Gregor Kek : Upoštevajte navodila ter ostanite zdravi!

Lep pozdrav Gregor kaj zate osebno pomeni novonastala situacija in kako se ti spopadaš s tem ?
Zdravo Milan ter pozdravljeni tudi vsi bralci portala Fight madness. Novonastala situacija zame pomeni čas, za početje in izdelavo stvari, katere sem pred tem odrival na pozneje. Je pa bilo v prvem tednu kar malo čudno, saj mi je kar naenkrat ostalo dovolj časa za sprehode v naravo in brez hitenja po opravkih.
Mnogi znani športniki so prilagodili svoje treninge kako si se prilagodil ti ?
Ravno tako kot večina športnikov, imam tudi sam sedaj prilagojene treninge doma. Na začetku vsakega tedna dobim program treningov, katerega sestavi moj trener Alen Štritof. Treningi predstavljajo predvsem S&C treninge s kettlebelli, stand up shadow tehnike in tehnike na vrečo ter bjj/wrestling/judo drile.

13087499_1034373326611038_8752501729586778325_n
Tvoje videnje Corona virusa in kako naprej ?
Nujno potrebno je, da se upoštevajo vsi mogoči ukrepi zaščite saj s tem lahko zmanjšamo nadaljne širjenje virusa. Menim, da bi to obdobje lahko trajalo še kar nekaj časa in si bo potrebno delo prilagoditi, saj bo drugače padec gospodarstva prevelik. Kar se tiče borilnih eventov, v kolikor se situacija še kar nekaj časa ne umiri, bi lahko dobili manjše PPV evente večjih organizacij, s po le-nekaj borbami, brez gledalcev, s katerimi bi se število vpletenih ljudi bistveno zmanjšalo.
Kakšni občutki so te prevevali ob odpovedi tvojega nastopa na Trebnje fight night ?
Ob odpovedi sem bil precej razočaran, saj sem se prihajajočega nastopa zelo veselil, vendar je v dani situaciji to edina prava odločitev. Verjamem da, ko se stanje malo normalizira, bo možnosti za nastop še veliko ter ravno tako težko pričakujem sedaj že tradicionalniopen air event v Trebnjem konec avgusta.

13094128_1030377497010621_3563859525883396579_n
Kako si ti prilagodiš dan v samo izolaciji ?
Klasičen dan v izolaciji seveda začnem z dobrih zajtrkom, nakar sledi nekaj opravil na računalniku in dopoldanski trening. Po treningu je načeloma čas za kosilo, razno delo na računalniku ter sprehod in opravila zunaj. V večernem času sledi še raztezanje, večerja in ogled dobrega filma/serije.
Kaj zate pomeni tako dolga pavza brez tekmovanj ?
Vsako takšno daljšo pavzo brez tekmovanj, pa naj bo to zaradi poškodb, virusa ali drugih dejavnikov, jemljem kot dodaten čas v katerem se imam možnost dodatno izboljšati in napredovati ali pa naučiti nekaj novega.
Kaj meniš o tem da nekateri ne jemljejo dovolj resno vsega skupaj ?
Menim, da je takšno početje skrajno ne odgovorno saj s tem uničujejo delo vseh, ki se trudijo za zajezitev virusa ter s tem samo podaljšujejo čas ukrepov, ki so posledica takšnega početja.
Sporočilo našim bralcem ?
Upoštevajte navodila ter ostanite zdravi!
Hvala za razgovor in srečno
Milan Krušič

Share this post: