Gašper Kuštrin : Pazite nase in trenirajte!

Lep pozdrav Gašper

Kaj zate osebno pomeni novonastala situacija in kako se ti spopadaš s tem ?
Najprej en lep pozdrav. Kot vse ostale me je ta situacija prikrajšala za marsikaj, se pravi tudi treninge s trenerji in kolegi v prvi vrsti. Ampak je tukaj vsaj ena svetla točka,ta situacija nas je prisilila v to da vsak najde v sebi tisto žilico iznajdljivosti, saj smo omejeni glede prostora, rekvizitov in pomoči kolegov soborcev. Na srečo živimo v dobi informacij in ni ravno neka raketna znanost poiskati na internetu posnetke raznih tehnik, treningov ali se z videoklicem povezati s trenerjem, drugimi športniki in tako sodelovati pri vsemu temu.

Mnogi znani športniki so prilagodili svoje treninge kako si se prilagodil ti ?
Najprej moram priznati da mi gre po eni strani ta situacija kar na roko, saj sem se nekaj tednov pred vsem tem, poškodoval, in praktično obležal za cca dva tedna. Posledično sem moral odpovedati vsaj 2 nastopa, katera se seveda kasneje nista odvila. Vsak ki se je že kdaj s trdimi treningi pripravljal na borbo ve kako težko je sprejeti nekaj takega, situacijo ko si nemočen in moraš enostavno požreti to, da boš preskočil to borbo oz. te bo nekdo zamenjal. Zdaj sem že vsaj 2 tedna v gibanju, večinoma boksam, saj sem še omejen zaradi poškodbe noge, in se ukvarjam s samo rehabilitacijo, s pomočjo fizioterapevtov (hvala bogu za video in internet haha). Se pravi trenutno treniram po svojih zmožnostih, za vnaprej, kolikor bo pač ta situacija trajala pa imam še en kup zamisli tako da treningi sigurno ne bodo trpeli.

18402661_10211303951691367_6613438889499893341_n

Tvoje videnje Corona virusa in kako naprej ?
Iskreno, počasi imam vedno več mešanih občutkov in idej. Ne mislim tukaj nobenih teorij zarot, ampak kaj in kako obvladujemo situacijo oz. večji problem, kakšne bodo posledice in kako dolgo bodo trajale ko vse to mine. Tukaj ciljam na gospodarstvo in menim, da bodo/bomo ljudje še trpeli po vsemu temu. . Veliko dela bo potrebnega po koncu karantene, in veliko ljudi bo moralo razumeti da smo vsi na istem in moramo stopiti skupaj, saj nam je ta situacija le pokazala da na marsikaj nismo pripravljeni. V glavnem dokaj kompleksna tema o kateri bova govorila raje na naslednji kavici v Vogrskem 🙂

Kako si ti prilagodiš dan v samo izolaciji ?
Na srečo imam delo, celo veliko več delam sedaj kot prej. Ker veliko delam si me tudi čakal za ta intervju, tako da tisto kavo častim jaz haha. Razen dela je tukaj moj trening, sprehodi s psom, en kup dela okrog hiše in še pa še stvari.. v tem obdobju z ostalimi trenerji, iz tržaškega kluba v katerem tudi vodim treninge, konstantno pripravljamo video material za naše člane.

Kaj meniš o tem da nekateri ne jemljejo dovolj resno vsega skupaj ?
Jutri bom doma na obali organiziral žurko tako da si vabljen pa bova vrgla eno debato haha. Šalo na stran.. Ne glede na to kakšno mnenje ima kdorkoli o tem virusu, ali je to izmišljeno ali se pretirava z vsem skupaj, teorija zarote, menim da je vsemu temu skupno to, da bolj kot se bomo držali pravil in priporočil prej bo vseh teh omejitev konec. Problem je v tem da nekaj posameznikov lahko v zelo kratkem času izniči delo večine. Konec koncev vsa ta pravila in priporočila niso nič posebnega in nič novega. Sedaj se omenja stvari ki bi morale biti tako ali tako samoumevne. Higiena, in spoštovanje osebnega prostora – razdalje. Te stvari so še mojemu psu jasne haha

80542904_2020858658060953_5582318919034601472_n

Sporočilo našim bralcem ?
Pazite nase in trenirajte! Ko bo vsega tega konec se bo v telovadnici in ringu videlo, si doma poležaval ali treniral!

Hvala za razgovor in srečno
Milan Krušič

Share this post: