Intervju:Klemen Kukovičič

Lep pozdrav Klemen

Kako in kje si prišel v stik z borilnimi veščinami?
Pred dvemi leti sem slišal za ustanovitev Društva tajskega boksa Senovo v mojem domačem kraju. Zaradi zanimanja za nov šport sem se včlanil v društvo, nakar je iz zanimanja nastala strast do tega športa.
Kje treniraš in kako poteka tvoj dan, ko se pripravljaš na boje?
Treniram v Društvu tajskega boksa Senovo. Treningi potekajo normalno – ogrevanje, shadow boxing, vreča, fokuserji s trenerjem. Posebnih priprav za boj nimam. Pred borbo s trenerjem preučiva nasprotnika in tako pripraviva taktiko.
Tvoja najtežja borba v tvoji karieri do sedaj?
Moja najtežja borba je bil moj prvi fight. Prisotna je bila trema, ker sem prvič stopil v ring in nastopil kot domačin pred domačim občinstvom.
Tvoji občutki ob prvi zmagi, in kje je bila?
Občutek po težki borbi jebil res neverjeten, predvsem zarto, ker je bila borba v mojem domačem kraju (Senovo Fight Night 1).
Vsak borec ima nekega vzornika ali športnika, ki ga navdušuje. Kdo so tvoji vzorniki?
Seveda. Moj največji vzornik v tem športu je Giorgio Petrosyan.
Ali imaš že dogovorjen nov nastop in kje?
Za moje nastope se ne odločam jaz, temveč moj trener, tako da trenutno ni znan točen datum. Z zagotovostjo pa vem, da Društvo tajskega boksa Senovo prireja v poletnih dneh SFN 3, na katerem pa bom definitivno nastopil. Priprqvljen sem pa na vsako borbo, ki sledi.
Tvoji cilji v nadaljevanju kariere?
Moji cilji so zaenkrat pridno trenirati, in z vsako novo borbo nabirati nove izkušnje ter postajati vedno boljši. Želim si počasi zastavljati vedno višje cilje.
V soboto si dosegel dvanajsto zaporedno zmago. Tvoji občutki ob tem?
Občutki so bili fenomenalni, super je bilo nastopiti zopet pred domačim občinstvom, ter polno dvorano. Seveda se pa kljub vsem zavedam, da bom z vsako naslednjo borbo prejel vedno težjega nasprotnika, na katerega se pa maksimalno pripravim.

Kaj počneš v prostem času?
Prostega časa skorajda nimam, obiskujem pa srednjo šolo, za katero me podpira tudi moj trener. Ostali čas je namenjen treningom.
Kako premaguješ tremo pred nastopi, če jo sploh imaš?
Tremo premagujem s pripravljanjem na borbo in pogovori s trenerjem – tako pridem v borbo bolj samozavesten.
Društvo tajskega boksa Senovo mi vedno nekako delujete kot družina. Kako se ti počutiš v družbi soborcev, ter trenerja Denisa?
V društvu resnično prevladuje nekakšen «družinski duh«, saj imamo en do drugega prijateljski ter spoštljiv odnos. Trener Denis Roj posveča ogromno časa vsakemu posamezniku in skrbi, da smo vsi med seboj povezani.
Še sporočilo našim bralcem :
Moj moto: winners never quit and quitters never win. Najprej bi se rad zahvalil Fight Madness-u za intervju. Zahvaljujem se tudi trenerju Denisu Roju, ter vsem, ki me podpirate.

SFN 2 Knuplež 3716SFN 2 Knuplež 3672

 

Share this post: