Intervju : Alen Štritof

Nedavno tega sem se odpravil po opravkih na dolenjsko in kot je to pri meni že v navadi vedno srečam kakšnega prijatelja, ki me povabi na kavo.
Tokrat je usoda namenila, da mi je pot prekrižal Alen Štritof, beseda je dala besedo in nastal je tale zanimiv pogovor…

Pozdravljen Alen, za začetek nam povej, kako poteka rehabilitacija po operaciji kolena, treningi in kdaj se nameravaš vrniti v ring?
Živjo Milan, najprej bi se ti zahvalil za intervju in pohvalil tvoje delo, katerega odlično opravljaš in s tem pomagaš rasti našemu športu, hkrati pa bi še pozdravil vse bralce Fightmadness portala. Rehabilitacija kolena poteka odlično, treniram pod nadzorom Mateja Dremlja, kateri je zame eden izmed najboljših trenerjev in prav zaradi njegovega znanja, strokovnosti mu lahko 100% zaupam in zato hitreje napredujem v vseh segmentih.
Če bo vse še naprej potekalo po mojih planih, se v ring nameravam vrniti septembra.

Povej nam malo več o prireditvi ki jo pripravljaš 23.4.2016?
Prireditev bo potekala skozi cel dan, saj bo to 2. krog Državnega prvenstva v kickboksu pod okriljem Kickboxing zveze Slovenije, hkrati pa ob 20.00 sledi večerni spektakel Trebnje FightNight 2, na katerem bomo imeli tako amaterske kot profesionalne borbe. Moj cilj je še 1x več predstaviti borilne športe širši publiki, da vidi, da je to zahteven šport, za katerega je ravno tako potrebno nepredstavljivo veliko odrekanja, treningov,..hkrati pa so lahko borilni športni odlična popotnica za razvoj, življenje posameznika. Na sami prireditvi bomo tudi predstavili naše delo z mlajšimi in ženskami v kratki predstavitvi, da si bodo ljudje dokončno razbili stereotipe o nas kot samo pretepačih.

Kakor slišimo to ni tvoja zadnja prireditev?

Seveda ne, moj cilj je vsako leto organizirati vsaj 1 ali 2 borilni prireditvi v Trebnjem, poleg tega pa imam v planu organizirati tudi več dobrodelnih prireditev. Letos se bom prvič preizkusil tudi v organizaciji dogodka Urbani gladiator Trebnje, prireditev družabnega značaja, kjer tekmovalci ekipno premagujejo ovire na različni dolžini tras, ki si jih izberejo. Prireditev ni tako tekmovalnega značaja, pač pa bolj »teambuilding« varianta, kar je meni kot »vodjisvoje ekipe« zelo pomembno in na kar polagam veliko pozornosti.

Povej nam malo več o »svoji ekipi«?

V prejšnjem vprašanju sem imel v mislih svoje tekmovalce in vse ostale člane iz Klub borilnih veščin FearlessFighters katerega sedaj vodim že dobri 2 leti in pol. Jaz mislim, da mora biti na prvem mestu pošten odnos, dobro vzdušje, da lahko ekipa oz. družba dobro funkcionira. Na koncu dneva vidiš, da ni pomembnega nič drugega, kot ljudje, ki te obkrožajo, saj je v dobri družbi, v pozitivnem okolju vse lažje. Seveda pa ne smem pozabiti tudi na svoje najbližje – družino, punco Damjano in prijatelje, brez katerih bi marsikdaj kaj ostalo nemogoče, tako da hvala še 1x vsem, ki so ljudje v pravem pomenu besede!
Top gym – tvoj novi projekt?
Ja, kaj naj rečem? To so bile moje sanje, sedaj jih moram samo še »pametno odsanjati«. Odpiram svoj športni center v Trebnjem, v katerem se bom trudil, da opravičim ime TOP gym. Potrudil se bom, da v Trebnjem ustvarim nekaj novega, nekaj, kar menim, da potrebuje vsak človek in to je vsaj malo zdrave rekreacije, gibanja za bolj kvalitetno življenje. V telovadnici bom predajal svoje znanje(katerega sem pripravljen nadgrajevati, se učiti, saj sem mnenja, da sem šele na začetku svoje trenerske poti) na vsakega, mu pomagal pri njegovi športni poti, rekreaciji oz. na vseh področjih, katerih pač lahko.
V centru bo dobrodošel vsak ki si želi gibanja, imeli bomo programe tako za najmlajše kot tudi za najstarejše. S svojo ekipo bomo nudili vodene vadbe, možnost samostojne vadbe, individualnih treningov, treninge v manjših skupinah, jutranjo vadbo, treninge borilnih športov, masaže.. Kaj več, pa naj zaenkrat ostane skrivnost do pričetka obratovanja, ki bo 2.5.2016.

Tvoji načrti za prihodnost?
Kot sem povedal že v prejšnjih odgovorih, si želim še naprej tako dobre družbe okrog sebe, uspešno voditi svoj klub oz. športni center, čim večkrat preizkusiti v ringu, organizirati čim več prireditev,..

Hvala za pogovor Alen in komaj čakamo, da se vidimo na prireditvi 23.4. v Trebnjem na državnem prvenstvu KBZS in večernem delu Trebnje FightNight 2!

Milan, hvala tebi in lep dan vsem, ki to berete 😉

11156314_902672003125571_1059032174277894837_n

 

Share this post: