za priložnost, da se predstavim! FIGHT MADNESS 4 LIFE 

541435_462585050421372_510114397_n

420856_3027903169099_690947392_n

Share this post: