GAŠPER VESENJAK ODLIČEN TRETJI!

 
Med 13. in 15. septembrom 2019 je v bližnjem Varaždinu na Hrvaškem, potekal svetovni pokal WMAC World Martial Arts Games 2019 v borilnih športih, katerega se je v disciplini K-1 rules udeležil tudi član Kung fu kluba Ptuj Gašper Vesenjak.
Turnirja se je udeležilo preko 500 tekmovalcev iz vsega sveta.
Gašper, ki je na svetovni pokal odpotoval v spremstvu trenerja Karla Šauperl, bi se moral boriti v kategoriji -85 kilogramov, vendar so ga organizatorji iz neznanega vzroka registrirali v težko kategorijo + 90 kilogramov.
Ker spremembe na kraju dogodka niso bile več možne, je padla odločitev, da bo Gašper stopil v ring, pa čeprav kar dve težnostni kategoriji više od tiste, v katero je bil prijavljen.
”Veso” je na tekmovanje odpotoval dobro pripravljen, kar se je poznalo v njegovem četrtfinalnem dvoboju, kjer se je tako-rekoč ”sprehodil” skozi nasprotnika iz Madžarske, ter gladko zmagal po točkah.
V polfinalnem obračunu si je stal nasproti z borcem iz Senegala Melvin Manu, ki pa je nastopal pod Češko zastavo.
Polfinalni dvoboj je Gašper začel nekoliko zadržano in z mogoče malo preveč ”rešpekta” proti odličnemu in izkušenemu borca, ki slovi kot ”knockouter”.
Prva runda je tako zaradi večje aktivnosti pripadla nasprotniku, v drugi in tretji rundi pa je Gašper krenil na vso moči…
Dvoboj je bil, kljub očitni razliki v teži borcev, izredno napet in zelo izenačen na vseh sodniških karticah, oba borca pa sta imela svoje priložnosti…
Na koncu je presodila uvodna runda dvoboja in tako je Gašper svoj polfinalni obračun na tem svetovnem pokalu izgubil s tesnim rezultatom 2:1 (dva sodnika sta dosodila zmago nasprotniku, eden pa Vesotu).
Vesenjakov nasprotnik iz polfinalnega dvoboja je potem v finalnem dvoboju proti nasprotniku iz Bolgarije zmagal s klasičnim knockoutom v prvi rundi, kar je tudi pokazatelj, da je Gašper s tem kvalitetnim borcem oddelal odlično borbo.
Časa za počitek ni, saj se je Gašper Vesenjak iz tekmovanja vrnil brez kakršnihkoli poškodb in tako že prihodnji vikend potuje na Balkansko prvenstvo v ”kung fu sanda” borbah – kitajski kickboks, kjer so dovoljeni vsi ročni in nožni udarci ter vsa metanja, ki bo v se odvijalo soboto 21.9.2019 v Srebrenici / BiH.
Svetovnega pokala sta se udeležila tudi Aleš Golob iz Kluba tajskega boksa Ptuj, kateri je po dveh borbah osvojil turnir v kategoriji -81 kg., ter Amar Hodžič iz Sande Teama. Slednji se je boril za naslov evropskega prvaka WMAC organizacije (nevezano na svetovni pokal), a je po sumljivi sodniški odločitvi dvoboj izgubil po točkah.

Share this post: