Glory 60 ekskluzivno na Fight Channel PPV-u!

Elitna kick-boksing promocija Glory sa svojim se 60. izdanjem vraća u Lyon. Priredbu će predvoditi francuski duel u velter kategoriji u kojem će bivši prvak Cedric Doumbe odmjeriti snage protiv Jimmyja Vienota. U sunaslovnoj borbi francuski veteran Stephane Susperregui obračunat će se s jednim od najvećih potencijala u poluteškoj diviziji, Donegijem Abenom. U ring će ući i bivši izazivač u srednjoj kategoriji Yousri Belgaroui koji traži povratak na pobjedničke staze!

Glory 60 pratite u izravnom prijenosu u subotu 20. listopada od 21:00h ekskluzivno na Fight Channel PPV-u!

Bivši prvak Doumbe protiv Vienota

Cedric “The Best” Doumbe (69-6-1, 41 KO, 7-3 Glory) se prvotno trebao obračunati s prvakom velter divizije Harutom Grigorianom u meču u kojem bi imao priliku vratiti titulu u svoje vlasništvo. No Grigorian je nažalost zbog zdravstvenih problema u zadnji čas morao otkazati nastup u Lyonu. Tako ćemo susret ove dvojice brutalnih nokautera gledati neki drugi put, kada će Doumbe dobiti priliku za napad na pojas. Umjesto aktualnog prvaka, u glavnu borbu je uskočio 23-godišnji francuski velteraš Jimmy Vienot (61-15, 33 KO, 0-2 Glory).

Doumbeovu vladavinu velter kategorijom je prošle godine prekinuo Murthel Groenhart podijeljenom sudačkom odlukom na Glory 44 priredbi. Francuski borac kamerunskog podrijetla je od gubitka titule odradio četiri meča u kojima je tri puta izašao kao pobjednik, a u zadnja dva je slavio prekidom. Prvi je bio Thongchai kojeg je nokautirao u samo 33 sekunde, a u posljednjem je nastupu tehničkim nokautom u drugoj rundi zaustavio Alana Scheinsona.

Vienotu će ovo biti najveći ispit u karijeri i prvi event na kojem će biti u glavnoj ulozi. Glory debi odradio je upravo u Lyonu prošle godine kada je od njega bio bolji Alim Nabiyev. U idućem nastupu također je upisao poraz podijeljenom sudačkom odlukom protiv Eyevana Danenberga. Može li ovaj muay thai majstor iznenaditi bivšeg prvaka, doznat ćemo u subotu!

Francuski veteran protiv nizozemske kick-boksing nade

A prije meča za titulu vidjet ćemo još jedan okršaj dva nokautera. U sunaslovnoj borbi u meču u poluteškoj kategoriji susrest će se francuski K-1 i Muay Thai prvak Stephane “Ippo” Susperregui (48-5-2, 27 KO, 0-1 Glory) i mlada kick-boksing nada Donegi Abena (9-1, 0-0 Glory). Susperreguiju će to biti povratak u Gloryjev ring u kojem je nastupio 2013. godine, no u debiju je poražen nokautom od Danyja Ilunge. U profesionalnim je vodama od 2008., a u 55 mečeva ubilježio je samo pet poraza.

20-godišnjem Abeni ovo će biti prvi nastup pod okriljem Gloryja, a dolazi kao jedan od najvećih potencijala u poluteškoj diviziji. Trenira u slavnom nizozemskom Mike’s Gymu, a svakako valja podsjetiti i na njegove impresivne nastupe u FFC-u gdje je u dva nastupa ubilježio dvije pobjede nokautom u prvoj rundi.

Belgaroui traži iskupljenje

Bivši izazivač Yousri Belgaroui (24-4, 12 KO, 5-3 Glory) vraća se u ring nakon teškog poraza nokautom na Gloryju 55. To je ujedno bio i Belgarouijev drugi poraz od trenutnog prvaka Alexa Pereire i drugi neuspjeli pokušaj da se dočepa Gloryjeve titule u srednjoj diviziji.
Povratak na pobjedničke staze tražit će u meču protiv francuskog borca Yassinea Ahaggana (33-6, 22 KO, 1-0 Glory) koji je debitirao na posljednjoj Gloryjevoj priredbi u Lyonu. Tada je upisao pobjedu protiv Maxima Vorovskog.

Večer donosi i ženski okršaj u superbantam diviziji između Šveđanke Sofije Olofsson (48-7, 24 KO, 0-1 Glory) i Francuskinje Cindy Silvestre (26-15-1, 0-0 Glory), a program će otvoriti meč u perolakoj diviziji, ujedno i francuski okršaj između dvojice top 10 boraca u toj kategoriji. Abdellah Ezbiri (45-13-1, 13 KO, 2-2 Glory) će u svome gradu Lyonu dočekati Victora Pinta (76-29, 23 KO, 3-3 Glory).

Glory 60 pratite u izravnom prijenosu u subotu 20. listopada od 21:00h ekskluzivno na Fight Channel PPV-u!

Glory 60

Cedric Doumbe vs. Jimmy Vienot
Stephane Susperregui vs. Donegi Abena
Yousri Belgaroui vs. Yassine Ahaggan
Sofia Olofsson vs. Cindy Silvestre
Abdellah Ezbiri vs. Victor Pinto

Share this post: