Fight Channel PPV: TUF 28 Finale

 

Sve je napokon spremno za The Ultimate Fighter 28 Finale koje će se održati 1. prosinca u Palms Casino Resortu u Las Vegasu. Osim finalista potencijalno posljednje sezone TUF-a, snage će u oktogonu odmjeriti i Rafael dos Anjos i Kamaru Usman u glavnoj borbi eventa.

Izravni prijenos The Ultimate Fighter 28 Finala ne propustite u noći s petka na subotu 1. prosinca od 04:00h samo na Fight Channel PPV-u!

Nakon zadnje epizode 28. sezone najpoznatijeg borilačkog reality showa, The Ultimate Fighter, određeni su i finalisti turnira koji idu u finale u Las Vegas. U ovoj najnovijoj, a vrlo moguće i posljednjoj sezoni TUF-a, u trenerskim su ulogama snage odmjerili prvak srednje divizije Robert Whittaker i Kelvin Gastelum koji su dali sve od sebe da znanje prenesu svojim timovima koji su se sastojali od četiri muška teškaša i četiri borkinje pero divizije. Pobjednik polufinala osigurao si je mjesto u finalu u Las Vegasu, a ukupni pobjednici dobivaju ugovor s UFC-om. Treneri će se međusobno okušati na UFC-u 234 11. veljače u Australiji.

RDS i Kamaru Usman u main eventu

U glavnoj borbi eventa nastupaju MMA veteran Rafael dos Anjos i Kamaru Usman. Bivši prvak RDS tako ima priliku dokazati da još uvijek pripada u vrh nove divizije u koju je prešao, dok je Usman napokon dobio poznatog protivnika.

Dos Anjos (28-10 MMA, 17-8 UFC) se u ovoj borbi mora vratiti na pobjedničke staze nakon što je jednoglasnom odlukom izgubio od Colbyja Covingtona u borbi za privremenu titulu velter divizije na UFC-u 225. To mu je bio prvi poraz u novoj diviziji, dok je u prethodne tri borbe pobijedio. Dos Anjos je bio UFC-ov prvak lake divizije 15 mjeseci 2015./2016. godine.

Njegov protivnik Kamaru Usman (13-1 MMA, 8-0 UFC) neporažen je u UFC-u. Njegov pobjednički niz počeo je osvajanjem TUF 21 turnira, a najnoviju je pobjedu ostvario odlukom nad veteranom Demianom Maiom na UFC-u u Santiagu 19. svibnja. Usman je također bio rezerva za borbu za velter titulu između Tyrona Woodleyja i Darrena Tilla, ali oba su borca prošla vagu te je Woodley u drugoj rundi prisilio Tilla na predaju obranivši svoj pojas.

Dvije borbe TUF 28 finalista

Prije glavne borbe napokon će se okruniti i novi The Ultimate Fighter i to u dvije divizije. Invicta FC borkinje Pannie Kianzad (10-3 MMA, 0-0 UFC) i Macy Chiasson (2-0 MMA, 0-0 UFC), obje iz Gastelumova tima, snage će odmjeriti u finalu ženske pero divizijie, dok će se u finalu teške kategorije okušati Gastelumov Justin Frazier (10-2 MMA, 0-0 UFC) s Whittakerovim Juanom Espinom (8-1 MMA, 0-0 UFC)). Zanimljivo je napomenuti i da je Frazier bio zadnji izbor trenera i da u njega nitko u početku nije polagao ni najmanje nade. Pobjednik svake od ove dvije borbe ponijet će titulu The Ultimate Fightera i pozamašni ugovor s najpoznatijom svjetskom MMA promocijom.

U ostalim borbama gledamo Bryana Carawayja (21-8 MMA, 6-3 UFC) protiv Pedra Munhoza (16-3 MMA, 6-3 UFC), UFC debitanta Edmena Shahbazyana (7-0 MMA, 0-0 UFC) protiv Darrema Stewarta (9-3 MMA, 2-3 UFC) te ženski okršaj između Ji Yeon Kim (8-1-2 MMA, 2-1 UFC) i Antonine Ševčenko (6-0 MMA, 0-0 UFC) koja će debitirati u UFC-ovom kavezu te će tako skupa sa Valentinom Ševčenko biti prvi sestrinski dvojac u UFC-u.

Izravni prijenos The Ultimate Fighter 28 Finala ne propustite u noći s petka na subotu 1. prosinca od 04:00h samo na Fight Channel PPV-u!

TUF 28 Finale

Rafael dos Anjos vs. Kamaru Usman

Justin Frazier vs. Juan Espino

Pannie Kianzad vs. Macy Chiasson

Pedro Munhoz vs. Bryan Caraway

Darren Stewart vs. Edmen Shahbazyan

Ji Yeon Kim vs. Antonina Ševčenko

Share this post: