Dražen Forgač : Kako izbrati pravo dvorano za MMA trening

Priznani zagrebški trener Dražen Forgač vam svetuje kako izbrati pravilno zase , če se mislite posvetiti MMA treningom.

Kako odabrati dvoranu za MMA trening?

Prvi korak nakon odluke da ćemo se početi baviti borilačkim sportom je odabir dvorane za trening, odnosno tima. Koji su to parametri na koje bismo trebali obratiti pažnju kako bismo odabrali pravu dvoranu za sebe i kako ne bismo gubili vrijeme i novac ili čak odustali od MMA treninga?

blog1

Na koje parametre treba obratiti pažnju, a pritom ne gubiti vrijeme i novac?
Porastom popularnosti MMA sporta borilačke dvorane bilježe sve veći broj polaznika.

Prvi korak nakon odluke da ćemo se početi baviti borilačkim sportom je odabir dvorane za trening, odnosno tima. Koji su to parametri na koje bismo trebali obratiti pažnju kako bismo odabrali pravu dvoranu za sebe i kako ne bismo gubili vrijeme i novac ili čak odustali od MMA treninga?

TRENERI

Raspitajte se tko su treneri u dvorani, kakve su im kvalifikacije, imaju li rezultate kao borci i koja su im trenerska ostvarenja. Izrazito je važno da dvorana ima trenere za svaki segment MMA (hrvanje, grappling, boks, muay-thai, bjj).

blog2
DVORANA

Veoma je važno da prostor za treniranje bude ugodan i da vježbačima nudi sve što je potrebno za trening. Kvalitetan parter, borilište (kavez ili ring), vreće, rekviziti za treninge snage i kondicije nešto je čime bi svaka dvorana trebala biti opremljena. Obratite pažnju i na sigurnosni aspekt. Staklene stijene i neobloženi zidovi s radijatorima uz rub partera ne zvuče najsigurnije. Posebno obratite pažnju na higijenu u dvorani jer borilačke dvorane znaju biti poprilično neuredne što može dovesti do kožnih oboljenja.

14
TRENING PARTNERI

Prije upisa obavezno posjetite dvoranu i pogledajte trening. Ako postoji mogućnost besplatnog probnog treninga, iskoristite je. Osjetite atmosferu. Jako je važno da je atmosfera na treningu prijateljska i ugodna. Obratite pažnju vode li treneri računa o sigurnosti.

40325427_2081567931867678_867859671858282496_n

PROFESIONALNI BORCI

Provjerite ima li u dvorani profesionalnih boraca. Najveći legitimitet dvorani daju borci koji je predstavljaju. Iskusni profesionalni borci razumiju sport i znaju što je potrebno za razvoj i uspjeh. Ukoliko vam je cilj da postanete MMA borac, nemojte gubiti vrijeme i pridružite se timu s najboljim borcima.
PROGRAM TRENINGA

MMA je izuzetno kompleksan sport. To je sport u kojemu je više sportova spojeno u jedan. Stoga je od velike važnosti da i trenažni proces bude kvalitetno isprogramiran. Dobro proučite raspored treninga dvorane. Provjerite omogućuje li vam trening svakog segmenta zasebno, ima li jutarnjih termina treninga i koliko termina tjedno možete odraditi u cijeni članarine. Neke dvorane tjedno nude tri termina, dok druge nude 20 za istu cijenu članarine.

Nadam se da će vam ovi savjeti pomoći da donesete drugu odličnu odluku. Prvu ste donijeli kada ste odlučili krenuti sa MMA treninzima!

12670517_1157870557570758_4587974731483478533_n

Dražen Forgač – Glavni trener American Top Team Zagreb

 

Share this post: