Intervju: Borut Turk

V tokratnem razgovoru se vam predstavlja mladi slovenski up Borut Turk.

Lep pozdrav Borut , kdaj in kako si prišel prvič v stik z borilnimi veščinami ?
Z borilnimi veščinami sem prišel v stik pred 10 leti. Rad sem gledal borilne športe nato pa sem se odločil, in se prijavil na tajski boks.
Naslednjo soboto nastopaš na Ptuju,kako potekajo priprave na tvoj nastop?
Tako je. V soboto stopim ponovno v ring po dolgi pavzi zaradi poškodbe. Borim se proti mlademu ter trdemu Blažu Kožarju, borba bo zelo zanimiva in obljubljam vam atrakcijo.
Kje ter s kom se pripravljaš ?
Priprave potekajo po načrtih in gredo počasi h koncu. Komaj čakam ter se veselim borbe.
Pripravljam se v Akademiji tajskega boksa Scorpion gym v Novem mestu pod taktiko trenerja Iztoka Vorkapića. Pripravljam se skupaj z ostalimi fanti v gymu na pomoč pa sta mi pristopila oziroma pričel sem sodelovati z bratoma Smole, ki se jima ob tej priložnosti zahvaljujem za ves njun trud.
Tvoja najtežja borba v tvoji karieri do sedaj?
Moja najtežja borba je bila seveda takrat, ko mi je umrl oče,zame je bila ta borba težka predvsem iz psihičnega vidika saj sem nastopil le teden dni kasneje, boril pa sem se za naslov prvaka lige.
Tvoji občutki ob prvi zmagi, in kje je bila?
Ob moji prvi zmagi sem se počutil odlično ter ob enem dobil motivacijo za naprej kot vsak mladi borec, prva zmaga pa je prišla na nastopu v Novi Gorici.
Vsak borec ima nekega vzornika ali športnika, ki ga navdušuje. Kdo so tvoji vzorniki?
Seveda imam vzornike to so: G. Petrosyan, Buakaw, Nathan Corbett
Tvoji cilji v nadaljevanju kariere?
Moji cilji v nadaljevanju kariere so , da se vrnem po poškodbi v tekmovalni ritem ter nadaljujem uspešno in brez poškodb.
Kaj počneš v prostem času?
Prostega časa imam zelo malo saj hodim v službo in takoj na trening je zelo naporno ampak ko imaš nekaj rad je vse lažje, ko pa uspem najti nekaj prostega časa pa se posvetim prijateljem, grem v naravo ter kakšen izlet.
Kako premaguješ tremo pred nastopi, če jo sploh imaš?
Trema pred borbo je vsekakor dobrodošla ampak v mejah normale, kot vsak borec jo imam tudi jaz .Pred nastopom se v garderobi posvetim predvsem nastopu kjer skušam prikazati sebe v najboljši luči.
Še sporočilo našim bralcem :
Pridite na Ptuj podprite svoje borce in uživajte v naših nastopih !
Hvala Fight Madnessu za intervju .

Srečno naprej Borut !

10917284_905880046138100_7933457625620649571_n
Milan Krušič

Share this post: