Gašper Vesenjak odličen drugi v Avstriji !!

 

Izjava trenerja Karla Šauperla :

V soboto 22. septembra se je v avstrijskem mestu Weiz odvijal ”INTERNATIONAL KICKBOXING TOURNAMENT – WEIZ OPEN 2018” na katerem so nastopili borci iz Avstrije, Nemčije, Madžarske, Poljske, Slovaške, Hrvaške in Slovenije.

Barve Kung fu kluba Ptuj je v disciplini K-1, v kategoriji -91 kilogramov, zastopal Gašper Vesenjak.

Gašper je v dvoboje stopil suvereno in takoj na začetku prevzel pobudo. Skozi vse runde je ”vodil igro” in zadeval z lepimi kombinacijami ročnih in nožnih udarcev, ter ni dopuščal nasprotnikom, da razvijajo borbo. Po popolni dominaciji v četrtfinalnem in polfinalnem dvoboju se je tako zasluženo uvrstil v finale turnirja, kjer ga je že čakal izkušeni Trabisch Sebastiani…

Takoj po koncu polfinalnega dvoboja pa šok… oteklina desnega komolca, ki se je večala in neznosna bolečina… Po pregledu poškodbe iz strani uradnega doktorja na tekmovanju in posvetu z njim, je le ta odsvetoval nadaljnje tekmovanje in s tem Gašperjev dvoboj v finalni borbi turnirja.
Ker je zdravje borca na prvem mestu, smo bili tako primorani sprejeti zdravnikovo odločitev in tako Gašper v finalnem dvoboju ni stopil v ring.

Po odličnih borbah se je tako Gašper Vesenjak znova zavihtel na najvišje stopničke in osvojil odlično drugo mesto na tem mednarodnem turnirju v disciplini K.1.

Čestitke Gašper!!!

Na istem turnirju sta na borišče stopila tudi borca iz prijateljskega kluba Muay thai gym Ptuj Aleš Golob in Sven Hameršak, katerima pa je zmanjkalo nekaj športne sreče, saj je bil prvi poražen že v prvem (zelo napetem) dvoboju od resnično kvalitetnega nasprotnika iz Poljske, drugi pa je bil diskvalificiran po sumljivi sodniški odločitvi.

Gremo naprej novim izzivom naproti!!!

Ouuuusssss….

42504753_1994151383939538_1561821761488551936_o

Share this post: